Poli tinde prin revanşă să atingă nivelul Pandurilor: eurocupele

Sîmbătă au spart gheaţa în deplasare, începînd returul cu o victorie, iar acum, miercuri, îşi pot reînoda şirul succeselor acasă, întrerupte doar de campioana HCM Constanţa. Şi, ca la Ploieşti, e vorba de o revanşă, după ce Pandurii se impuneau aici, la ultima vizită pe Bega, în 23 aprilie 2011, cu 35-32. Handbaliştii polişti atacă jocul în devans de miercuri (ora 17), din etapa a XV-a, cu cîte două antrenamente tehnico-tactice pe zi, atît luni cît şi marţi, şi cu speranţa că buletinul medical după ultima sesiune de pregătire, de marţi după-amiază, îi va da pe cei 2-3 jucători puţin răciţi apţi pentru vizita unor gorjeni aflaţi înaintea unui joc din cupele europene, Cupa Cupelor.

Unii îşi devansează de sîmbătă pe miercuri etapele de campionat, pentru a face loc jocurilor de eurocupe, cum e cazul Energiei Lignitul Pandurii, care se găteşte de turul 4 al Cupei Cupelor şi Sporting Club Portugal de Lisboa, alţii doar îşi reamintesc cu plăcere dar şi cu oarecare regret că luna viitoare se împlinesc 4 primăveri de la un martie 2008 cînd Timişoara handbalistică fremăta la ora sferturilor de finală ale Challenge Cup, cu Benfica, după ce Poli trecuse în prealabil de Wacker Thun şi Fram Reykjavik, memorabile amintiri pentru Cristian Stelian Fenici, pe-atunci principal marcator alb-violet în cele două manşe, actualmente căpitan revenit la matcă.

Iar prezenţa gorjenilor în circuitul european ar putea să-i impulsioneze şi pe alb-violeţi să aspire la asemenea meciuri speciale, un prim pas spre reintegrarea Timişoarei în cupele continentale putînd fi făcut chiar miercuri, cu un succes şi două puncte în dauna Pandurilor. Premizele sunt bune, Ioan Claudiu Stan dovedind o remarcabilă poftă de gol, cu nu mai puţin decît 15 în cont sîmbătă la Ploieşti, o performanţă mai puţin la îndemînă pentru orice tunar, aşa încît ar fi leac de eşecurile cu gorjenii, din returul trecut şi din turul din toamnă.

Poli ar putea într-adevăr profita în sala „Constantin Jude” de nevoia atenţiei distributive în cazul oltenilor, care au cîştigat precedenta deplasare, 31-26 la Călăraşi, de atunci pierzînd şi învingînd pe teren propriu, de reamintit fiind că între adversarele de miercuri s-a consumat luna trecută şi o remiză, 26-26 (15-15), tot pe Bega, cu ocazia „Cupei Banatului”, într-un al doilea joc al celor două echipe în cadrul turneului, adjudecat de alb-violeţi şi cu gorjenii pe ultimul loc. Timofte, cu 9 goluri, Stan, cu 6, şi Lalic, cu 4, respectiv Asoltanei, cu 9, erau principalii marcatori în unicul meci al patrulaterului în care timişorenii nu s-au impus.

Şi pomenind de eurocupe, dacă de la ora „dublei” cu Benfica pe Bega s-a înregistrat practic un recul, în schimb vecinii reşiţenii au cîştigat de două ori Challenge Cup, în 2008 şi 2009, Suceava a atins o finală şi sferturi de finală, iar Bacău semifinalele aceleiaşi întreceri. Un exemplu ce ar putea ambiţiona vine şi tocmai din tabăra Energiei Pandurii Lignitul Târgu Jiu, aflată pentru al doilea an la rînd în competiţii internaţionale diferite, şi care după ce anul trecut s-a lovit cu duble eşecuri de FC Porto, în Cupa EHF, l-a avut la finele toamnei ca principal marcator în turul III al Cupei Cupelor, contra italienilor de la Pallamano Intini Noci, pe Alexandru Asoltanei, cu un total de 14 goluri, calificatoare.

Energia vine pe Bega de pe locul 4, cu cinci puncte în plus şi tot atîtea locuri mai sus decît poliştii. Handicapurile există pentru a fi micşorate.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 2 = saisprezece

 


Ultimele articole din categoria Handbal: