Poli îl lasă încă pe Caba fără succes în deplasare: 26-24 (13-10)

Cleştele polist, aici prin Mrakic - Timofte, a erodat încet şi sigur Odorheiul, slăbit după accidentarea lui Rusia

O lună şi o săptămână a aşteptat publicul timişorean pentru a asista din nou la handbal masculin de Liga Naţională, de la acel 28-15 cu Steaua, dar a meritat… Violeţii au ridicat miercuri seară „Constantin Jude” în picioare iar tobele au răsunat parcă mai cu putere într-un crescendo timişorean în partea a doua, când ajungeau chiar la 25-20. Finalmente, cu tot cu penibilul problemelor tabelei de marcaj, peste 1.000 de spectatori au salutat un triumf asupra căruia n-a mai planat nici cel mai mic dubiu odată ce căpitanul Fenici a marcat ultimul gol, decisiv, pentru 26-24, în minutul 59:20.

Scurtcircuitul competiţional a fost dat atât de implicarea oaspeţilor de miercuri seară ai Banatului în Cupa EHF cât şi de ditamai „dubla” cu Luxemburg în preliminariile C.M., tocmai cu noua achiziţie a vizitatorilor, Aurel Gabriel Florea, golgeter cu 9 goluri în palidul 26-22 de sâmbătă cu cei din Ducat, şi iată că CSU Politehnica Municipal – HC Odorheiu Secuiesc a oferit un palpitant duel pe muchie între nişte violeţi care cu trudă şi absolut meritat au obţinut al treilea succes stagional, tot acasă, şi nişte vicecampioni struniţi de ex-polistul Vlad Caba, care, deşi cu 4 triumfuri în propriul fief, încă bâjbâie după primul succes extern, ratat la limită, eşec cu 25-24 în 15 septembrie la Reşiţa, respectiv egal la Suceava.

A fost Poli – HC Odorhei 26-24 (13-10), ca o gură de aer proaspăt sau un nou început, într-un joc restant din precedenta etapă, a şaptea, la vremea respectivă gruparea din secuime trecând de austriecii de la Fivers într-un retur câştigat la 7 goluri diferenţă, pentru calificarea în turul 3 european al EHF, unde va da piept la debutul lunii viitoare cu Haslum HK, din Norvegia, în ceea ce ar putea fi o dublă manşă în unică locaţie, în zile succesive.

Aşadar poliştii au ţinut la respect o grupare de eurocupe, extrema stângă Mihai Timofte remarcându-se din nou ca principal marcator al timişorenilor, cu 7 goluri, mai înscriind Cristian Stelian Fenici, 5 goluri, Silviu Băiceanu – 4, Ioan Stan, Dragan Mrakic şi Sabin Ignat, câte 3, iar Călin Hagiu un gol, în vreme ce golgeterul stagiunii trecute, Florea, a marcat tot atâtea goluri cât pentru naţională, 9.

Cu alte cuvinte violeţii i-au învins pe elevii lui Caba cu un gol în plus faţă de reuşita cărăşenilor. Vuckovic (foto prima pagină) a apelat la Milan Djuricin – Sabin Ignat, Dragan Mrakic, Ioan Stan, Silviu Băiceanu, Cristian Stelian Fenici şi Mihai Timofte, mai intrând pe parcurs Marius Ignat, Călin Hagiu, Gabriel Cotinghiu, dar şi portarul Vasile Cristian Tcaciuc, remarcabil prin paradele sale.

Timofte a fost primul marcator al Timişoarei iar scorul din minutul 4, 1-1, a dat tonul unei prime părţi în care marja a fost de cel mult un gol diferenţă, de ambele părţi. Odată ce Poli s-a desprins însă la 10-8 în minutul 20:33, pe fondul unei evoluţii foarte bune, mai ales cu o apărare fermă, şi echipa a crezut în şansa sa şi cele două puncte.

Poli, aflată înaintea unei deplasări la Călăraşi, la finele săptămânii, când HC Odorhei va primi tocmai vizita campioanei HCM Constanţa, s-a desprins în cea de-a doua parte a primei reprize, la două goluri în minutul 24, 11-9, scorul la pauză fiind 13-10, cu oaspeţii rămaşi fără Rusia, accidentat cu arcada spartă şi sfârşit în ambulatoriu.

La reluare, timişorenii au păstrat strocul, ajungând la 24-20 şi chiar 25-20, când tabela de marcaj a dat bătăi de cap iar HC Odorheiu Secuiesc a ieşit parcă la asaltul final, reducând ameninţător la 25-24.

Fenici, marcator contra Luxemburgului, a risipit însă emoţiile şi alb-violeţii au smuls un preţios scalp, cu 26-24, sperând într-o ascensiune spre prima jumătate a ierarhiei Ligii Naţionale. Momentan însă, doar 6 puncte agonisite, ca şi ceilalţi bănăţeni din elită…

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + = 11

 


Ultimele articole din categoria Handbal: