Poli câștigă cel mai clar în deplasare și încheie pe 2 sezonul de toamnă în ligă, după 5 succese la rând

SCM Politehnica Timișoara a completat cu o victorie la scor în estul țării aparițiile în campionat din acest an, încheiat pe locul 2 cu 11 etape rămase de jucat din retur grație și celui de-al cincilea succes consecutiv în prima divizie. În această seară, într-o ieșire la Vaslui în care se înclinau în sezonul regular anterior, alb-violeții lui Pero Milosevic au semnat cel de-al treilea triumf în deplasare în actuala ediție, plasându-se excelent în coasta liderului Steaua și cu mult mai favorabil decât la încheierea precedentului sezon de toamnă.

Anul trecut, cu un surplus de 6 apariții internaționale datorate merituosului parcurs în preliminariile EHF Cup, ce i-au purtat cu victorii din Țările Baltice în Peninsula Scandinavă însă apoi și cu o eliminare în Slovenia, poliștii au plătit tribut în cursul sezonului de toamnă intern, încheiat tot printr-un succes cu vasluienii, 30-25 pe teren propriu, dar pe o poziție fără foarte mari orizonturi în perspectiva fazelor play-off. Iar la finele returului timișorenii aveau să se claseze doar pe treapta a șaptea, la două puncte tocmai în urma vasluienilor, efect al respectivei încărcături induse de participarea europeană.

Axată în actuala campanie pe prinderea unui loc cât mai favorabil în prima grupă valorică, în vederea abordării de pe poziții avantajoase a sferturilor din play-off, SCM Politehnica a izbutit performanța de a încheia sezonul de toamnă pe locul secund, în fața unor grupări precum HC Odorhei și Potaissa, recente competitoare jucând cu trofeul pe masă în Challenge Cup, semn că ascensiunea ”violeților” de la un tur la altul echivalează cu cea mai notabilă reușită de la adjudecarea bronzului național în primăvara anului 2016.

Poli s-a plasat excelent în perspectiva reluării returului la finele lunii viitoare, printr-un meci acasă cu o altă aspirantă la zona locurilor 1-4, ce conferă două partide pe teren propriu în sferturi, HC Dobrogea Sud, tot pe primul tronson din februarie mai fiind așteptate la Timișoara și bucureștenele CSM și CSA Steaua, pe când ”violeții” vor avea o singură ieșire în primele 4 reprezentații, la Suceava.

Mai mult, anul 2017 ar putea fi încununat printr-o mult așteptată pătrundere după destui ani de așteptare în semifinalele Cupei României, alb-violeților fiindu-le la îndemână sfertul de finală acasă cu secund-divizionara Știința Municipal Bacău, programat sâmbătă de la ora 14 în sala ”Constantin Jude”, cu mențiunea că deținătoarea trofeului a fost scoasă deja din cursă, campioana Dinamo plătind la rândul ei tribut în actuala campanie, inclusiv în campionat, rulajului cu zece apariții în grupele de 6 din Champions League.

Multe depindeau însă de un deznodământ favorabil în Moldova iar bănățenii nu s-au deplasat degeaba la Vaslui, impunându-se în partida de astăzi de la ora 18,30 cu 28-35 în cadrul etapei a XV-a, a doua din returul sezonului regular al elitei masculine.

Timișorenii abordau ieșirea în est fără cei accidentați în weekend în meciul acasă cu Dunărea Călărași, Lasica și Santeiu, dar și fără Uruianu, lovit în partida de cupă cu sucevenii, iar pe deasupra HC Vaslui deținea ascendentul victoriei acasă în confruntarea directă din sezonul regular anterior, atunci cu 32-29 în septembrie 2016, însă plusul valoric al alb-violeților a fost decisiv în tranșarea victoriei pe terenul ocupantei poziției a 11-a, în recul în actuala campanie după despărțirea de Sandu Iacob.

Fără victorie din 5 noiembrie, 26-25 acasă cu nou-promovații băimăreni, vasluienii cedau ulterior pe teren propriu atât Stelei, tot la 7 goluri diferență, cât și dobrogenilor, fiind eliminați și din Cupa României de vizitatorii bucureșteni în roșu-albastru, iar în plus și pierdeau de încă 3 ori în deplasare, așa încât SCM Politehnica le-a adus în această seară cel de-al șaptelea eșec succesiv.

Fără a surprinde, extrema stângă Filip Marjanovic s-a înscris din nou între principalii marcatori ai poliștilor, revelația venind din partea pivotului Didi Hrimiuc, bine valorificat și golgheter al deplasării de succes, al treilea pe alte terenuri după cel la campioana Dinamo respectiv la Făgăraș, dar și cel mai detașat.

Căci în afara unor momente din perioada de început a întâlnirii, SCM Politehnica a preluat frâiele partidei, conducând deja la pauză cu 14-17, după care în repriza secundă s-a distanțat și la șapte, opt iar apoi chiar nouă goluri, 17-24, 17-25 în minutul 40 respectiv 24-33 spre finele confruntării, în minutul 54. Hrimiuc a punctat de nu mai puțin de 10 ori, ceilalți 7 marcatori ai oaspeților fiind Marjanovic, cu 9 reușite, interul Krsto Milosevic cu 6, Șania cu 3 goluri, Orbovic, Cîmpan și Vuk Milosevic cu câte două respectiv Fenici cu un gol.

Rezultatele serii în etapa a XV-a din Liga Zimbrilor și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 10

 


Ultimele articole din categoria Handbal: