Poli țintește ”dubla” cu campioana Dinamo. Milosevic: ”Mereu am jucat bine și-acasă contra lor, acum să-i și învingem” Marjanovic: ”Avem ocazia să îndreptăm situația și pe teren propriu”

N-a mai jucat un meci oficial de o lună și jumătate, din 15 decembrie 2018, când își asigura la Baia Mare la aruncări de departajare intrarea în turneul Final4 al Cupei României, dar SCM Politehnica va relua returul Ligii Naționale de handbal masculin în ritmul în care încheia sezonul anului trecut, și anume cu 3 partide într-o săptămână, atunci toate în deplasare pe ruta Bacău – Turda – Maramureș, acum cu apariții de la ora 17:30, joi acasă cu campioana Dinamo, duminică la Buzău cu nou-promovata locală iar joia viitoare din nou în sala ”Constantin Jude”, cu o trupă de podium, AHC Dunărea Călărași.   

Cea de-a doua rundă a returului din sezonul regular demarează deja astăzi pe litoral cu viitoarea gazdă din weekend a alb-violeților în rol de vizitatoare la Marea Neagră, AHC Dobrogea Sud – CS HC Buzău 2012 de la ora 18, ceea ce înseamnă așadar că nou-promovații vor avea două zile în plus pentru pregătirea întâlnirii de duminică dar și un drum mai scurt de efectuat decât bănățenii, iar cum și oponenții de peste o săptămână ai timișorenilor vor juca ușor în devans, CS Minaur – AHC Dunărea Călărași miercuri de la 17:30 la Baia Mare, urmând ca dunărenii să primească sâmbătă vizita lui ”Dobrogea Sud”, înseamnă că SCM Politehnica va fi puțin presată de timp în comparație cu viitoarele adversare, odată ce va fi scăpat joi seară de confruntarea acasă cu CS Dinamo. Mai ales că o va aștepta un drum dus-întors Timișoara – Buzău…

Fanii viola au descins în forță la jocuri acasă ale Politehnicii cu dinamoviștii

Dar întotdeauna primul meci este de departe și cel mai important, și cu atât mai important cu cât vizitatoare joi de la 17:30 în sala ”Constantin Jude” va fi tocmai Dinamo București, nimeni alta decât multipla campioană la zi a țării, iar în plus și într-un moment semnificativ bun pentru întreaga Ligă Națională, ”roșii” îndrumați de ex-antrenorul polist Constantin Ștefan trecând ca o raritate pentru grupările românești de faza grupelor în EHF Champions League, aflați fiind în pregătirea barajului tur-retur din februarie cu CP Sporting, pentru pătrunderea în optimile eliminatorii.

Poli – Dinamo a fost, este și va fi un duel cheie pentru suflarea sportivă studențească de pe Bega, de astă dată între formații vecine la un punct diferență pe locurile 6-7, cei din capitală cu un meci mai puțin jucat, tocmai cu liderul concitadin CSM, un start bun în 2019 fiind fără doar și poate vital pentru ambele grupări. Ca program în săptămâna cu 3 apariții, alb-roșii din capitală sunt ușor avantajați, duminică de la ora 17 primind vizita lui CSU Suceava iar miercuri urmând a descinde la Făgăraș, însă momentan nimic nu contează mai mult decât o cât mai rapidă intrare din mers în ritmul competițional.

Poliștii au alternat în ultimii 4 ani înfrângerile cu victoriile la prima apariție oficială după Sărbători, triumfători în 2018 dar și învinși la debutul din 2017, și tocmai de Dinamo, dar la București, cu 27-19, într-o campanie în care cei din capitală se impuneau și în tur pe Bega, la limită, 33-34 în septembrie 2016, succese care se regăseau și în diferența finală după sezonul regular: ”roșiii” pe locul 1, ”violeții” pe 7, cu 24 de puncte în urmă.

Însă n-ar fi deloc exclus ca Poli și Dinamo să se reîntâlnească în curând tot în actuala stagiune, eventual deja peste 5 săptămâni, în finala Cupei României, pe terenul neutru din Focșani, asta dacă vor trece acolo de gazde respectiv Steaua în semifinalele din preziua ultimului act, dar poate chiar și în play-off, unul într-un nou sistem competițional, pe grupe ale ocupantelor pozițiilor 1, 3, 5 și 7 respectiv 2, 4, 6 și 8, în funcție de ordinea ierarhică după cele 26 de runde din sezonul regular. Din care mai sunt 12, doar nouă de la finele săptămânii viitoare…

Ca o paranteză, sâmbătă pornesc la drum și juniorii 2 ai lui SCM Politehnica, de la ora 13, la Hunedoara, în sala Traian Lalescu, cu gazda CSȘ, în prima dintre cele 10 etape din sextetul zonei sud-vestice a categoriei ”Grupa Valoare” în Campionatul Național FRH la nivel juvenil, serie laolaltă și cu CSM Școlar Reșița, Alpha Oradea, CSȘ Râmnicu Vâlcea și CSȘ Craiova. Iar și juniorii vor avea tot 3 jocuri într-o săptămână, miercurea viitoare la Oradea, iar sâmbăta viitoare în premieră acasă în această a doua fază a grupelor, cu reșițenii. ”Grupă valoare” în care alb-violeții s-au calificat grație bunelor rezultate din faza I pe serii regionale.

Pero Milosevic

Închizând paranteza, trecem la spusele antrenorului Pero Milosevic și extremei stânga Filip Marjanovic de astăzi de la ora 11, în prefațarea vizitei lui Dinamo, care era depășită de ”Poli” în tur cu 29-31 în septembrie 2018 la București, așa cum ”violeții” o întreceau în capitală și cu încă o toamnă înainte, 23-26 în octombrie 2017, după care, ce-i drept, a survenit și revanșa ”roșie” pe Bega: 28-31 aici în martie 2018. Exact cele 3 puncte cu care bucureștenii încheiau sezonul regular ca avans față de bănățeni, pe locurile 3-5 înaintea fazei play-off…

Așadar, Pero Milosevic a identificat din start această ”cea mai dificilă partidă, ce pot zice!?, e cu campioana ligii în ultimii 3 ani… În ultimii 2 ani am câștigat în deplasare la Dinamo, am furnizat mari surprize, dar acasă, deși mereu am jucat bine contra lor, am pierdut, a fost atunci acel gol al lui Vrankovic în ultima secundă. Au dovedit în acest sezon prin a câștiga și Supecupa, în Liga Campionilor au mers foarte bine, au foarte buni jucători, iar prin noile veniri sunt și mai și. Au extrema franceză Descat, pe Negru, 3 pivoți ca 3 turnuri de 2 metri, îi au pe Savenco, Szasz, plus au interi fenomenali – ce mai! Îi respectăm foarte mult, dar un rezultat pozitiv ar da foarte mare încredere în continuare. Însă totul trebuie să funcționeze ireproșabil, pe apărare, atacul, tranziția, contraatacul – pe fiecare segment al jocului trebuie să ne prezentăm foarte bine pentru a putea câștiga!”

Tehnicianul muntenegrean a confirmat refacerea completă a extremei Cîmpan, timișorean ex-dinamovist: ”El este acum bine, s-a lovit în ultimul amical de la Reșița, dar și-a revenit, iar toți ceilalți sunt  bine. Într-adevăr, Dragas nu e chiar încă 100%, nici Ghiță Irimescu – e după operația la genunchi. Nu-l avem în poartă pe Kocic, e un portar fenomenal, dar a mers acasă să stea cu familia sa, soția sa naște. Eu sunt însă foarte mulțumit de toți cei 3 portari ai noștri, Kocic este primul nostru portar, dar Tcaciuc și Varo sunt și ei valoroși, și au dovedit-o în momentele importante ale jocului”.

Milosevic a mai remarcat pe bună dreptate că ”publicul sigur ne va ajuta, pentru că Timișoara gustă cu atât mai mult să câștigăm contra lui Dinamo, mai mult decât cu oricare alt club!”

S-a vorbit și despre rezultatele contradictorii în aceste dueluri directe: ”Mai dificil e în principiu afară, la ei, decât să joci acasă; acolo am fost fenomenali, iar atunci am învins chiar și fără Orbovic, care avea o tendinită la șold. Kocic a apărat însă senzațional ultimele mingi, iar ei veneau după o victorie în Liga Campionilor, și după una la Constanța, ambele la diferențe confortabile ca scor, și erau mai relaxați. Iar noi am abordat deplasarea perfect în plan defensiv, bine organizați tactic pe atac, și astfel am câștigat meritat. Acasă, nu știu de ce nu ne e la fel de ușor, dar avem acum oportunitatea să schimbăm situația!”

Antrenorul principal s-a mai referit la masivul inter sârb Milos Dragas, ”s-a văzut cât de bine poate juca și în atac, și în apărare, iar în plus sunt aruncările lui de afară. Important e cum atacăm cu Dinamo, căci în apărare e clar că va fi foarte dificil contra a 3 pivoți de 2 metri, nu e ușor în apărare, așa încât trebuie respectată întocmai tactica. Și e greu căci sunt 3 meciuri în 7 zile, duminică la Buzău, cu tot cu deplasarea acolo, apoi aici cu Călărași, joi. Și Buzăul s-a întărit cu un francez de la Dinamo și o extremă stângă, și Dunărea Călărași la fel, cu iranianul, deci nici acelea nu-s deloc partide ușoare. Dar ne vom lupta din răsputeri să câștigăm!”

Filip Marjanovic

A vorbit așadar și sârbul de pe extrema stângă, Filip Marjanovic, abonat constant la marcarea golurilor, care s-a arătat încrezător că va ieși soarele pentru ”violeți” și în disputele din Banat cu dinamoviștii, și nu doar în capitală… ”Suntem cu toții nerăbdători să reîncepem returului, mai ales că jucăm acasă cu campionii din ultimii 3 ani, așa încât sperăm să prestăm un joc bun. Stăm bine ca pregătire, ne simțim în formă, cu toții suntem montați pentru acest joc. Dacă facem o partidă foarte bună, atunci abordăm dintr-o situație favorabilă celelalte două meciuri din aceeași săptămână, la Buzău și cu Dunărea, dar mai întâi să trecem de Dinamo, care va fi un meci greu, sperăm însă să prestăm un handbal bun, sper la ce-i mai bine!”

Sârbul a mai semnalat că ”am obținut cinci victorii în pregătiri, în toate jocurile, ceea ce din punct de vedere moral este important, chiar dacă am mai avut și mici probleme cu accidentările, dar suntem complet refăcuți și putem arăta bine cu Dinamo”.

Subiect abordat și prin ochii extremei stânga, ”nu știu de ce în ultimii 2 ani am pierdut acasă cu ei și i-am învins în deplasare, n-am o explicație, nu știu cum s-a făcut, dar poate că acum e șansa noastră să îndreptăm situația!”

În orice caz, Dinamo a încheiat cu bine anul 2017, prin a-și adjudeca în miez de decembrie meciuri grele în campionat și pentru intrarea în semifinalele Cupei României, după ce și în ultima decadă din noiembrie încheia cu două victorii în dauna ultimelor clasate din Grupa D parcursul de 10 apariții în faza pe serii din Champions League, inclusiv în deplasare la Wacker Thun, totalizând 7 succese, pe locul 1 din 6 cluburi.

Jocul retur din sala ”Constantin Jude”, ultimul al etapei a XV-a, este arbitrat de arădeanul Ocavian Fînață și maramureșeanul Hendrea, fiind televizat de TVR HD joi de la 17:30. În tur, pe 15 septembrie, scorul la pauză era egal, 15-15.

Programul rundei, clasamentul și țintarul rundei a XVI-a, din weekend, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 6

 


Ultimele articole din categoria Handbal: