Politehnica Timişoara – HCM Constanţa 24-34 (8-18): decimaţi de accidentări şi cu doar două (!) rezerve, „violeţii” se zbat cât pot cu campioana, sperând la cât mai grabnica refacere a loviţilor

Pulverizată de accidentări şi avându-i ca rezerve „în câmp” doar pe Arseni şi Szentpeteri, care de regulă nu joacă, AS CH Politehnica Timişoara s-a zbătut meritoriu, dârz şi demn la vizita multiplei campioane HCM Constanţa, dar a evoluat mai mult cu gândul la limitarea proporţiilor scorului şi la refacerea cât mai rapidă a numeroşilor componenţi cu probleme, indispensabili în duelurile din care „violeţii” chiar ar putea obţine câte ceva: „Poli” – HCM Constanţa 24-34 (8-18).

Dragan Mrakic şi mai ales căpitanul Mihai Timofte au suferit lovituri în Poli - HCM Constanţa 24-34 abordat de timişoreni cu o listă întreagă de accidentaţi

* foto Peter Bahuczki, www.timisoreni.ro

Cu o întreagă infirmerie, prezentă în tribuna din „Constantin Jude”, nu prea plină de la ora 18 dar totuşi cu o galerie cu tobă pe flanc, Poli a profitat iniţial de intrarea deconectată în joc a oaspeţilor, preluând de două ori conducerea şi distanţându-se apoi la 3 goluri, 7-4 înaintea mijlocului primei părţi. Dar atât i-a fost, până să se regrupeze constănţenii, aflaţi între două jocuri din grupele Cupei EHF, unul câştigat duminică la o diferenţă de 9 goluri, acasă, şi un altul, duminică, la Chambery Savoie.

Iar de la 7-4, campioana a marcat de 13 ori la rând, egalând din 7 metri la 7-7, în minutul 17, prin Toma, şi ajungând până la 7-17, abia după care căpitanul Timofte, între timp lovit şi el la pometele drept, acoperit cu un bandaj, a spart gheaţa cu 30 de secunde înainte de pauză, 8-17. Dar meciul în devans din runda a 17-a, marcând mijlocul returului, era deja practic jucat.

La reluare, spre deosebire de timişoreni, care i-au avut astăzi aşadar doar pe Stănescu, din nou cu intervenţii notabile în poartă, mai ales atâta timp cât şi echipa a fost pe val în primul sfert de oră, respectiv Timofte, Petkovic, Kaftin, Mrakic, Daninfeld şi Lela, plus Arseni şi Szentpeteri, vizitatorii au apelat în schimb la o altă garnitură, cu Ionuţ Stănescu – Buricea, Angelovski, Şoldănescu – pivot, Stavrositu – centru, Criciotoiu, Cristescu, păstrată în mare măsură în partea a doua, pentru a menaja piesele cheie, permutate continuu în cursul reprizei întâi.

Iar partea a doua, spre meritul timişorenilor în formulă restrânsă, a consemnat egalitatea, 16-16, Poli reducând şi prin lansările golgeterului meciului, Lela, pe contraatac, dintr-un handicap maxim de 12 goluri, 8-20 imediat la reluare respectiv 19-31 spre final.

Una peste alta, dat fiind neprielnicele circumstanţe în care au fost nevoiţi alb-violeţii să abordeze duelul cu campionii, în absenţa unora ca Irimiaş, Chikovani, Ursu, Santeiu şi Halcă, Poli nu s-a făcut absolut deloc de râs, ba din contră, a arătat că poate strânge rândurile, apelând şi la soluţii de sacrificiu, altfel de neconceput, ca de exemplu sârbul Petkovic, de regulă neutilizat în jocul defensiv, apărându-se avansat la ex-„violetul” Şimicu, timişorean care marca în această seară primele două goluri ale Constanţei cea cu o glorie a Politehnicii pe banca tehnică, Alexandru Buligan.

Cât despre campioni, aceştia au rămas la pauză în sală, pe banca de rezerve, Adzic citind de exemplu programul de meci, semn că Banatul era doar o haltă pe drumuri europene. Pentru Poli urmează deplasarea la Baia Mare, la finele săptămânii următoare, cuvântul de ordine fiind recuperarea indisponibililor.

*

Marcatori:

Poli: Lela 7 goluri, Kaftin 5, Petkovic 4, Daninfeld 3, Timofte şi Mrakic – câte două, Arseni – un gol;

HCM: Criciotoiu 5, Csepreghi 5, Toma 4, Şimicu, Vujadinovic, Stavrositu, Novanc şi Şomlea – câte 3, Cristescu şi Buricea – câte două, Angelovski – un gol.

*

Intervenţii ale portarilor: Tudor Stănescu (integralist) 14 – Ionuţ Stănescu 15;

Timeout: (P) la 7-8, 7-13, 19-30 / (HCM) la 16-24;

7 metri: Timofte – ratare la 7-15 (transversală) / Toma, Şomlea – fructificate;

Eliminări: Lela la 7-7 (minutul 18) şi 7-15 (25), Mrakic la 17-27 (48) / Şimicu la 5-2 (9), Şoldănescu la 16-26 (46), Angelovski la 20-31 (46).

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × = 18

 


Ultimele articole din categoria Handbal: