Polistul Cristian Fenici, 3 goluri pentru „tricolori”, dar Mondialul rămâne departe: Suedia – România 27-21. Eliminare cu eşecuri tur-retur

Cristian Stelian Fenici, centrul Politehnicii Timişoara, revenit în această lună pentru a doua oară în alb-violet, de această dată după sezonul petrecut la Bacău, s-a numărat printre cei doar 6 marcatori ai reprezentativei României în returul barajului de calificare la turneul final al Campionatului Mondial din ianuarie 2015 din Qatar, pierdut în această după-amiază în Suedia, cu 27-21, la pauză 15-7.

Cristian Fenici

 

 

Minunea aşadar nu s-a produs iar România a pierdut şi manşa a doua a barajului cu Suedia, după ce în urmă cu 8 zile ceda în sala Dinamo cu 24-25. Scandinavii se prezentau la Bucureşti cu câţiva componenţi abia reveniţi de la echipele de club, cu care, cu alte 6 zile înainte, încheiau pe scut sau sub scut turneul final al Champions League, însă revanşa din Scandinavium Arena, în Goteborg, în faţa a 5.500 de spectatori, a reprezentat pentru amfitrioni o ideală oportunitate de a parafa calificarea la turneul final.

România nu va fi aşadar prezentă pentru a doua oară la rând la un turneu final mondial, după ce pleca având şansa a doua în barajul cu scandinavii. Ghionea, reactivat la lotul naţional, a fost din nou golgheterul „tricolorilor”, cu 7 reuşite, adică o treime din goluri, cu 4 contribuind şi Marius Sadoveac, lansat de handbalul de pe malurile Begăi.

Gottfridsson, care a câştigat în urmă cu două săptămâni finala Champions League, cu Flensburg-Handewitt, a marcat de 5 ori pentru gazda Suedia, al cărei golgheter a fost Ekberg, finalist învins cu echipa sa de club, celebra Kiel.

S-au mai calificat la baraj şi Polonia, cu victorii cu un gol diferenţă în dauna Germaniei, 25-24 şi 29-28, Cehia, care, cu un 33-21 a răsturnat handicapul de 8 goluri din tur, din Serbia, Rusia, învingătoare detaşată tur-retur în dauna Lituaniei, Austria, care a remizat în retur în Norvegia, mergând mai departe cu un total de 56-54, şi Belarus, învingătoare în manşa secundă cu 30-24 în dauna Muntenegrului, iar la general cu 57-52.

Alte 3 dueluri se dispută la ora publicării acestor rânduri.

* Şi suedezele s-au calificat la turneul final, dar al Campionatului European din decembrie 2014, din Ungaria şi Croaţia, trecând cu 36-17 de elveţience. România s-a calificat şi ea, 32-20 (15-6) în returul cu Belarus, Ada Nechita marcând de 8 ori, de pe locul 2, în urma Norvegiei.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = doi

 


Ultimele articole din categoria Handbal: