Ultimele două câștigătoare, față în față: Poli, semifinală cu AHC Dobrogea Sud în Final4 din Cupa României, la Constanța. Reeditare a ultimului act din 2018

Deținătoare la zi a trofeului, SCM Politehnica Timișoara o va întâlni pe AHC Dobrogea Sud pentru un loc în finala ediției 2019-2020 a Cupei României, conform tragerii la sorți efectuate astăzi de FRH. Pe ruta Odorheiu Secuiesc, Pitești, Botoșani, prin victorii pe terenul unor divizionare secunde, ”Poli” s-a calificat pentru al treilea sezon la rând în turneul Final4 al Cupei României la handbal masculin. AHC Dobrogea Sud, câștigătoare acasă în primăvara lui 2018 a trofeului în ultimul act din Final4 cu SCM Politehnica, s-a calificat în actualul turneu final tot prin succese în deplasare, la Galați, Făgăraș și Alexandria. În cealaltă semifinală tot din 4 aprilie, Dinamo București – CSM Bacău.

O reeditare a finalei din urmă cu 2 ani în semifinala de peste două luni a turneului Final4 al Cupei României la handbal masculin, AHC Dobrogea Sud și CSM Politehnica fiind ultimele două câștigătoare ale trofeului, în 2018 și 2019, în patrulaterele de la Constanța respectiv Focșani. Alb-albaștrii și alb-violeții se vor reîntâlni așadar din nou la malul Mării Negre în Final4, dar nu în finală, ci în penultimul act. Căci SCM Politehnica și AHC Dobrogea Sud Constanța au fost cele două cluburi care și-au exprimat dorința de a organiza turneul, iar în urma tragerii la sorți cei de pe litoral au câștigat dreptul de organizare, urmând ca în următoarea perioadă să efectueze demersurile necesare pentru confirmarea acestui drept. O rememorare a finalei din 18 martie 2018, conform consemnării de la acea vreme: http://sporttim.ro/handbal/cu-banca-mai-lunga-gazda-hc-dobrogea-rastoarna-finala-cu-poli-la-mijlocul-partii-a-ii-a-de-la-11-15-la-20-17-si-castiga-cupa-romaniei

Patru puncte și două locuri le despart în ierarhia primei divizii pe oponentele din semifinală, dobrogenii fiind mai bine plasați, pe 6, după ce n-au pierdut la reluarea returului cu primele două clasate, 28-28 miercurea trecută la Turda și 27-26 (13-11), succes aseară pe teren propriu cu campioana CS Dinamo București. Alb-violeții îi vor întâlni și în martie pe constănțenii de la care Laurențiu Toma s-a retras luna trecută din activitate, retur programat în etapa a XXII-a în sala ”Constantin Jude”, după ce în toamnă, la malul mării, sudicii se impuneau clar, cu 29-22. 

”Poli” mai dădea piept în Cupa României cu cei de pe litoral și în ultima ediție în care n-a izbutit să pătrundă în Final4, în urmă cu 3 ani, eliminată pe final în returul de la Timișoara al sferturilor de finală, în urma unei incredibile reveniri a constănțenilor.

Timișorenii mai au însă de disputat câte 5 meciuri acasă respectiv în deplasare în restul returului din sezonul regular în Liga Zimbrilor, înainte de a se alinia pentru apărarea trofeului. Iar atât ”Poli” cât și dobrogenii au părăsit încă din toamnă preliminariile Cupei EHF, ca unice reprezentante ale elitei interne în actuala ediție a fazelor de calificare din întrecerea continentală inter-cluburi numărul 2. 

Dinamo București, campioană la zi pierzătoare în semifinala turneului Final4 de anul trecut de la Focșani, în fața Stelei, a trecut pe rând strict de prim-divizionare din Liga Zimbrilor, dar de fiecare dată pe teren propriu, contra lui CSM București, Dunărea Călărași și Potaissa Turda.

CSM Bacău, cea mai slab clasată în campionat dintre echipele calificate în Final4, a avansat în întrecerea eliminatorie prin a se impune la Craiova și la Baia Mare, 26-27 cu Minaur, iar în sferturi acasă cu cei din Buzău, la două goluri diferență.

Turneul Final4 este programat să aibă loc în weekendul 4-5 aprilie, ordinea și orele de desfășurare a jocurilor urmând să fie confirmate în scurt timp.

Dar iată și programul poliștilor în ultimele 10 etape din retur:

Sâmbătă 8 februarie 2020 (ora 12:30) la CS Dinamo – televizat din etapa a 17-a

Joi 13.02.: acasă cu CSM Făgăraș

Duminică 23.02.: la CSM Focșani 2007

Joi 27.02.: acasă cu CSM Vaslui

Joi 5 martie 2020: la CSM București

Duminică 8 martie: acasă cu AHC Dobrogea Sud

Joi 12 martie: acasă cu CS HC Buzău

Duminică 15 martie: la Dunărea Călărași

Joi 19 martie: acasă cu CSM Reșița

Joi 26 martie: la CSM Bacău.

Ultimele rezultate, din etapa a 16-a, programul celei de-a 17-a și clasamentul la zi, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Handbal: