Poli pierde la finalul returului și intră în play-off de pe 7, pe calea Turdei

SCM Politehnica a încheiat sezonul regulat al Ligii Naționale cu o înfrângere în lunga deplasare la Suceava, sfârșind returul pe penultimul loc de calificare în play-off, șapte, de pe care va da piept în sferturile eliminatorii ale primei grupe valorice secund clasatei Potaissa Turda, manșa I fiind programată în Ardeal, la fel cum ar fi o eventuală partidă decisivă, a treia. ”Violeții” abordau ieșirea finală în Bucovina de pe locul 6, însă eșecul cu 30-27 (13-14), coroborat cu succesul acasă al vasluienilor, 26-23 cu CSM Satu Mare, i-a coborât pe 7, evitând-o implicit pe CSM București, care-și asigura tot azi locul al treilea printr-un triumf la limită la Constanța.

Alb-violeții Timișoarei au intrat așadar în sferturi pe calea Ardealului, mai precis a Turdei, care a jucat la rândul ei în această seară, Potaissa câștigând prima dintre cele două manșe găzduite în zile consecutive în Sala ”Gheorghe Barițiu” în sferturile de finală din Challenge Cup, 32-29 (17-20) cu luxemburghezii de la HC Dudelange, cu care vor da piept și mâine, duminică seară, miza fiind pătrunderea în semifinalele din 22/23 și 29/30 aprilie, cu învingătoarea ”dublei” dintre sârbii de la Sloga Pozega și islandezii de la Valur.

Poliștii își asigurau biletele pentru play-off exact acum două săptămâni, în precedenta apariție, tot în deplasare, câștigată cu 28-25 la Făgăraș, dar de-atunci n-au mai jucat dat fiind retragerea reșițenilor din întrecere, motiv pentru care au stat în penultima etapă, însă poziția pe care și-o asiguraseră prin triumful din județul Brașov, șase, a fost cedată la potou prin eșecul de la ocupanta locului 9, CSU Suceava, ”violeții” evitând astfel o grupare de care au fost întrecuți la limită în dublă manșă, tur-retur în sezonul regulat, cel mai recent cu 25-26 la mijlocul acestei luni. CSM București se va înfrunta în schimb de pe locul 3 cu vasluienii urcați pe șase, peste bănățeni, care vor da piept pe de altă parte cu vechile cunoștințe depășite în finala mică a ediției trecute, elevii lui Horațiu Gal, de la Potaissa Turda.

Alb-violeții s-au axat în cele două săptămâni între deplasările la Făgăraș și Suceava în special pe pregătirea sferturilor din play-off, ce demarează tot în deplasare deja la mijlocul săptămânii viitoare, și cu predilecție în plan fizic, ieșirea în Bucovina căzând oarecum într-un plan secundar în condițiile în care Pejovic şi Simovic nu erau oricum apţi de joc iar Lasica urma să reintre fără minute la activ în urma intervenției medicale avute. Extrema dreaptă muntenegreană totuși a înscris, unul dintre cei 9 marcatori ai învinșilor, cu 4 reușite, cel mai prolific handbalist în disputa de la ora 18 fiind din nou extrema stângă din Serbia, Filip Marjanovic, cu 8 goluri. Au mai punctat sâmbătă pentru elevii lui Milosevic și Horvath și Fenici, Neamțu și Ștefan – fiecare de câte 3 ori, Lazarov de două ori respectiv Furak, Gurănescu și Vuk Milosevic – câte un gol fiecare. În avantaj minim la pauză după ce a deținut pe parcurs și un avans de 3 goluri, Poli a ajuns însă la un moment dat să alerge după comprimarea unui handicap de 5 goluri, intrând astfel nițel șifonată în sferturi, spre deosebire de galben-albaștrii, care inaugurau runda finală prin a-și asigura locul secund după remiza 27-27 de marți seară, la Călărași.

Ardelenii s-au impus de două ori în 2017 pe teren propriu în dauna timișorenilor, mai întâi eliminându-i la limită în jocul pentru intrarea în turneul Final4 al Cupei României, iar apoi depășindu-i și în returul de campionat, 31-25 în 1 martie. Pe de altă parte, Poli a câștigat detașat în tur cu galben-albaștrii în Sala ”Constantin Jude”, 28-20 în octombrie, fiind semnificativ de relevat că Potaissa va mai avea în program pe acest final de sezon și potențiale semifinale în Challenge Cup dar și turneul Cupei României. Cîntec, cu 7 goluri, Adomnicăi, autor a 6 reușite, Pavel și Thalmaier cu câte 4, Lazăr și Zacaciurin cu câte 3, Huta cu două goluri iar Laslo, Rotaru și Savic cu câte un gol au semnat astăzi succesul turdenilor în manșa I a sferturilor.

La mijlocul săptămânii viitoare, în prima manșă a sferturilor din play-off, Potaissa Turda va primi vizita timișorenilor, care în aceeași fază a ediției trecute îi eliminau pe steliști, deși aveau de jucat primul meci tot în deplasare, Poli lovindu-se apoi în semifinale de viitorii campioni de la Dinamo. Ulterior, pentru ”bronz”, ”violeții” au dispus de turdeni mai întâi la Timișoara iar apoi în Ardeal.

Rezultatele rundei finale în sezonul regulat, incluzând straniul Dinamo – Steaua 24-29, precum și clasamentul final după tur-retur, pe coloana dreaptă.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: