Poli caută să intre de azi în vacanță, pe Milcov, fie și fără Fenici, îndoliat

Zi de miercuri în care campioana Dinamo și Potaissa Turda mai pot face acasă un pas spre titlu respectiv spre obținerea locului 3, după victoriile în deplasare la debutul finalelor mare și mică, la Constanța respectiv CSM București – între timp proaspătă câștigătoare a Challenge Cup, dar și în care alb-violeții Politehnicii Timișoara pot intra oficial în vacanța competițională. Strict în cazul încă unui succes în deplasare, în cel de-al doilea meci după sistemul ”două victorii din trei jocuri”, în Vrancea, unde câștigau ediția campaniei în curs a Cupei României. Bănățenii au 1-0 la partide cu CSM Focșani 2007 dar și absențe înaintea revanșei pe care moldavii și-o doresc ca spargere a gheții în cele cinci încleștări directe din acest sezon. Dacă o vor obține, o a treia partidă decisivă pentru locul 7 va fi necesară miercurea viitoare pe Bega… 

Lista absențelor pentru acest meci este numeroasă și cu greutate în tabăra poliștilor, în frunte cu Cristian Fenici, îndoliat și rămas acasă după decesul tatălui său. Clubul timișorean a publicat un mesaj de condoleanțe, ”alături de căpitanul Cristi Fenici în momentele grele cauzate de pierderea tatălui său. Condoleanțe! Dumnezeu să-l odihnească!”

Tatăl căpitanului alb-violet, în tribuna din ”Constantin Jude” / foto pagina fb SCM Politehnica

Vor lipsi și Alin Șania și Milos Dragas, din motive medicale. Violeții încearcă totuși să rezolve deznodământul meciului de clasament în minimum de confruntări,  la o victorie distanță de încheierea sezonului.

A făcut deplasarea, în schimb, Marius Sadoveac, însă posibilitatea de a fi pe teren e destul de mică. ”Avem probleme mai ales pe postul de inter stânga, pe care vom vedea cum îl vom acoperi. Posibil să joace Păiuș, dar probabil vom introduce și tineri jucători. Indiferent de condiții, trebuie să luptăm și să fim mai atenți în apărare față de startul jocului precedent, când am luat goluri ușoare de pe extreme, din situații dificile ale adversarilor. Cunoaștem atmosfera animată din sală, știm că va fi greu, însă mi-aș dori victoria, care să încheie acest sezon foarte bun al nostru, în care marea realizare e Cupa câștigată tocmai la Focșani” a spus antrenorul Pero Milosevic.

Handbaliștii de la SCM Politehnica Timișoara au ajuns marți dimineață la Focșani, după ce au parcurs drumul în cursul nopții precedente.

Meciul CSM Focșani 2007 – SCM Politehnica e programat miercuri de la ora 18:30 în sala în care cei din Timișoara au cucerit Cupa României în această primăvară. 

În primul meci al seriei ”două din trei” pentru clasarea pe locul al 7-lea, SCM Politehnica a depășit CSM Focșani cu 33-28. Jocul al doilea va fi arbitrat de cuplul vâlcean Alexandru Nițișor – Alin Stamatoiu și supervizat de Vlad Ionescu (București).

Tot azi se joacă și meciul 2 al disputei pentru locul 5, pe terenul lui CSA Steaua, învinsă cu 31-25 (12-12) în prima întâlnire de la Călărași, cu Dunărea.

La retrogradare, cluburile din Suceava și Cluj au rămas de căruță pe ultimele locuri, înaintea rundei finale de astăzi a fazei play-out a pozițiilor 9-14, primele patru trepte fiind ocupate de cei din Bacău, cu 22 de puncte, Baia Mare (21), Buzău (20) și Făgăraș (18).

La promovare, în turneul final al Diviziei A, CSM Vaslui – CSM Școlar Reșița 41-29 în ultimul act pentru locul I și CSM Alexandria – CSM Sighișoara 35-28 pentru locurile 3-4.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 3 = trei

 


Ultimele articole din categoria Handbal: