Poli conduce peste 50 de minute, și cu 7 goluri, și trece din nou de CSM București

SCM Politehnica n-a încheiat doar sezonul regular cu o victorie acasă cu CSM București, ci și faza play-off, trecând după-amiază cu 34-31 (21-16) în jocul televizat din sala ”Constantin Jude” de viitoarea protagonistă a finalei mici a Ligii Naționale dar și a finalei Challenge Cup. Fără a mai ceda deloc avantajul de la 5-4 în minutul 9, ”violeții” au rămas neînvinși în cele 3 apariții pe teren propriu din patrulaterul grupei I valorice, mărind la 12 numărul triumfurilor din cele 16 reprezentații pe Bega în actualul campionat, pe când numai Potaissa, CSA Steaua și AHC Dobrogea Sud n-au pierdut în Banat în ediția 2018/9, constănțenii impunându-se în retur dar și remizând aici săptămâna trecută.

Dacă joia trecută au alergat mai mereu la Timișoara după egalare în fața noilor finaliști ai Ligii Zimbrilor, dobrogenii, alb-violeții s-au detașat în schimb astăzi de la ora 16 încă din prima repriză a rundei finale din play-off cu CSM București, care ar fi avut din nou ceva de pierdut în urma unei înfrângeri în Banat. Remiza de la Constanța în meciul AHC Dobrogea Sud – Dunărea Călărași 33-33 (17-14) i-a menținut pe cei din capitală pe poziția cu destinația ”finala mică”, însă ”Poli” a ținut să-și respecte blazonul în ciuda indisponibilităților din efectiv prin a dispune din nou de proaspăta finalistă a celei de-a treia competiții europene inter-cluburi ca importanță.   

Vizitatorii, care ar fi putut încă pierde intrarea în finala pentru medaliile de bronz, au preluat de două ori conducerea la începutul jocului, prin Bera și Sajad Esteki, tot ei și semnând următoarele două egalări din primele 8 minute, însă alb-violeții au izbutit prima desprindere în circa 90 de secunde la finele primelor zece minute, 7-4 și prin reușitele extremei Cîmpan, scor pe care aveau să-l mărească până la pauză.

Avans conservat iar apoi consolidat în 3 minute, de la 16-12 la 19-12 în minutul 26, ultimul minut înaintea pauzei aducând două goluri bucureștenilor: 21-16. Care au recuperat și mai mult teren până în minutul 40, grație a patru goluri consecutive, 24-23.

Jocul s-a menținut echilibrat și CSM București a continuat să sufle în ceafa gazdelor cu alte două goluri la rând la mijlocul reprizei a II-a, 27-26, însă Filip Marjanovic a dat semnalul desprinderii timișorenilor în ultimele 10 minute, dintr-o aruncare de la 7 metri, înscriind de 3 ori la rând. Mai rămăseseră 3 minute și era 33-27, semn al încă unei victorii clare a bănățenilor în dauna celor din capitală în această primăvară în sala ”Constantin Jude”: SCM Politehnica Timișoara – CSM București 34-31 (21-16).

Milos Orbovic și Antonio Pribanic au fost principalii marcatori ai învingătorilor, cu mai mult de jumătate din reușitele ”violeților”, 10 respectiv 9 goluri, completați de Filip Marjanovic cu 5 reușite, Cristian Fenici cu 4 iar Vuk Milosevic și Flavius Cîmpan cu câte 3. 

Pentru alb-violeți urmează primirea lui CSM Focșani 2007 în primul joc din seria ”cel mai bun din 3 partide”, contând pentru obținerea locului 7 în ierarhia finală a acestei ediții. Vrâncenii au încheiat cealaltă serie patrulater din play-off cu prima lor victorie în cele 6 runde din grupă, 34-29 (15-14) acasă cu AHC Potaissa Turda, în circumstanțe ierarhice similare celor din partida de la Timișoara, tot gazdele de pe locul 4 în serie impunându-se pe teren propriu în dauna celei de-a doua clasate, clujenii deja cu gândul la deplasarea la București, pentru întâlnirea cu CSM, prima din seria ”finalei mici”.

Dacă AHC Dobrogea Sud, din grupa bănățenilor, a fost unica formație din play-off care a încheiat neînvinsă această fază, cu câte 3 victorii respectiv remize și 18 puncte, urmată de CSM București cu 11, Dunărea Călărași cu 9 și SCM Politehnica Timișoara cu 7 și linia de clasament 6 2 1 3 162-165, în schimb cealaltă finalistă a Ligii Naționale, campioana CS Dinamo, a pus punct în fruntea celeilalte serii prin primul eșec, 34-35 cu steliștii, bucureștenii rămânând în frunte cu 19 puncte, Potaissa pe 2 cu 14, CSA Steaua cu 9 iar focșănenii cu patru.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 24

 


Ultimele articole din categoria Handbal: