Poli pleacă pe val la malul mării pentru Final4: 28-21 cu Turda

SCM Politehnica a revenit pe căi victorioase și pe teren propriu, întrerupând în această după-amiază un șir de 3 înfrângeri acasă prin primul triumf în sala ”Constantin Jude” după 39 de zile, și nu unul oarecare, ci la cea mai mare diferență între cele cinci succese semnate în 2018, cu atât mai notabil cu cât secund clasata Potaissa Turda a suferit întâiul eșec în campionat în noul an, după 7 reușite.

Constrânși atât de necesitatea reabilitării după sincopele acasă cu trupele bucureștene cât și de inducerea unui ascendent moral în perspectiva turneului Final4 al Cupei României de la finele săptămânii viitoare, la malul Mării Negre, unde vor da piept băimărenilor pentru un loc în ultimul act, alb-violeții poliști au impus ritmul contra galben-albaștrilor încă din primele minute ale partidei televizate de la ora 16:30, desprinzându-se la 5-1, avantaj care avea să ia proporții nebănuite chiar și până la pauză, iar cu atât mai mult la reluare: SCM Politehnica – Potaissa Turda 28-21 (13-7).

Clienți înfrânți ai bănățenilor în ultimele 5 deplasări pe Bega dar și vulnerabili în majoritatea ieșirilor la oponentele din zona play-off, cu excepția disputei de la Baia Mare, elevii lui Horațiu Gal n-au putut ieși nici astăzi din aceste tipare, fără a avea forța și clarviziunea contracarării aplombului gazdelor, impulsionat prin siguranța conferită dintre buturi de Adam Savic, reintrat în mână, ceea ce a dat încredere apărării și curaj pe atac.

Implicit, ardelenii n-au avut reacție la morișca de 5 goluri pornită de timișoreni după mijlocul primei reprize, până la 11-4, avantaj maxim înaintea pauzei, care i-a regăsit pe amfitrioni într-o postură confortabilă: 13-7.

Odată și odată trebuia să vină și în 2018 ziua slabă a Potaissei, care nu s-a regăsit nici în repriza a II-a a meciului din etapa a 23-a în sezonul regular, elevii lui Pero Milosevic continuând în schimb să-și vadă metodic de buna prestație din fața celor circa 550 de spectatori, la bază cu o etalare defensivă reamintind de vremuri chiar și mai bune.

În consecință, avantajul a crescut până la zece goluri, 25-15, iar doar slăbirea turației motoarelor, și cu gândul la ”dubla” din weekend de la Constanța, a conferit scorului nuanțe mai apropiate deznodământului unui derby de podium, 28-21 în urma căruia ”violeții” și-au păstrat locul 3, prin a se apropia la 4 puncte de învinșii lor, cu mențiunea că ambele grupări vor câștiga în runda viitoare cu 10-0 la ”masa verde”, o intermediară imediat următoare turneului Final4.

De fapt, poliștii n-au mai primit atât de puține goluri de la acel 26-19 acasă cu Minaur la finele turului, în urmă cu peste 3 luni, închegarea defensivei fiind de bun augur înaintea atacării ”valurilor” de pe litoral. În ceea ce privește ofensiva, învingătorii au avut 9 marcatori, și anume Marjanovic, cu 6 goluri, Orbovic 5, Cîmpan 4, Krsto Milosevic și Santeiu câte 3 fiecare, Vuk Milosevic, Șania și Fenici câte două fiecare, iar Lasica unul, pe când Zacaciurin a înscris tot de 6 ori pentru turdeni, cinci din aruncări de la 7 metri.

Următoarele partide ale ”violeților” sunt săptămâna aceasta la Constanța, în turneul Final4 al Cupei României, mai întâi sâmbătă 17 martie de la ora 12:30, în semifinala cu CS Minaur Baia Mare, iar apoi duminică, într-una dintre finalele la medalii, în funcție de rezultatul din ziua precedentă. Ulterior, proximul meci din retur este acasă joi 29 martie, cu CSM Făgăraș, în penultima rundă a sezonului regular.

Rezultatele etapei a 23-a în returul Ligii Zimbrilor, clasamentul la zi și programul antepenultimei runde a sezonului regular, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = trei

 


Ultimele articole din categoria Handbal: