Poli face cel mai bun joc al sezonului, campioana imbatabilă Dinamo e constrânsă la victoria cea mai ”scurtă”: 29-33 (15-16)

Handbaliștii prim-divizionari ai Timișoarei au apărat admirabil culorile alb-violet la vizita astăzi la matineu a multiplei campioane la zi cu succese pe linie în Liga Națională, SCM Politehnica făcând o bună propagandă jocului cu mingea mică și sportului bănățean în duelul televizat de postul public cu liderul favorit din capitală, de care gazdele s-au ținut scai 55 de minute, conducând-o cel mai adesea pe Dinamo în primele 20 de minute, de 3 ori chiar și cu 3 goluri avans spre mijlocul reprizei I. Bucureștenii preluau conducerea abia în minutul 20, 9-10 după 4 reușite la rând, cu alte 4 răsturnări de scor până la pauză, desprinzându-se în premieră la două avans abia în ultimele secunde ale primei părți. Poliștii aveau să egaleze de 4 ori în prima jumătate a reprizei secunde, ”roșii” de pe Dâmbovița luând în schimb în 5 rânduri două goluri avans, iar pentru prima oară 3 abia în minutul 54. ”Violeții”, meritorii prin replica aplicată pleiadei străinilor și internaționalilor români fie și naturalizați din efectivul proaspăt eliminat din grupele EHF Champions League, Dinamo mulțumită și cu cel mai strâns succes al său din actuala ediție a Ligii Zimbrilor, în 8 etape: 29-33 (15-16).

SCM Politehnica a jucat în mare măsură de la egal la egal la Timișoara cu campioana invincibilă CS Dinamo București, descinsă după eșecul din Ucraina în grupele Ligii Campionilor, înfrângere la limită care i-a retezat infimele speranțe legate de continuarea parcursului, alb-violeții întrecându-se pe sine în raport cu dezamăgirile suferite pe același teren în noul campionat, la 7 goluri în urma focșănenilor în runda inaugurală și chiar 9 cu Potaissa în urmă cu două etape, astăzi de la 11 fiind mai aproape de deznodământul eșecului la limită în ”Constantin Jude” cu CSM București.

O înfrângere tot înfrângere rămâne dar ”violeții” poliști cu efectivul subțiat și vădit întinerit au izbutit să-și apere blazonul cu competitivitate în fața marilor favoriți cu punctaj maxim în elită și al căror cel mai strâns succes se limita la 5 goluri. 

Nici un oponent din Liga Zimbrilor nu i-a rezistat momentan fruntașei laureate, și am intrat deja în jumătatea secundă a turului, așa încât replica bănățenilor trebuie apreciată ca atare, Politehnica izbutind din nou un început bun de meci, precum în primele runde ale sezonului. Astfel, Cîmpan a deschis scorul în minutul 2 și gazdele s-au apărat cu mare dârzenie, astfel încât bucureștenii au egalat abia în minutul 5, prin rutinatul Ghionea, fără a mai avea însă apoi această satisfacție pentru un sfert de oră.

Căci Sabin Ignat și Csog i-au desprins pe poliști la 3-1 în nici o jumătate de minut, Fenici refăcând avantajul, 4-2 după reușita lui Pascual Garcia, iar apoi și Csog respectiv același Fenici menținând avansul de două goluri al elevilor lui Attila Ioan Horveth, 6-4 în urma replicilor lui Racoțea și Gurbindo. 

Mai mult, Sabin Ignat i-a desprins pe bănățeni la 3 goluri în minutul 13, pe superioritate numerică, după prima eliminare a partidei, dictată dinamovistului Militaru, mai apoi Cîmpan și Bote menținându-i pe ”violeți” la aceleași 3 goluri avans, 9-6.

Gurbindo devenea primul dinamovist care să înscrie a doua oară pentru campioni, dar abia după mijlocul primei părți, 9-7, pe eliminarea lui Fenici în minutul 15, reviriment completat de Ghionea și Campos, care anihilau avantajul amfitrionilor, 9-9 în minutul 18. La care Csog Vencel a ratat de la 7 metri iar Sorhaindo a preluat în premieră conducerea pentru vizitatori, în minutul 20.

Răzvan Trif a egalat însă, iar același Sorhaindo a fost eliminat, junele Ianus Dumitrescu fructificând aruncarea de la 7 metri, readucându-i astfel în avantaj pe poliști… 11-10. Sabin Ignat a preluat și el conducerea dar Ghionea, din 7 metri, și din nou ex-reșițeanul de pe extremă Nicușor Negru au răsturnat și ei scorul, 12-13 în minutul 24.

La care a ieșit la rampă interul Albert Cristescu, ”dublă” prin care prelua pentru ultima dată conducerea pentru SCM Politehnica, 14-13.

Deși Militaru era din nou eliminat din 7-le campionilor, Campos și Ghionea au produs și a 5-a răsturnare de scor a meciului, apoi și Racoțea fiind eliminat, dar tot Dinamo a scuturat plasa, prin naturalizatul Humet, liderul luând în premieră două goluri avans, 14-16 în ultimele secunde ale reprizei I.

Încheiată cu reușita lui Ignat, având ultimul cuvânt la sirenă, 15-16.

Iar tot poliștii au înscris primii și în repriza a II-a, însă Dumitrescu rata apoi o aruncare de la 7 metri, pe când Ghionea nu, Campos majorând diferența la 16-18 în minutul 34. Cristian Fenici a înjumătățit-o, însă și Bote s-a văzut eliminat, Ghionea fiind din nou neiertător de la 7 metri.

Tot Fenici a micșorat la limită handicapul, Bizău refăcându-l, dar ”dubla” lui Fenici a consemnat un nou scor de egalitate, la 20 în minutul 39. Bote a fost însă din nou eliminat, iar Sorhaindo marcator pentru bucureșteni, Cristescu iar apoi Csog – din 7 metri, egalând pe rând pentru alb-violeți: 22-22. Pentru ultima oară egalitate, după 42 de minute.

Humet și Ghionea, acesta din 7 metri, redesprinzându-i pe vizitatori la mijlocul părții secunde. Fenici a replicat pentru poliști, Humet a marcat din nou în favoarea campionilor, iar Cîmpan a redus și el din handicap, Shebib fiind apoi eliminat de la oaspeți în minutul 50, însă tot bucureștenii scuturând plasa, prin Ghionea, dintr-un alt 7 metri, în minutul 52: 24-26.

Csog Vencel înscria pentru ”violeți”, pentru ultima oară doar un gol diferență, 25-26 în minutul 52, însă ”dubla” lui Sorhaindo i-a dus pe fruntași în premieră la 3 avans, 25-28 în minutul 54. După care Csog a ratat în schimb de la 7 metri iar Dumitrescu a fost eliminat, meciul rupându-se definitiv odată ce Ghionea a punctat din nou de la 7 metri, în premieră 4 goluri avans în antepenultimul minut, tot el majorând și mai mult diferența.

Poliștii însă nu s-au lăsat, iar după ce Shebib a fost din nou eliminat de la bucureșteni, Constantin Darius Bran a înscris de la 7 metri pentru 27-31 iar Csog și Robert Cîtu au menținut handicapul în limite rezonabile, la 4 diferență… 29-33.

Un eșec previzibil, însă maniera în care și-au apărat șansele poliștii îi conturează drept învinși merituoși, întinzându-i pe experimentații bucureșteni. Care campioni au contabilizat nu mai puțin de 6 eliminări temporare, dar și tot atâtea reușite fără ezitare de la 7 metri, pe când poliștii au ratat jumătate dintre aruncările lor de la 7 metri, 3 din 6, înregistrând 4 eliminări.

Timișorenii învinși au înscris prin 10 handbaliști în frunte cu căpitanul lor, Cristian-Stelian Fenici, autor a 7 goluri – inclusiv un ”careu” în primele nici 10 minute după pauză, completat fiind de Sabin Ignat și Csog Vencel cu câte 5 reușite fiecare, Cîmpan și Cristescu cu câte 3, Trif cu două goluri iar alți juni, Bote, Dumitrescu, Cîtu și Bran cu câte unul. Jumătate dintre marcatorii ”violeți”, tineri și foarte tineri…

Golgheter al meciului a fost în schimb Valentin Ghionea, cu 10 reușite, majoritatea de la 7 metri, completat de Campos cu 6, Humet, Sorhaindo și Negru cu câte 4, Gurbindo cu două iar Bizău, Pascual și Racoțea cu câte un gol fiecare.

Etapa a opta continuă duminică, luni și miercuri. Rezultatele și programul rundelor 8-9, pe coloana clasamentelor la zi în secțiunea Handbal. Pentru SCM Politehnica urmează în campionat deplasarea la Baia Mare, în jur de 11 noiembrie, peste aproape 3 săptămâni, într-o joi, după care dueluri cu moldavi, acasă cu cei din Bacău în 14 ale lunii viitoare respectiv la Vaslui pe 21 noiembrie. Iar turul îl vor încheia deja tot luna viitoare, la mijloc de săptămână acasă cu CSM Alexandria iar apoi pe litoral.

Plan Talent: 80 de juniori din Banat și Oltenia, evaluați la Timișoara

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + = 12

 


Ultimele articole din categoria Handbal: