Poli, în turul 3 preliminar al EHF Cup peste 5 săptămâni, pe 19/20 și 26/27 noiembrie. Deja alte 8 calificate + 16 din oficiu. Tragerea, marți

SCM Politehnica Timișoara a izbutit în această seară pentru a doua oară consecutiv în contul handbalului masculin alb-violet dar și pentru a treia oară în totalul participărilor grupării de pe Bega în 6 ediții ale cupelor europene să treacă de două tururi succesive în aceeași campanie, maximul atins, cum mai reușeau bănățenii și în stagiunea 1988-1989 din Cupa IHF respectiv în 2007-2008, precedenta, în Challenge Cup, pe-atunci urcând de fiecare dată până în sferturile întrecerilor, în care erau eliminați de formații din Germania respectiv Portugalia.

Vuk Milosevic, cel mai bun marcator a lui Poli în victoria de la returul cu norvegienii

Vuk Milosevic, cel mai bun marcator a lui Poli în victoria de la returul cu norvegienii

Cronica reușitei contra norvegienilor, în consemnarea precedentă, ce va fi urmată și de declarații și fotografii, pe când aici, mai jos, date și cifre despre ceea ce urmează: cine s-a mai calificat deja, când se joacă fazele următoare…

Urmează așadar a treia rundă de calificare, care este programată în 19/20 şi 26/27 noiembrie 2016 şi va avea tragerea la sorţi marți 18 octombrie, aliniind la start tot 32 de cluburi, precum în turul secund, dintre care cele 16 calificate din actuala fază a II-a, ce ia sfârșit duminică, și alte 16 grupări repartizate a începe întrecerea de la nivelul 3, printre care şi deţinătoarea la zi a trofeului, Frisch Auf! Göppingen, 4 dintre respectivele fiind redirecţionate din Champions League.

Pe lângă Gornik Zabrze și ZTR Zaporozhye, calificate fără înfrângere după dubla manșă din week-end-ul trecut, au mai intrat în această seară în turul III preliminar din EHF Cup și Csurgoi KK din Ungaria, învingătoare și acasă în retur, 24-23 cu Achilles Bocholt, respectiv Sankt Petersburg HC, câștigătoare și în manșa secundă, din deplasare, 31-27 la Ankara.

La fel, s-au mai calificat pe parcursul serii din turul II și SL Benfica (33-30 cu Handball Kaerjeng, prin două victorii), FC Porto (26-22 cu RD Koper 2013, prin două victorii), HC Zamet (27-21 cu CSM București, la diferență egală de scor precum în tur, 29-23, dar cu reușite mai multe în deplasare pentru croații din Rijeka) și RK Nexe Nasice, cu 30-23 contra Duklăi Praga, după un eșec la limită în Cehia.

Restul de șapte dintre cele 16 manșe secunde se dispută duminică.

În turul III preliminar, ultimul înaintea fazei grupelor cu 4 serii a câte 4 echipe, așteaptă deja calificate din oficiu formațiile germane Frisch Auf!, Melsungen și Magdeburg, cele spaniole Abanca Ademar Leon, Fraikin BM. Granollers și Helvetia Anaitasuna, danezele GOG și Midtjylland, slovenele Rico Ribnica și Gorenje Velenje, respectiv Bregenz Handball (Austria), Cocks (Finlanda), Saint-Raphael Var Handball (Franța), la care e legitimat Alexandru Șimicu, Grundfos Tatabanya KC, la care a ajuns Demis Grigoraș, Maccabi Castro Tel Aviv și KS Azoty-Pulawy (Polonia).

Şi mai apoi, în 2017, faza grupelor, patru a câte 4 formaţii, cu date de disputare 11/12 şi 18/19 februarie 2017, 4/5, 11/12 şi 25/26 martie şi 1/2 aprilie, a cărei tragere la sorţi este în 1 decembrie 2016, în urnă cu cele 16 echipe calificate din turul III.

Până la dubla manșă din faza a treia, SCM Politehnica mai are de jucat în Liga Națională pe finalul lui octombrie la CSM București (22.10., ora 16) și Odorhei iar în noiembrie pe 12 acasă cu CSM Făgăraș și în 16 la Reșița, cu CS HC Adrian Petrea, între meciurile tur-retur din cupele europene strecurându-se miercuri 23 noiembrie și ultima etapă a turului, acasă cu CSU Suceava, după care returul regular demarează în jur de 3 decembrie, puțin după revanșa europeană, acasă cu dobrogenii nou-promovați.

În runda a IV-a din Grupa D în Champions League, tot în această seară, ABC/UMinho – Dinamo 34-32 (18-18), ca prim eșec al bucureștenilor în întrecere.

* În etapa a 5-a din Divizia A – Seria B, tot sâmbătă, CSU Politehnica Timișoara – CSM Oradea 27-43 (15-21).

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: