Poli, deplasare la locul 2. Potaissa, neînvinsă acasă în Ligă din 8 septembrie și ultim mohican la băieți în eurocupele 2016/7

SCM Politehnica Timișoara, care sâmbătă a conturat premiera de a strânge 3 succese la rând în actuala ediție a elitei masculine, joacă în această seară la secund clasata Potaissa Turda, sfert-finalistă la zi în Challenge Cup și intrată în turneul Final4 al Cupei României pe al cărei teren ”violeții” au pierdut cel mai adesea în acest deceniu, și nu doar o dată numai la un gol diferență, cum s-a întâmplat și pe 31 ianuarie în sferturile întrecerii K.O., dar unde au și cucerit în mai 2016 ”bronzul” național. Dacă la meciul tur, din toamnă, poliștii erau presați de aparițiile în eurocupe, în schimb la ora acestei etape a 21-a în care primele 6 clasate joacă între ele cei din Turda sunt în plină serie continuă tip miercuri-sâmbătă.

Într-adevăr, Potaissa a continuat cu bine în februarie în cupele europene, trecând în optimi de Jeunesse Esch cu 31-27 în deplasare și înregistrând apoi întâiul eșec pe teren propriu după luni bune, 28-29 în revanșă, așa încât în sferturi va da piept altor luxemburghezi, de la HB Dudelange, mai întâi acasă pe 25-26 martie și apoi în 1-2 aprilie, în caz de calificare urmând a evolua pe 22-23 și 29-30 aprilie cu învingătoarea dublei manșe dintre sârbii de la Sloga Pozega și islandezii de la Valur. De fapt, turdenii lui Horațiu Gal sunt ultimii reprezentanți ai Ligii Naționale în actuala ediție a cupelor europene, bineînțeles, pe lângă CSM București în concursul feminin, cele din capitală pierzând în cea de-a patra apariție din Grupa 2, principală, de 6 echipe, cu 35-33 la Larvik, și abordând de pe locul 4 întâlnirea acasă din seara de 3 martie cu RK Krim Mercator, penultim examen înaintea ieșirii la Team Esjberg.

Revenind la duelul din campionat Potaissa – Poli, bănățenii descind așadar din nou după numai 4 săptămâni în sala ”Gheorghe Barițiu”, unde erau eliminați marți 31 ianuarie din sferturile Cupei României printr-un la limită 26-25 (15-13) în care ardelenii se distanțau și la 6 goluri după pauză, după care portarul Adam Savic a contribuit la comprimarea ecartului dar omologul Țenghea s-a opus în ultima clipă departajării de la 7 metri printr-o paradă în fața lui Lasica, unul dintre absenții din această seară, cu probleme la menisc, aidoma lui Pejovic.

Poliștii au mai pierdut însă la un gol diferență și de maniere absolut dramatice în ieșirile mereu pe scut din campionat la Turda, loc al plângerii ce s-a metamorfozat însă pentru timișoreni în mai 2016 într-unul al marii bucurii, prin adjudecarea locului 3 în Liga Națională într-o finală mică jucată după sistemul două victorii din 3 jocuri și tranșată din primele 120 de minute. Totuși, ultima deplasare a alb-violeților în județul Cluj în cadrul sezonului regular s-a sfârșit cu o înfrângere, 30-25 în 10 decembrie 2015, dar la ora actuală ar putea consta aspectul că elevii lui Gal sunt puțin cam întinși de aparițiile pe 3 fronturi, cam multe din 31 ianuarie încoace. Pe-atunci, Potaissa demara sezonul de primăvară cu 4 apariții în 12 zile pe traseul Turda – București – Turda, Luxemburg, toate adjudecate dar 3 la numai un gol diferență, după care cadența s-a menținut, dar și cu înfrângeri. În returul acasă cu luxemburghezii dar și zilele trecute, în campionat, în capitală.

Interesant erte însă aspectul că pentru Potaissa acesta este deja penultimul meci acasă în retur, mai având parte de unul singur pe 25 martie, cu CH Dobrogea Sud, iar în rest ieșiri la Făgăraș, Suceava și Călărași, iar cum turdenii au obținut mai mult de două treimi din zestrea de puncte pentru acest loc 2 de pe teren propriu, e de așteptat să arunce tot ce au spre buturile portarilor poliști, în formă pe acest început de an.
Poli, pierzătoare la scor la Dinamo după ce era eliminată din cursă la Turda dar și câștigătoare de o manieră notabilă la Steaua, cu 20-15, va avea după 10 zile de pauză două dispute mai delicate acasă, în jur de 11 martie cu CSM București și intremediara din 15 cu HC Odorhei, după care doar deplasări, la Făgăraș și Suceava, însă calculele spun că timișorenii și-ar putea betona definitiv prezența în play-off-ul zonei 1-8 printr-o reprezentație fără eșec în această seară de la ora 18, în cadrul unei runde în care evoluează și celelalte trupe dintre primele 6 clasate, CSM – HC Odorhei inaugurând etapa de la ora 16 în sala Rapid iar Dinamo și HC Dobrogea Sud închizând-o mâine la ora 18.

Dinamo este ultima formație care s-a impus la Turda în acest sezon, dar nu altcândva decât chiar în etapa sa inaugurală, 36-31 în joia de 8 septembrie 2016, după care Potaissa a luat la rând vizitatoarele sălii ”Gheorghe Barițiu” prin a le depăși cu cel puțin 29 de goluri înscrise, înregistrând în ordine cronologică inversă triumfuri pe teren propriu în Liga Națională cu 32-21 cu cei din Focșani, 33-27 cu HC Vaslui, 34-31 cu Dunărea Călărași, 32-30 cu CSU Suceava, 29-24 cu CSM Făgăraș, 32-26 cu CSM București și 33-26 cu CSA Steaua.

Iar în noul an 2017 Potaissa a pornit în campionat prin a învinge cu 24-23 la CSA Steaua, cu 26-23 acasă cu CSM Satu Mare precum și cu 29-28 tot pe teren propriu pe HC Odorhei, în 15 februarie, cedând însă cu 30-24 vineri la CSM București, în sala Rapid.

Poli a avut programat un antrenament și la Turda, marți la ora 16, ultimul înaintea jocului televizat de la ora 18 de Digisport și Dolcesport și arbitrat de bucureștenii Manea și Ilescu, observator fiind Ioan Șerbu, tot din capitală.

Atilla Horvath, antrenor secund la SCM Politehnica, a remarcat că ”ar fi extraordinar să legăm a patra victorie la rând, nu s-a mai întâmplat de mult timp, sper ca echipa să se mobilizeze. Avem un moral bun după ultima deplasare la Steaua, unde am făcut un joc bun în primul rând în apărare. Portarii arată și ei o formă sportivă bună, deci noi suntem încrezători, sperăm să prindem o zi bună și să aducem încă trei puncte, care să ne plaseze favorabil în play-off”, în vreme ce Andrei Santeiu, cu bune prestații împotriva turdenilor în sezonul trecut, a adăugat: ”Mergem la victorie, așa cum am făcut-o și meciurile pentru medalii. Eu sper să jucăm toți cel puțin la fel de bine ca atunci, pentru că avem nevoie de puncte, să terminăm cât mai sus și apoi vom vedea ce va mai fi. Oricine poate să învingă pe oricine, pot apărea destule surprize, etapa trecută s-a văzut foarte bine.”

Programul etapei a 21-a, clasamentul la zi și programul rundei a 22-a, pe coloana dreaptă.

În faza grupelor din Cupa EHF, Saint Raphael Var Handball și Riko Ribnica au câte două eșecuri în seria patrulater cu GOG și Fuchse Berlin, pe când Grundfos Tatabanya un succes și o înfrângere, la Magdeburg, într-o serie și cu KIF Kolding Copenhaga, egală pe teren propriu a nemților.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: