Poli revine pe mâna lui Stănescu și obține o victorie importantă pentru locul 9 cu HC Vaslui

CH CSU Politehnica Timișoara a câștigat duelul pentru locul 9 cu HC Vaslui, scor 26-23 (12-13). Timișorenii au găzduit din nou partida la Sânnicolau Mare pentru că la sala Constantin Jude se lucrează pentru Europeanul de baschet feminin. Alb-violeții au revenit de la o diferență de 3 goluri pentru a se impune la final pe fondul unei evoluții foarte bune a portarului Tudor Stănescu, care a intrat în a doua repriză și a reușit câteva intervenții foarte bune.

poli-vasluiLa Vaslui evoluează frații Ignat, Cotincghiu și Hagiu, jucători care au trecut și pe la Poli. Chikovani a înscris primul gol al partidei, iar Țuțu i-a dus pe vasluieni în avantaj în minutul 4 după două șuturi în forță de la 9 metri, timp în care Pralea a apărat aruncarea de la 7 metri a lui Timofte. Moldovenii au început partida cu o apărare avansată. Țuțu a fost primul eliminat al partidei, în minutul 5. Santeiu, Leordean și Fenici au egalat la 2, 3, respectiv 4, dar Vasluiul s-a distanțat la 4-6 după ce a reușit trei goluri de pe extrema stângă. Antrenorul Pero Milosevic a început să protesteze la deciziile arbitrilor încă din primele zece minute, timp în care și-a făcut simțită prezența și o mică galerie a lui Poli formată din copii de la școala Rudolf Walther. În superioritate numerică Irimescu a înscris pentru 5-6, iar Daskaloski a reușit o primă intervenție. Țuțu a dus din nou ecartul la două goluri, 5-7, iar Chikovani a marcat pentru 6-7. Au urmat două reușite consecutive a lui G. Bujor care au dus diferența pentru prima dată la trei lungimi, 6-9. Fenici a stabilit scorul la jumătatea primei reprize, 7-9.

A urmat o bară a lui Kaftin, după care a fost rândul antrenorului Leonard Bibirig să protesteze. Irimescu a transformat aruncarea de la 7 metri, dar a fost blocat din acțiune de Pralea, iar frații Bujor, de la 7 metri și pe contră, au refăcut diferența de trei goluri, 8-11. Grigoraș a marcat primul său gol printr-o aruncare în forță de la șold pe final de atac. În superioritate numerică Poli a egalat după reușita de la 7 metri a lui Irimescu și golul lui Grigoraș, iar Bibirig a cerut time-out. Roșu a readus oaspeții în avantaj pe contraatac, iar Chikovani a punctat printr-o aruncare în forță cu cinci minute înainte de final. Grigoraș a nimerit bara după o aruncare de la 9 metri venită, din nou, pe amenințare de joc pasiv, iar mingea a rămas agățată în plasa din spatele porții, jocul fiind oprit câteva secunde până când a fost dată jos. Sabin Ignat a fost eliminat cu două minute înainte de finalul reprizei, iar Roșu a marcat cu 37 de secunde înainte de finalul reprizei stabilind scorul pauzei, 12-13.

Irimescu a egalat după pauză după ce a fost bine găsit pe semicerc de Fenici. Soare, Fenici și M. Bujor au înscris pe rând, până la 14-15, moment în care Pero Milosevic l-a trimis în teren pe Tudor Stănescu, schimbare ce avea să se dovedească decisivă. După două contraatacuri ratate de violeți, Stănescu l-a blocat pe G. Bujor în duel 1 la 1 și după aceea s-a aruncat spre minge și a recuperat-o înainte ca aceasta să ajungă la adversari. Pralea a apărat aruncarea de la 7 metri a lui Irimescu, iar Țuțu și G. Bujor, după o intercepție finalizată cu gol pe contră, au dus scorul la 14-17. Fenici a nimerit bara, dar Timofte a prins și a obținut un 7 metri transformat de Chikovani. Leordean, angajat de Stănescu, a înscris de două ori pe contraatac în mai puțin de un minut și a egalat la 17. Au urmat intervenții reușite pentru portarii ambelor echipe, iar Halcă i-a dus pe timișoreni pentru prima oară în avantaj în repriza secundă, 18-17. Milosevic l-a scos pe Fenici care a greșit câteva pase pentru a-l odihni, iar Timofte a trecut coordonator, iar Ciubotariu i-a luat locul pe extremă. Țuțu a egalat la 18, iar Chikovani a făcut 19-18 după ce Timofte a interceptat o minge și a oprit contra oaspeților. Ciubotariu a primit 2 minute, iar Fenici a revenit pe teren. M. Bujor a egalat la 19, Fenici a fost sancționat cu forțare și Timofte a fost eliminat 2 minute. În dublă superioritate M. Bujor a înscris de la 7 metri, după care a urmat bara lui Chikovani. Fenici a egalat la 20 la jumătatea reprizei.

Vasluienii s-au apărat avansat și agresiv, M. Bujor a înscris pentru 20-21 după care a fost eliminat temporar pentru o intrare dură la Chikovani care a avut nevoie de îngrijiri medicale. G. Bujor a reușit o nouă interceptție dar a ratat pe contră iar Kaftin a egalat la 21. S. Ignat a dus scorul la 21-22 și golul lui Irimescu a fost anulat. Stănescu l-a blocat pe Hagiu, după care S. Ignat a fost eliminat 2 minute pentru că a împiedicat contraatacul. Leordean, găsit bine pe extremă a egalat la 22 la intrarea în ultimele zece minute. Stănescu a reușit o nouă intervenție reușită, dar Bibirig ceruse timp de odihnă. Au fost momente de întrerupere pentru că cei de la masă nu au anunțat la timp time-out-ul și poliștii au protestat că acesta a fost cerut după ce moldovenii au pierdut mingea. S-a reluat jocul, iar gazdele au avut noi motive de nemulțumire după ce au cerut fault în atac la Santeiu, arbitrii nu au fluierat iar la faza următoare oaspeții au primit 7 metri, apărată de Stănescu. Fenici i-a readus în avantaj pe poliști și a obținut un 7 metri transformat de Irimescu. A urmat time-out-ul vasluian, după care a venit o nouă paradă a lui Stănescu. Soare a marcat ultimul gol al oaspeților de la 7 metri cu 7 minute înainte de final. Halcă și Soare au fost sancționați cu forțare, iar Leordean i-a desprins pe violeți la 25-23. Santeiu a primit 2 minute, Pleșca a apărat aruncarea lui Timofte, iar un pas greșit al căpitanului le-au dat speranțe vasluienilor. Același Stănescu i-a oprit de la 7 metri, iar cei doi portari s-au remarcat cu intervenții pe contraatac. Milosevic a cerut time-out cu 1:06 înainte de final, dar Halcă a greșit pasul și a fost certat de antrenor după ce a fost schimbat. Stănescu a reușit o ultimă intervenție, iar Halcă și-a răscumpărat greșeala și a stabilit scorul final: 26-23 și trei puncte importante pentru Poli care este mai aproape de locul 9.

Patru jucători de la Poli au reușit câte 5 goluri: Leordean (1/4), Chikovani (3/2), Irimescu (3/2) și Fenici (2/3). Grigoraș și Halcă și-au trecut în cont câte 2 goluri, iar Santeiu și Kaftin, câte unul. Gabriel Bujor, de la HC Vaslui, a fost cel mai bun marcator al partidei cu 6 goluri, fiind urmat de Țuțu cu 5 reușite.

Cu această victorie Poli ajunge la 28 de puncte, cu trei mai mult ca vasluienii care au un meci mai puțin. În etapa următoare HC Vaslui va juca acasă cu CSU Suceava în timp ce violeții au etapă liberă.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × = 24

 


Ultimele articole din categoria Handbal: