Poli, protagonistă a jocurilor pe muchie, cel mai mic punctaj după primele 6 etape din 2010 încoace

După ce, în premieră de la debutul sezonului în 30 august, săptămâna trecută au avut mai mult decât 5 zile fără joc între două meciuri succesive, handbaliștii alb-violeți de la SCM Politehnica Timișoara au reintrat de duminică într-un ritm intens de apariții, având în față două deplasări, miercuri la ora 16 la Satu Mare și sâmbătă în Norvegia, după care săptămâna viitoare vor reveni în ”Constantin Jude”, miercuri cu Potaissa și sâmbătă în returul cu OIF Arendal. Înaintea acestui nou forcing, un prim bilanț la încheierea primei jumătăți a turului Ligii Naționale dezvăluie că poliștii, care au fost implicați în niște dispute care mai de care pe muchie în rundele 1-6, au strâns cel mai mic punctaj în comparație cu același palier al precedentelor 5 sezoane.

Așadar, după ieșiri la Constanța, Vaslui și Focșani, SCM Politehnica are parte miercuri de la ora 17, în runda a șaptea, marcând mijlocul turului sezonului regular în elita internă, de cea mai scurtă și eventual cea mai facilă deplasare de până acum în Liga Națională 2016-2017, la nou-promovata CSM Satu Mare, care, precum cealaltă formație sosită din seria vestică a eșalonului 2, CSM Făgăraș, a rămas țintuită la zero, fără punct adjudecat.

Va fi însă deja al nouălea meci al ”violeților” din 30 august încoace, respectiv al cincilea pe drumuri, incluzând o descindere în Țările Baltice, în Estonia, și suntem abia în primele zile din octombrie, datele de disputare ale partidelor timișorenilor fiind, începând din septembrie, 3, 7, 10, 15, 18 și 24, iar în octombrie pe 2 și 5 ale noii luni.

Va fi așadar pentru a treia oară de la începutul stagiunii ca Fenici și compania să aibă numai două zile fără meci între două apariții consecutive, iar pe cât de comprimat a fost programul uneia din reprezentantele României în EHF Cup, pe atât de strânse au fost și rezultatele interne, incluzând 3 partide încheiate la un gol diferență, odată cu un scor favorabil, 26-25 la Constanța, și în două rânduri nu, 24-25 acasă cu Dunărea și 33-34 pe teren propriu cu Dinamo, respectiv două la egalitate, tocmai ultimele, de fiecare dată cu 26-26, la Focșani și duminică în ”Constantin Jude” cu steliștii.

Așadar, din totalul celor 5 remize consemnate în primele 6 etape în Liga Națională, două i-au implicat pe ”violeți”, iar doar alte cinci întâlniri s-au mai sfârșit la un gol diferență în aceleași prime șase runde, pe lângă cele 3 cu timișorenii protagoniști.

Un singur joc al bănățenilor s-a încheiat cu mai mult de două goluri diferență, cel pierdut în etapa a III-a la Vaslui cu 32-29, la care s-ar adăuga cele internaționale, adjudecate de ”bronzul” ediției trecute în România cu câte 4 avans în dauna estonienei Serviti, pe Bega și la Polva. Răsplata pentru calificare s-a materializat în ”dubla” din turul 2 preliminar cu OIF Arendal, din Norvegia, unde SCM Politehnica va juca sâmbătă de la ora locală 16 la Kristiansand, în Aquarama, cu returul programat sâmbătă 15 octombrie în ”Constantin Jude”, însă surplusul reprezentațiilor internaționale a apăsat asupra parcursului inițial intern al unei noi garnituri în curs de omogenizare, de unde și bilanțul mai sărăcăcios după primele 6 etape în comparație cu precedentele 5 campanii.

De fapt, ”violeții” n-au mai strâns atât de puține puncte pe început de sezon de pe vremea când încă se deplasau tocmai la Satu Mare, înaintea retrogradării celor de pe Someș în 2012, unde poliștii s-au înclinat de fiecare dată în acest deceniu, în descinderi consecutive, cu același 28-27.

Se repetă așadar rezultatele foarte strânse sau chiar de egalitate, persistente și în prima parte a stagiunii trecute, însă până la un punct, după care eșecurile la limită sau metamorfozat în triumfuri clare și tot mai detașate, rămânând de văzut când va reuși SCM Politehnica să depășească în noua campanie acest palier. Poate când și jocurile se vor mai rări.

Până atunci, timișorenii se vor alinia la Satu Mare, într-un joc al vecinelor de clasament pe antepenultimul și penultimul loc, cu gândul îmbunătățirii unei linii ierarhice consemnând un singur succes, și acela la un gol diferență, două remize și 3 eșecuri, cu golaveraj -4.

Iată, comparativ, și bilanțul alb-violeților după primele 6 runde din sezoanele acestui deceniu:

2010/11: 1-0-5 -22 (avea să încheie pe locul 11, din 14, cu bilanțul 7-2-17)

2011/2: 2-0-4 +4 (pe 7 din 14, cu 11-2-13)

2012/3: 3-0-3 +4 (pe 7 din 12, cu 9-1-12)

2013/4: 3-0-3 +3 (pe 10 din 12 – sezon regular, cu 5-0-17)

2014/5: 2-0-4 -4 (pe 10 din 13 – seon regular, cu 7-2-15)

2015/6: 3-0-3 +3 (pe 5 din 14 – sezon regular, cu 16-2-8).

La fel de adevărat este că ”Poli” s-a confruntat deja cu oponente tari, dintre care 4 sunt plasate acualmente pe locuri de play-off, 1, 2, 5 și 8, iar focșănenii pe 9 și Dunărea Călărași pe 11, cu un punct în plus față de unica grupare având o victorie din 6 apariții. Iar timișorenii s-au confruntat așadar deja cu singurele trupe care au strâns 5 victorii din șase runde, campioana Dinamo chiar încă fără a pierde.

Schimbarea peste vară de efectiv, nenumăratele meciuri pe debut de sezon, apariția în plus a celor din EHF Cup, întrecere în care miza a devenit acum intrarea în ultimul tur înaintea fazei grupelor, și adversarele pe alocuri una și una, cu dispute implicând așadar și inevitabilele controverse ce pot fi generate de împărțitorii dreptății, iată explicațiile celei mai sărace zestre din toamna lui 2010, care ar fi putut fi însă la fel de bine ceva mai consistentă, chestie de secunde sau unul-două goluri, cu mențiunea că și poliștii au salvat la rândul lor pe final de partidă puncte ca și pierdute.

Intermediara începe deja astăzi, la ora 19, cu Potaissa – CSM București, pe DIGISport și Dolce, încheindu-se joi, într-o rundă în care reșițenii apar la Focșani iar arbitri la Satu Mare sunt Sas (Bihor) și Pintea (Cluj) iar observator Chira. Gazda de miercuri, CSM, a cedat până acum acasă cu 26-30 cu CSM Focșani și 24-29 cu Potaissa, restul etapelor jucându-le în deplasare, la Dinamo, Steaua, HC Odorhei și CSM București, pierzând în marja a 6-8 goluri handicap.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: