Poli Timişoara nu mai are „satelit” în A: mutat la Arad

Universitatea Poli Municipal II Timişoara, care încheia sezonul trecut pe locul 3 în Seria C a ligii secunde masculine, nu se mai regăseşte în viitoarea ediţie de campionat, echipa „satelit” a prim-divizionarei dispărând în ceaţă iar 5 dintre jucători fiind strămutaţi pentru un an la colega de eşalon Handbal Club Arad, în baza unui protocol între gruparea alb-violetă şi cei de pe Mureş.

Renunţarea la secund-divizionara alb-violetă are de-a face în primul rând cu concentrarea tuturor resurselor către poliştii din Liga Naţională, ce încheiau sezonul trecut pe locul 11 în elită. Clubul arădean, care încheia pe locul 2, în urma lui HCM Făgăraş dar înaintea „satelitului” polist, a venit în întâmpinarea Politehnicii, propunându-i acest protocol într-un moment în care clubul timişorean cocheta şi cu strămutarea grupării secunde la Jimbolia. Din lotul echipei a doua, care încheia cu linia de clasament 10  1  9  578-581, au fost transferaţi la HC Arad sub formă de împrumut pe o perioadă de un an de zile cinci jucători şi anume Levente Szentpeteri, Adrian Roşca, Cristian Arseni, Bogdan Mihăieş, cooptat de la LPS Banatul, şi Bogdan Ungureanu. Totodată, jucătorii sunt însoţiţi de profesorul Dan Dumitru, care a preluat HC Arad după ce asigurase interimatul la finele ediţiei trecute la „satelitul” desfiinţat, în urma trecerii principalului Bittenbinder ca asistent la prima echipă, pentru Vuckovic.

Dar iată toate secund-divizionarele din restructurata Serie B, alcătuită din 13 echipe, şi în care nu se mai regăseşte vreo echipă din Timişoara şi CSM Lugoj, ci doar şi pe mai departe Unirea Sânnicolau Mare: CSM Oradea, CSM Sf.Gheorghe, Extrem Baia Mare, Unirea Sânnicolaul Mare, CSM H&V Piteşti, HCM Făgăraşi, Universitatea Craiova, HC Arad, HC II Odorhei, Naţional Sighişoara, AS.Sportivă Găvojdia, HC Minaur Baia Mare şi AS Club Sportiv Bowling Bobowling Sf.Gheorghe.

HC Arad a demarat pregătirile joia trecută, prin efectuarea unei selecţii între 25 de handbalişti, dintre care au rămas la echipă 12 non-arădeni, cărora li s-ar putea adăuga 6 localnici, în funcţie de negocierile cu conducerea clubului. Câţiva foşti componenţi ai HC Arad nu s-au prezentat la reluarea pregătirilor.

Răzvan Vâlceanu, de la echipa a doua polistă, a fost promovat ca al treilea portar la prim-divizionara pregătită de Vuckovic, în vreme ce mai mulţi polişti ai echipei secunde, ca Adrian Luca, Chipăruş, Macovei şi Papuc, de la HC Arad, au luat calea retrogradatei CSM Oradea.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Handbal: