Proiect deschis, deja în lucru! AS CH Politehnica Timişoara şi-a conturat echipa a II-a cu juniorii I de la LPS Banatul, pregătind relansarea la apă

Ar fi la finele primăverii deja 3 ani de când clubul de handbal alb-violet a renunţat la echipa sa secundă, pe-atunci în liga a doua, dar iată că gruparea cândva campioană a României încearcă pe diferite căi să se revitalizeze şi să redevină ce-a fost, iar una dintre acestea este alcătuirea unui lot pentru noul „satelit” al Politehnicii Timişoara, despre care am anticipat recent în exclusivitate, intrat de luni în pregătiri şi constând în juniorii I de la LPS Banatul.

Attila Horvath, unul dintre marcatorii recent înfiinţatei HC Giroc, lansată în Campionatul Judeţean Timiş în urmă cu un sezon şi jumătate, ca suflu proaspăt pe semicercul local şi melanj între mai vechi jucători dornici şi să scuture o oarecare apatie din handbalul timişorean şi tineri care nu-şi găseau locul după absolvire, s-a înhămat la încă un nou proiect, reunind la sala „balon” a Bazei II un număr de 15 componenţi din garnitura de juniori I condusă în actuala stagiune a Seriei E a Campionatului Naţional juvenil de profesoara Cornelia Maria Craiu, la LPS Banatul.

Indubitabil, aceşti juniori, clasaţi pe locul 3 la finele turului în grupa vestică a Naţionalului de juniori mari, cu eşecuri la LPS Târgu Jiu şi LTTV Reşiţa dar în rest numai succese, au nevoie pentru o inducţie cât mai fericită spre seniorat şi de acomodarea cu nişte competiţii de genul Campionatului Judeţean Timiş şi ulterior Divizia A, de fapt liga a II-a, în care să întrevadă rigorile eşalonului dorit ca destinaţie finală, Liga Naţională.

Pe termen mediu, unii poate că vor reuşi efectuarea pasului, scop şi finalitate a acestui proiect considerat deschis, în care AS CH Politehnica Timişoara încearcă să capaciteze jucători tineri şi dornici de afirmare.

Au răspuns prezent Gabriel Iancu şi Cristian Teşan – portari, Andrei Vuia, Daniel Dicu, Alexandru Zamfor, Iasmin Burac, Daniel Micle, Victor Niţă, Robert Furak, Alexandru Dascaliuc, Alin Predoi, Sergiu Zoran, Sorin Homneac, Adrian Jigovan şi Bogdan Vişan, iar debutul în sine va avea loc împotriva lui HC Giroc.

Ca prim pas, noul „satelit” va activa în Campionatul Judeţean, practic liga a III-a, iar dat fiind resursele alocate pentru ca „Poli II” să redevină un proiect divizionar, cum a mai fost cazul până în ediţia 2010-2011, cu tot ceea ce implică o asemenea participare, şi anume, printre altele, acoperirea cheltuielilor pentru deplasări în zona vestică a ţării dar şi pentru organizarea de meciuri pe teren propriu sau indemnizaţii de efort, se preconizează reimplicarea în jocurile Seriei B din Divizia A, una văduvită în actuala stagiune, pentru prima oară în ani buni, de o grupare timişeană.

Se pare că neajunsul, semnalat cu exclamaţii de Sporttim, a atins coardele sensibile ale unor pasionaţi, care par a reghida cursul lucrurilor spre firescul unei participări într-o serie cu centre ca Oradea, momentan lider cu procentaj 100%, dar şi Cluj-Napoca, Sighişoara, Făgăraş, Satu Mare, Piteşti, Craiova ori Baia Mare, chiar cu două exponente.

Desigur, nişte absolvenţi ar putea fi consideraţi drept carne de tun în faţa unor pretendente la promovarea în Liga Naţională, dar rodajul n-are cum a nu fi benefic, cu efecte în timp, iar locul recâştigat în liga a II-a nu poate fi altceva decât o bună curea de transmisie repusă în mişcare, liant pentru viitoare generaţii care nu merită să împărtăşească soarta unor predecesoare, risipite, şi variantă „loco” pentru mai mereu iluzoria piaţă de import cu capcanele sale, deseori usturătoare la buzunar.

Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× cinci = 20

 


Ultimele articole din categoria Exclusiv: