Poli nu mai smulge remiza cu ardelenii precum la Făgăraș

CSM Făgăraș mereu a fost un adversar dârz pentru ”Poli” iar duelurile cu ardelenii cel mai adesea s-au dovedit a fi mai dificile decât păreau la prima vedere, ceea ce au constatat alb-violeții și astăzi pe terenul neutru din Sfântu Gheorghe, cu atât mai mult cu cât le-au lipsit Fenici și Sadoveac, în absența cărora au cedat pasul după pauză, pierzând din nou în fața unui oponent din gama celor abordabili, așa cum se înclinau și cu buzoienii respectiv CSM Focșani. Runda a 13-a din Liga Zimbrilor n-a fost cu noroc… SCM Politehnica – CSM Făgăraș 24-25 (13-10).

Câștigători acum aproape două săptămâni în București, 24-20 cu steliștii, ”violeții” lui Vlad Caba au dat azi pe pere în județul Covasna ceea ce luau pe mere în capitală, valoarea punctelor adjudecate contra roș-albaștrilor pălind în semnificație prin insuccesul cu făgărășenii.  

Care, având în efectiv și ex-poliști precum pivotul Ștefan și extremele Lasica și Cotinghiu, nu s-au dat bătuți și au revenit după pauză, egalând de 6 ori în zece minute spre mijlocul reprizei a II-a, după care au preluat conducerea fără a o mai ceda, într-un final tensionat și cu puține reușite, dar mai multe eliminări și ratări.

Până la urmă, absența handbaliștilor rutinați a contat în special în fazele cheie, dar pe de altă parte experiența care numai astfel poate fi căpătată de către jucătorii mai tineri din lot va servi pe viitor poliștilor în plan individual și colectiv.

Făgărășenii au insistat și au făcut un pas în față, după remizele acasă din meciurile directe din turul campionatelor trecute, 28-28 în septembrie 2019, 23-23 în noiembrie 2018, dovedind că le este la îndemână să se impună și pe teren, asta în contextul în care până astăzi dețineau mai multe victorii la ”masa verde”, nu mai puțin de trei, o dată fiind la rândul lor prinși de dictatura pseudo-medicală a ”pozitivilor”. Și se putea oare altfel și astăzi? Matineul din Sepsi Arena, CSU din Suceava – Dunărea, anulat din aceleași străvezii pretexte…

Stare de fapt impusă handbalului care a făcut ca sportivii să nu aibă meciuri în mână, astăzi doar al treilea în peste două luni, ceea ce se resimte, competitivitatea fiind influențată negativ de lipsa continuității și a ritmicității întrecerii.  

De unde și fluctuațiile în joc, în special în prima parte, abordată mai bine de ardeleni, care au preluat de două ori conducerea, dar continuată dominant de ”Poli”, 5-2 de la 1-2 prin golurile lui Liviu Caba, Barros, Șomlea și Baican, iar apoi de la 6-5 la 9-5 prin Cîmpan, Barros și Dedu. Urma și revirimentul făgărășenilor, până la 10-9 în minutul 27 prin Turcu, Ștefan și Csog.

Minutele dinaintea pauzei au fost ale bănățenilor, 13-10, însă după ce interul Șomlea a făcut 14-11 cu primul gol polist la reluare, CSM a recuperat prin Ștefan, Moisă și Csog, extrema Cotinghiu egalând la 15 în minutul 36 puțin după ce făgărășenii reveneau în efectiv complet.

Și s-a mers umăr la umăr în ciuda unor eliminări de ambele părți, nu mai mult de un gol avans în contul fiecărei echipe, trecând alternativ la conducere, de exemplu ardelenii prin muntenegreanul Lasica și Csog, 17-16 în minutul 37, pentru prima oară în avntaj după peste o jumătate de oră.

Iar Marko Lasica prelua din nou conducerea și în minutul 48, 22-21. Venea rândul timișorenilor să egaleze, de două ori prin Liviu Caba, și în inferioritate numerică, dar pe final CSM și-a ținut mai strâns rândurile, în ciuda eliminărilor ivite. Și la ”Poli”, Călin Dedu recepționând-o pe cea de-a doua, cu nici 3 minute înainte de final, și mai dificilă misiune de egalare. Neîndeplinită, fie și în ciuda unei duble superiorități numerice pe ultimul atac, ratat de Șomlea singur cu portarul.

Finalurile cu CSM Făgăraș, pe muchie, brașovenii spărgând de astă dată gheața, cu Csog Vencel principal marcator, autor a 7 goluri, completat de Turcu cu 4, Cotinghiu, Lasica și Ștefan cu câte 3, Bologa și Moisă cu câte două respectiv Mateoniu.

Liviu Caba a marcat 6 goluri pentru învinși, Barros 5, Şomlea 4, Slavuljica 3, Baican și Cîmpan câte două iar Aron Dedu și Păiuş unul.

Și va urma ”dubla” de marți și miercuri tot în Covasna, la finele turului, cu Dinamo și sucevenii, prim joc televizat pe 22 decembrie, seara de la ora 18:15, și cu mențiunea că bucureștenii au remizat recent acasă în cupele europene cu Fuchse Berlin.

De la 7 metri, Caba două, Barros – ratare, respectiv Turcu ratare. Eliminări temporare: C. Dedu 2, A. Dedu și Păiuș respectiv Bologa – 2, Mateoniu și Moisă.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = sase

 


Ultimele articole din categoria Handbal: