Poli trece de Steaua fără a fi deloc condusă. Al cincilea succes la rând în campionat, al cincilea consecutiv în Timișoara, la cea mai mare diferență acasă: 5 goluri

SCM Politehnica a învins în această după-amiază în ultimul meci jucat în Timișoara în anul 2019, la startul returului în Liga Națională de handbal masculin, dispunând de Steaua la diferența maximă înregistrată în uvertura etapei a XIV-a, de 5 goluri, atinsă în premieră în minutul 57 cu 4 reușite fără replică în nici atâtea minute, după ce bucureștenii se apropiau la limită pentru a șasea și ultima oară după pauză. De egalat, cei din capitală egalau de două ori în primele 6 minute, dar atât, ”violeții” desprinzându-se apoi la 7-3 în 4 minute, fără a mai fi ajunși din urmă: 34-29 (17-15).

Iar cu aceasta alb-violeții i-au egalat la puncte pe învinșii lor steliști, pe care i-ar fi egalat și la golaveraj dacă diferența finală în partida de la ora 16 ar fi fost de șase goluri, și nu de cinci. Însă ascendentul moral al grupării care vine din urmă e de partea timișorenilor, având în plus la îndemână și calificarea peste 3 zile în turneul Final4 al Cupei României, pentru al treilea sezon la rând ca fapt unicat în aceste ediții pe semicercul masculin, spre deosebire de Steaua, învinsă a bănățenilor în ultimul act din martie de la Focșani, care n-a trecut de faza 16-imilor de finală.

Cu alte cuvinte, steliștii au încheiat pe scut aparițiile din 2019, pe când ”Poli” prin a-și continua revirimentul, cu cea de-a cincea victorie consecutivă în ultimele etape, și tot atâtea strict pe teren propriu, reviriment completat de traseul relativ facil în Cupa României, călătoriile în deplasare fiind în sine ceva mai complicate decât ecuația câștigătoarei. Și urmează duminică descinderea la Botoșani…

Astăzi, Cîmpan a dat tonul iar Dragas a bisat în minutul 2, Valadao și Grbovic egalând pentru oaspeți tot cu reușite la rând. A mai făcut-o și Mihalcea după ce și Pribanic prelua din nou conducerea, dar avea să fie și pentru ultima oară când Steaua s-a aflat la egalitate… 3-3.

Căci pivotul Pribanic a punctat din nou, și încă de două ori, completat de Sadoveac și Dragas, asigurând desprinderea ”violeților” cu un ”careu” în tot atâtea minute: 7-3.

Iar Dragas și Pribanic aveau să asigure peste jumătate din totalul golurilor gazdelor în prima parte, 5 respectiv 4, alți patru coechipieri înscriind de câte două ori într-o prolifică repriză întâi. În care vizitatorii ripostau prin ”dubla” lui Burlacu dar Fenici și Dragas restabileau avantajul, menținut apoi de același Dragas, dar și de Pribanic, 11-7 după mijlocul reprizei I.

A cărei a doua jumătate avea să aducă înjumătățirea diferenței, chit că Steaua juca în premieră în inferioritate numerică, fără ca eliminarea lui Aslanian să-i împiedice pe Humet și Mihalcea să înscrie la rând: 11-9 în minutul 19.

Diferență ce avea să se consemneze și la pauză, 17-15, după ce revenea la un moment dat la 4 goluri, 14-10 prin prima reușită a lui Filip Marjanovic, în urma eliminării lui Burlacu în minutul 22, dar se și comprima la un singur gol diferență în minutul 28, când înscria Florea, 16-15 după cea de-a doua eliminare a lui Vuk Milosevic în numai câteva minute.

Ultimul cuvânt al primei părți, la potou, din partea lui Sadoveac, tot SCM Politehnica marcând primul gol și în repriza a II-a, din întâia aruncare de la 7 metri a jocului, fructificată de Filip Marjanovic: 18-15.

Humet și Burlacu comprimau apoi handicapul la minim, centrul Fenici înscria și pentru a treia oară pentru poliști, Johansson îi apropia din nou pe vizitatori la limită, dar Sadoveac replica printr-o ”dublă” în același minut… 21-18. Un fructuos debut al părții secunde, cu 7 goluri în nici patru minute. Iar Poli avea să înscrie tot de 17 ori și în repriza a II-a a partidei opunând și portari trecuți prin taberele adverse, Babasafari respectiv Stănescu, cu mențiunea că la ”violeți” a revenit și titularul stagiunii trecute, Cristian Tcaciuc, unic nou marcator pe lista bănățenilor în partea secundă.

Puncta apoi din nou Humet, dar și pivotul lui Pero Milosevic, croatul Pribanic, constant și în partea a doua, însă Steaua a dovedit din nou că se poate descurca în inferioritate numerică, Burlacu și Mihalcea înscriind în succesiune după eliminarea lui Johansson… 22-21.

Milos Dragas a ieșit din nou la rampă, Florea iarăși a suflat în ceafa gazdelor, dar eliminat a ajuns să fie și portarul ex-polist Tudor Stănescu, Marjanovic fructificând aruncarea de la 7 metri.

Roș-albaștrii s-au mai ținut scai și prin golul lui Grbovic, dar eliminarea lui Valadao la mijlocul reprizei a II-a le-a venit în cele din urmă de hac, Sadoveac exploatând momentul cu încă o ”dublă” într-un singur minut, golgheter al părții secunde, completat fiind de Fenici: 27-23 înaintea ultimelor 11 minute.

Pribanic a contabilizat întâia eliminare din partea secundă în tabăra alb-violet, Florea fructificând aruncarea de la 7 metri, cu o completare din partea lui Valadao, 27-25, iar oaspeții au mai marcat în succesiune tot prin Florea din 7 metri dar și prin interul ex-polist Krsto Milosevic, după ce Sadoveac mai puncta și el pentru bănățeni, finalul părând a fi așadar pe muchie: 28-27 în minutul 54.

N-a lăsat însă ”Poli” lucrurile așa, izbutind și de astă dată să înscrie de 4 ori la rând, prin abilul Pribanic, Marjanovic, revenitul Tcaciuc, din poartă în poartă, și Milos Dragas, cinci goluri avans pentru 3 minute și jumătate rămase de jucat. Meci ca și încheiat.

Krsto Milosevic și Gabriel Florea au mai încercat ceva dar ”dubla” lui Pribanic a pus capac și a conferit savoare depășirii bucureștenilor, prima după 4 ani și câteva zile în sezonul regular în meciuri găzduite pe Bega… 34-29. De fapt și cea mai mare diferență rotunjită de SCM Politehnica în acest șir de 5 victorii pe teren propriu în Liga Zimbrilor, începând din 2 octombrie, după ce în prealabil remiza aici cu CS Minaur și ceda campioanei Dinamo.

Victorii pe post de fundament pentru un asalt în cele 12 runde rămase de jucat în retur, începând de la finele lui ianuarie, mai întâi la Baia Mare, cu meciuri în porții egale acasă și în deplasare, câte șase, inclusiv la campioana Dinamo. Dar clasamentul actualizat și rezultatele zilei în etapa a XIV-a, precum și programul celei de-a XV-a, pe coloana dreaptă.

Ca marcatori, Antonio Pribanic de opt ori, dintre care 4 goluri în repriza I, Dragas 7 (5+2), Sadoveac 7 (2+5), Marjanovic 5 (2+3), Fenici 4 (2+2), Cîmpan 2 (2+0) și portarul Tcaciuc unul, pentru 31-27. 

De la învinși, nu mai puțin de zece marcatori, în frunte cu Florea, de 6 ori, în 4 cazuri după pauză, completat de Mihalcea cu 4 goluri (3+1), Burlacu 4 (2+2), Humet 4 (2+2), Grbic 3 (2+1), Valadao 2 (1+1), Aslanian 2 (2+0), Krsto Milosevic 2 (0+2), Stavrositu 1 (1+0) și Johansson 1 (0+1).

Aruncări de la 7 metri: Marjanovic 2/2 – Florea 2/2.

Eliminări (3-5). Vuk Milosevic – 2, Pribanic / Aslanian, Burlacu, Johansson, portarul Stănescu și Valadao.          

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × trei =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: