Poli cedează la Satu Mare exact ca în sezonul trecut: cu 28-27

Mai aproape de penultima clasată, la doar 3 puncte, decît de podium, aflat totuşi la doar 5 lungimi de undă distanţă, Poli s-a prezentat sîmbătă după-amiază la Satu Mare, cu ocazia ultimului joc al turului Ligii Naţionale, mai ales cu gîndul la un prim succes stagional extern, după o toamnă cu 5 eşecuri relativ strînse în deplasare, şi anume la 4 goluri la Tîrgu Jiu, respectiv la cîte 3 la Turda şi Bacău şi două la Reşiţa şi Călăraşi, iar duelul cu următoarea clasată, a zecea în ierarhie şi cu un punct mai puţin decît alb-violeţii, nouă ale Municipalului, oferea într-adevăr marile speranţe ale spargerii gheţii în ţară.

Dar Poli a sucombat în nord-vestul ţării exact cu acelaşi scor, 28-27, cu care ceda şi în precedenta deplasare la Satu Mare, din sezonul trecut, derulată atunci pe 25 februarie 2011. Dacă vreţi, a fost o rundă a 13-a cu ghinion… Diferenţa ar fi că în acea primă etapă a returului precedentei stagiuni alb-violeţii erau conduşi la pauză cu 17-16, pe cînd acum, în ultima rundă a turului Ligii Naţionale, handicapul era de 15-14, concluzia rămînînd că timişorenii sunt la al şaselea eşec extern din tot atîtea tentative, e drept, cel mai strîns, înaintea unei alte deplasări, la o nou-promovată ce-i şoca tot la limită în debutul de campionat de la Timişoara, şi anume CSM Ploieşti.

Aşadar două eşecuri strînse din două prime sîmbete de elită pe 2012 pentru polişti, care, rămaşi cu 10 puncte şi căzînd în ierarhie sub învingătorii lor, repetă întrucîtva parcursul anevoios din trecuta campanie, cu specificaţia că altul este colectivul, substanţial îmbunătăţit, cel puţin pe hîrtie, ceea ce reîngroaşă tot mai persistente semne de întrebare despre care ar fi totuşi neajunsurile ce conduc la contraperformanţele unei formaţii visată mult mai sus în clasament.

La Satu Mare, unde a fost deplasat şi Mirko Lalic, al cărui drept de joc a fost obţinut, evoluţia scorului a fost mai mult decît echilibrată, poliştii conducînd pe alocuri atît în prima parte cît şi la reluare. Astfel, a fost 2-2 în minutul 4, 4-5 în minutul 10, 7-6 în minutul 16, 9-10 în minutul 22, 13-12 în minutul 27 şi 15-14 la pauză.

Alb-violeţii au fost superiori în jumătatea secundă a jocului, cînd au repreluat conducerea şi chiar au mărit-o, şi anume de la 16-17 în minutul 34 la 18-18 în minutul 40, ajungînd la 20-23 la mijlocul reprizei a doua, în minutul 47, doar pentru a o risipi la fel de rapid: 23-23, în minutul 51. Timişorenii au mai condus o dată, cu 25-26, în minutul 55, dar finalmente s-au văzut din nou îngenuncheaţi: 27-26 în minutul 59 şi 28-27 la final…

Astfel, poliştii au încasat sîmbătă cele mai multe goluri într-un joc din actuala stagiune, 28, peste media de 23,5 primite, cea mai mică din elită, şi care le păstrează titlul de cea mai ermetică apărare, cu doar 306 boabe încasate în 13 etape. Timişorenii mai au de jucat în deplasare pe 3 terenuri mai puţin accesibile, şi anume la Suceava, Odorhei şi Constanţa, în chiar ultima ieşire a sezonului, precum şi la codaşele CSM Ploieşti, cu chiar proxima ocazie, Steaua şi CSM Bucureşti, în penultimul joc extern, ocazii cu care se speră spălarea ruşinii. Altfel, momentan 6  0  0  6…

Acasă lei, afară mieluşei, şi pînă şi scuzele deseori invocate, arbitraj părtinitor, ghinion, „condens în sală”, devin deja uşor ridicole.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = doi

 


Ultimele articole din categoria Handbal: