Poli rupe la limită șirul nefast și provoacă lui CSM Focșani primul eșec

Handbaliștii prim-divizionari ai Timișoarei au început cu bine săptămâna revenirii după 3 ani în Men’s EHF Cup din întrecerile europene inter-cluburi, prin a smulge în această seară prima victorie la a șaptea apariție oficială din noul sezon, după 38 de zile de la debutul în campania 2019-2020. Învinși le-au fost vizitatorii de la CSM Focșani, care se aliniau în sala ”Constantin Jude” fără eșec în primele 5 etape, dintre care 3 în deplasare, dar și cu cele mai puține goluri încasate în Liga Zimbrilor. Însă, cu o excepție, într-o cădere cu 4 goluri primite în 4 minute de la 3-1, ”violeții” acum și cu Fenici au condus apoi începând cu minutul 18, cu cel mult 3 goluri avantaj, menținut în final fie și la limită, după o unică egalare moldavă la 20: 24-23 (13-11)

Succes de moral pentru alb-violeții de la SCM Politehnica Timișoara în unul dintre cele două meciuri din ziua inaugurală a etapei a VI-a în turul sezonului regular al elitei masculine pe semicerc, triumf prin care au săltat ierarhic peste vicecampioana AHC Dobrogea Sud, depășită tot de la ora 18 și pentru a cincea oară în acest campionat, 25-26 (14-15) la Constanța cu nou-promovata din Vaslui. Rezultat care confirmă o dată în plus că anumite aspirante la poziții mai înalte își vând scump pielea în noua ediție, ceea ce mărește numărul pretendentelor la calificarea în play-off și implicit înăsprește cursa pentru intrarea în prima grupă valorică.

Precum cei din Vaslui, și CSM Bacău a început mai bine sezonul, iar chiar foarte bine CS Minaur Baia Mare și CSM Focșani, neînvinse în primele 5 etape, vizita din această seară a vrâncenilor anunțându-se așadar cu un grad sporit de risc pentru poliști.

Aflați înaintea revenirii duminică seară în cupele europene, cu ocazia manșei I acasă cu Olympiakos SFP în turul 2 preliminar din Men’s EHF Cup, a doua întrecere continentală inter-cluburi ca importanță, returul fiind programat sâmbătă 12 octombrie în Grecia. Tot în aceeași fază, așadar pentru intrarea în 16-imile competiției, tur 3 preliminar în care vor aștepta pentru intrarea în faza grupelor și formații din campionate mai tari, de exemplu patru din Germania, 3 din Franța, câte două din Danemarca, Spania și Ungaria, va juca și vicecampioana de pe litoral, mai întâi pe teren propriu cu maghiarii de la Csurgoi KK.

Până atunci însă, un succes cu oaspeții de pe Milcov era de maximă importanță, atât în ceea ce privește punctele din clasament cât și pentru spargerea gheții, un triumf de moral, adjudecat cu oarecare emoții dar și meritat. 

Vizitatorii au fost greu de trecut în primul sfert de oră, în care au probat calitățile celei mai ermetice garnituri din Liga Zimbrilor, fără a fi primit mai mult de 24 de goluri într-o partidă din acest campionat, maxim egalat de la ora 18 de ”violeți”. CSM Focșani câștiga primele două runde în deplasare, cu 20-17 la Făgăraș și 28-23 la vecinii buzoieni, după care se impunea și acasă, 25-21 cu CSM Vaslui, remizând duminică 22 septembrie la CSM București, 24-24, dar și desprinzându-se în weekend pe teren propriu de constănțeni, cu 23-20, după 12-11 la pauză.

Filip Marjanovic i-a desprins pe ”violeți” în primele 5 minute la 2-0, primul gol fiind din aruncare de la 7 metri, dar după ce Marius Sadoveac a refăcut în minutul 8 avansul gazdelor în urma aruncării de la 7 metri fructificate de Miroiu, moldavii au punctat de 4 ori la rând în 4 minute, răsturnând scorul prin Sladic, Mocanu și același Miroiu, de două ori… 3-5 în minutul 13.

Tot Marjanovic și Sadoveac au marcat pentru a anihila handicapul în nici un minut, 5-5 la mijlocul reprizei I, dar se anunța deja un duel strâns, nu neapărat cu multe goluri. Înscrise apoi de Rață și Miroiu, care au preluat de fiecare dată conducerea pentru CSM Focșani, dar și ultima dată, căci după ce Șomlea și Marjanovic au egalat pe rând, același inter Ramon Șomlea a preluat din nou conducerea pentru SCM Politehnica, 8-7 în minutul 19, după care timișorenii nu aveau să mai fie conduși, Sadoveac punctând și el peste încă un minut și ceva: 9-7. 

Avantaj ridicat în trei rânduri până la pauză la 3 goluri de Năstăsie, Vuk Milosevic și Sadoveac, și pe fondul unei ratări de la 7 metri a lui Miroiu, oaspeții având ultimul cuvânt, prin Marijanac, 13-11.

Partea secundă începea cu reușita lui Rață pentru vrâncenii îndrumați de Dalibor Cutura, ratarea lui Șomlea și eliminarea temporară a lui Sadoveac, poliștii înscriind totuși în inferioritate numerică prin Marjanovic și plusând apoi prin Sadoveac, 15-12 în minutul 35. Avantaj conservat până spre mijlocul reprizei a II-a și prin reușita lui Fenici în superioritate numerică, după eliminarea lui Sladic, dar nu și în continuare, o serie de ratări ale lui Sadoveac și Marjanovic, la care Pătru a replicat cu goluri, comprimând diferența la un gol. Și Marijanac a izbutit apoi același lucru, iar după ce Flavius Cîmpan a fost eliminat temporar, CSM Focșani a egalat prin același Pătru, la 20, cu 6 minute și jumătate înainte de final. Unic scor de egalitate după pauză…

Reveneau emoțiile, mai ales că vrâncenii erau egalați abia în ultima secundă a precedentei lor deplasări, la CSM București, în sala Rapid, însă mâna lui Marius Sadoveac i-a propulsat din nou pe bănățeni la două goluri avans, într-un minut și jumătate, plus conservat de ”dubla” căpitanul Cristian Fenici, inclusiv cu un minut și jumătate înaintea ultimei sirene: 24-22. Desigur, amintirile celor două goluri ale gazdelor făgărășene în ultimul minut al partidei remizate în weekend de ”Poli” în județul Brașov erau încă proaspete, dar gazdele le-au șters din memorie, încasând un unic gol spre final, de la Miroiu, cu 16 secunde rămase de jucat, la limită pentru ca ”violeții” să evite semieșecul.

În schimb o victorie, rubrică necesar a fi completată cumva în deplasările după ”dubla” cu elenii, cu mențiunea că meciul acasă cu Olympiacos va fi și ultimul pe teren propriu pentru elevii lui Milosevic înaintea unei lungi serii de 6 ieșiri, mai întâi în Grecia, iar apoi la CSM București și Vaslui pe 17 și duminică 20 octombrie, dar și la Odorheiu Secuiesc la început de noiembrie, în calitate de apărători ai trofeului Cupei României, respectiv la Constanța și Buzău în jur de 10 și joi 14 noiembrie.

Abia joi 21 noiembrie vor reveni timișorenii din nou în campionat în sala ”Constantin Jude”, în antepenultima rundă a turului, cu călărășenii, un motiv în plus pentru spectatori de a-i mai vedea o dată înaintea periplului, și anume duminică de la ora 18, în cupele europene. Traseul continental de-acum 3 toamne le-a adus calificări contra unor oponente nordice, de la Marea Baltică respectiv din Norvegia, eliminarea venind abia în decembrie, în ultimul tur preliminar înaintea grupelor, în deplasare în Slovenia…

În această seară, Marius Sadoveac și extrema Filip Marjanovic au semnat jumătate din reușitele învingătorilor, 7 respectiv 5 goluri, sârbul și unul din 7 metri, fiind completați de Fenici cu 4 goluri, Șomlea 3, Vuk Milosevic și Cîmpan câte două iar Năstăsie unul. Din tabăra învinșilor, Miroiu și Marijanac au înscris chiar mai mult decât jumătate din goluri, 7 respectiv șase, Pătru reușind trei, Rață și Țuțu câte două iar Sladic și Mocanu câte unul, cu mențiunea că oaspeții au fructificat 5 aruncări de la 7 metri, Miroiu inițial iar Marijanac înaintea pauzei, după care tot el de 3 ori la reluare.

Clasamentul actualizat și programul etapelor 6-7 în Liga Națională, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 8

 


Ultimele articole din categoria Handbal: