Poli revine în București până la 20-20 cu 7 reușite marca Fenici dar cedează pe final: CSM, 22-20 (10-8)

Handbaliștii Politehnicii n-au reușit să dea pe turnantă lovitura decisivă finală în preziua aniversării sportului alb-violet studențesc, izbutind să egaleze și pentru a treia oară în repriza a II-a a deplasării în capitală, cu 5 minute rămase de jucat, în care a mai marcat însă doar gazda CSM București, 22-20 (10-8) prin care a redevenit lider, deși nu a convins într-un duel cu fluctuații de ambele părți, sub nivelul așteptat pentru ocupantele locurilor 2 și 3.

SCM Politehnica a încheiat turul Ligii Naționale prin a înregistra doar a doua înfrângere în 13 jocuri de campionat, și tot pe terenul unei formații de care este devansată pe podium, semifinalista ediției trecute stopându-i astfel o serie de 6 apariții fără înfrângere.

Fără însă a străluci, ceea ce menține semnele de întrebare în privința utilității achiziționării în exces de către prim-divizionarele Ligii Naționale a jucătorilor de peste hotare, nu mai puțin de 9 și așadar mai mult de jumătate în tabăra lusitanului Pereira. S-ar justifica oare într-adevăr cheltuielile cu toți acești sportivi, în condițiile în care plus valoarea nu este neapărat evidentă, dar mai ales în condițiile în care mult mai evidente sunt dificultățile naționalei de seniori a ”tricolorilor”, induse indirect și de importurile peste măsură!?

Prin prisma jocului de astăzi, aceste investiții cel mai probabil greșit direcționate într-o tendință generală lipsită de viziune pe termen mediu și lung nu sunt tocmai justificate, iar duelul de podium a confirmat senzația că Liga Națională este în special spre vârful ei mult prea artificială, ambalată cu scut de protecție în raport cu realitățile triste ale handbalului intern și disociată implicit ca suflet și spirit de ceea ce ar trebui să însuflețească scena elitei. Inevitabil, și asistența din tribune este în general pe măsură, redusă, dar nici în acest caz oful protagonistelor nu este prea mare, câtă vreme sunt unse pârghiile cu deținătorii drepturilor de difuzare. Care pot influența disputarea unui derby de clasament la finele turului într-o zi de luni de la ora 15:30.

Dar n-a fost mare lucru de pierdut, căci nu s-a rupt gura târgului.

Începutul a fost sărac în goluri, câte unul de fiecare parte, dând tonul unei prime părți pe măsură, dar și cu o aruncare de la 7 metri apărată de cehul din poarta gazdelor, Jakub Krupa, Filip Marjanovic preluând ulterior conducerea pentru alb-violeți în minutul 8, după care replica celor în bleumarin a venit din aruncare de la 7 metri, fructificată de Henrique Teixeira: 2-2.

Minut de rătăcire pentru Marius Sadoveac, neatent la transmiterea balonului iar ulterior surprins descoperit și în apărare, pe flancul drept, Onyejekwe profitând prompt, 3-2, după care tocmai Sadoveac s-a reabilitat de pe extremă.

Alexander Tioumentsev i-a readus pe cei din capitală în avantaj iar Militaru a mărit în premieră diferența la două goluri, 5-3 în minutul 14, Ramba plusând pentru 6-3, desprindere pe fondul continuelor proteste ale băncii timișorene, ceea ce i-a atras în cele din urmă și penalizarea, fiind necesară retragerea lui Irimescu două minute.

Și totuși, în inferioritate numerică, Sadoveac și-a probat precizia și forța în aruncare, Tioumentsev înscriind și el, urmat tot de Sadoveac. La rampă a ieșit apoi cu două goluri la rând Faruk Vrazalic, primul din aruncare de la 7 metri, 9-5 la care Vuk Milosevic a solicitat time-out.

Cu folos, Ramba fiind trimis și el pe margine două minute iar Tcaciuc având o altă paradă în fața unui jucător al gazdelor rămas singur, singurel pe semicerc. Fenici a exploatat momentul revenirii și a făcut 9-6, după care Păiuș a finalizat o verticalizare rapidă pe faza a II-a, completat de același Fenici. Pe nesimțite, Poli aplicase specialitatea casei, revenirea din urmă: 9-8.

Totuși, un prim timeout solicitat de portughezul Pereira a fost valorificat de Tioumentsev în cele 10 secunde rămase până la pauză… 10-8.

Sadoveac și Vuk Milosevic au anihilat rapid avantajul bucureștean în startul părții secunde, realimentând speranțele oaspeților cu șansa a doua, după care macedoneanul Georgevski a preluat de două ori conducerea de pe extrema dreaptă pentru cei din capitală, Orbovic egalând inițial la 11.

Rotaru a desprins-o din nou pe CSM la două avans, de pe pivot, după care Vuk Milosevic a aruncat pe portarul Maggaiz iar gazdele au dat din nou impresia că pot înscrie cu prea mare ușurință, Tioumentsev punctând de exemplu pe fentă de pasă… 14-11.

Tot Fenici a strâns rândurile însă CSM a etalat forțe proaspete, Esteki de pe inter dreapta, 15-12, după care Orbovic n-a avut precizie. Fenici a continuat să-și tragă violeții după el, scoțând un 7 metri cu eliminarea lui Rotaru, ratat însă de Sadoveac în minutul 40, ceea ce n-a fost apoi valabil și pentru Teixeira: 16-12.

Cristian Fenici a mai obținut însă o aruncare de la 7 metri, pe zona lui Georgievski, transformată de Marjanovic, 16-13, după care același căpitan al timișorenilor l-a angajat subtil pe semicerc pe Vuk Milosevic, 16-14.

CSM București se pierdea atac după atac, doar bara salvându-l pe marocanul înlocuitor de la pauză al cehului la aruncarea lui Orbovic. Pereira trebuia să reacționzeze, timeout, în care și Pero Milosevic și-a lipit timbru fiul Vuk de Tioumentsev, om la om cât mai departe de poarta lui Tcaciuc, învins totuși, căci Vrazalic a rezolvat faza, spărgând gheața pentru gazde după minute bune…

Fenici nu se lăsa nici în ruptul capului, 17-15 la mijlocul reprizei a II-a, însă la rampă ieșea și masivul Ramba, de pe inter stânga, servit lobat de Vrazalic. Sadoveac replica de pe extremă pe devierea portarului în lateral dar tot Ramba făcea 19-16 cu două minute de eliminare la Orbovic.

Stângaciul Vrazalic a detașat-o pe CSM la 20-16 din 7 metri, și se părea că gazdele nu mai pot avea mari emoții, doar că s-au simțit prea vremelnic cu sacii în căruță. Și au avut parte de o nouă cădere în jocul ofensiv, exploatată meticulos de poliști.

CSM rata atac după atac prin a rămâne mai întâi două minute fără Militaru, doar că și Șania a aruncat alături, iar pe următoarea tentativă și poliștii s-au precipitat.

Totuși, Marjanovic a finalizat un contraatac, 20-17 în minutul 51, însă Șania s-a bazat doar pe elan când a aruncat  telefonat. Fenici și-a arătat potențialul, 20-18, imitat de Sadoveac, 20-19, la care Paulo Jorge Pereira a solicitat din nou timeout, dar și-așa Teixeira a pasat anapoda.

La 20-19, Poli a intrat în prepasiv dar Milosevic a cerut la rândul său timp de odihnă și a ticluit o schemă din șase pase, finalizată ca la carte de Marjanovic, care egala…

Însă Onyejekwe a ripostat prompt, 21-20 în minutul 56, după care Maggaiz a apărat de jos, iar apoi și la bolta lui Cîmpan, tot Onyejekwe trăgând la fața lui Tcaciuc.

Se acorda fault în atac la Fenici pe zona apărată de Vrazalic iar Ramba dădea lovitura finală, 22-20, fără însă ca bucureștenii, repetăm, să fi convins.

Cristian Fenici a fost golgheterul partidei, cu 7 goluri, urmat de la oaspeții învinși de Sadoveac cu 6 reușite, Marjanovic 4, iar Păiuş, Vuk Milosevic și Orbovic cu câte unul fiecare. Tioumentsev, Ramba și Vrazalic au fost în schimb principalii marcatori ai celor de la CSM Bucureşti, cu câte 4 goluri.

Clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: