Poli trece de o altă nou-promovată și atacă locuri mai înalte

SCM Politehnica s-a desprins mai clar după pauza meciului găzduit în această seară în compania penultimei clasate cu peste 30 de puncte mai puțin în ierarhia Ligii Zimbrilor, timișorenii tranșând conform așteptărilor penultima lor apariție acasă în retur, cu gândul prinderii unui loc cât mai bun la finele sezonului regular, peste două etape. Alb-violeții au dispus cu 30-24 (12-10) de nou-promovata CSM Bacău, nu mai puțin de 13 fiind marcatorii bănățenilor.   

Handbaliștii poliști au avut de la ora 18 ultimul joc ceva mai ușor din actuala ediție a primei ligi, cu oaspeții băcăuani învinși de 19 ori în precedentele 23 de etape, iar după ce sâmbătă au trecut la Cluj de o altă formație care până în primăvara trecută a rulat în eșalonul secund, în această seară au bifat cu succes și reprezentația din antepenultima rundă a sezonului secund, mai recuperând astfel din terenul pierdut câtă vreme au staționat în ultimele săptămâni în general pe locul 7. 

Timișorenii învingeau în toamnă chiar de două ori la Bacău, atât în partida tur din campionat cât și în optimile Cupei României, iar avantajul terenului precum și plusul valoric s-au făcut treptat tot mai resimțite în etapa a 24-a, cu toată oboseala acumulată de câștigătorii competiției K.O. și în pofida rezistenței moldave. De fapt, a fost deja cel de-al zecelea meci al alb-violeților în Liga Zimbrilor în noul an 2019, începând din 31 ianuarie, așadar în numai 7 săptămâni, în care au mai disputat și întâlnirile în după-amiezi consecutive din Final4, douăsprezece partide în 49 de zile, una la fiecare 4 zile, nu mai puțin de 9 fiind câștigate.

Acum măcar urmează o săptămână până la deplasarea la Focșani, ultima din retur, pe terenul semifinalistei învinsă acasă în turneul final și care a cedat clar ieri în uvertura etapei, la peste 10 goluri diferență, la fruntașa din Constanța, după care se va mai scurge o săptămână până la intermediara finală a returului, acasă cu o altă trupă de podium, CSM București, dominantă în această seară în Maramureș. Iar ulterior, cele 6 confruntări tur-retur în sistem campionat dintr-unul din patrulaterele fazei play-off, dispute cel mai probabil una și una, pe care elevii lui Pero Milosevic speră să le abordeze de pe o cât mai convenabilă poziție ierarhică, ideal cu 4 puncte din oficiu, dacă ar putea prinde locul 4 în următoarele două runde, în funcție și de jocul rezultatelor.  

În această seară, vizitatorii au căutat să-și vândă cât mai scump pielea, și chiar au reușit parțial și temporar, până la pauză, mai întâi Gal, Tărîță și Păunică răsturnând scorul în primele 7 minute după golurile lui Sadoveac – foto pagina I și Păiuș. Veteranul pivot Irimescu și interul Dragas au înscris și ei succesiv pentru ”violeți”, însă extrema ex-polistă Gabriel Cotinghiu și același Rareș Păunică i-au adus din nou în avantaj pe cei de pe Bistrița, 4-5 spre mijlocul reprizei I.

Ghiță Irimescu a egalat din nou însă Gal și Păunică iarăși au marcat pentru oaspeți, 5-7 la care timișorenii au revenit prin reușitele lui Neamțu, Păiuș, Sadoveac și Pribanic, pivotul croat reintrând după binevenita pauză din weekend, cu ocazia deplasării sub Feleac: 9-7 în minutul 24.

Din nou în control, favoriții meciului și-au permis să irosească și o aruncare de la 7 metri, însă Marius Sadoveac s-a revanșat cu două goluri până la pauză, Poli conservând avantajul în ciuda eliminării în contul lui Vuk Milosevic, fază în urma căreia Drăgan reducea din handicap de la 7 metri.

Tot bănățenii aveau să marcheze și primul gol al părții secunde, prin Flavius Cîmpan, iar chiar dacă băcăuanii s-au mai apropiat și pentru a patra oară la un gol diferență, 13-12 în minutul 34, gruparea mai bine clasată s-a desprins decisiv cu 6 goluri înscrise în următoarele opt minute, prin piese cheie, Sadoveac cu alte două, centrul Fenici dar și Marjanovic cu o triplă, inclusiv de la 7 metri, la care vizitatorii au avut o unică replică, ratând până și de la 7 metri… 19-13 în minutul 42.

Deși în inferioritate numerică după eliminarea lui Dragas, alb-violeții și-au mărit și mai mult avantajul, 23-16 după mijlocul reprizei a II-a, amplificându-l și în continuare pe o altă eliminare, în dreptul lui Șania: 25-17 în minutul 48.

În consecință, pe fondul unui ritm mai redus, un final liniștit, în care au jucat și juniorii Trif și Bote, cu câte un gol fiecare, rezultatul 30-24 fiind relativ strâns în raport cu cele 34 de puncte ce le despart acum în clasament pe oponentele din sala ”Constantin Jude”. 

Unde Marius Sadoveac s-a remarcat ca golgheter al meciului, cu 7 reușite, cap al unei liste timișorene cu toți jucătorii de câmp mai puțin unul, Marjanovic înscriind de 4 ori, Păiuș și Dragas câte 3 fiecare, Milosevic, Pribanic, Irimescu și Cîmpan câte două iar Neamțu, Fenici, Șania, Trif și Bote unul fiecare. Trioul Gal, Drăgan, Păunică a adunat mai mult de jumătate din reușitele învinșilor, primii cu câte 5 goluri iar ultimul cu patru, completați de Mihai Cotinghiu, Juverdianu, Tărîță, Gabriel Cotinghiu și Bologa, cu câte două fiecare.

Într-un alt duel al serii din zona ierarhică atacată de poliști, Dunărea Călărași – Potaissa Turda 31-28, revanșă a unei dispute tur cu mult cântec și decisă la ”masa verde” inclusiv cu răsturnări de situație. 

Rezultatele celor 4 meciuri jucate astăzi în etapa a XXIV-a, care se încheie mâine cu partidele CSA Steaua – CSM Făgăraș și CS HC Buzău 2012 – CS Dinamo, pe coloana clasamentelor și programului viitor.   

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Handbal: