Răzvan Trif, 9 goluri pentru deținătoarea Cupei României. SCM Politehnica intră la scor în sferturi

Între ultimele două meciuri acasă de campionat din 2019, la cumpăna dintre tur și retur, SCM Politehnica Timișoara a mai făcut astăzi un pas în apărarea trofeului Cupei României la handbal masculin, sărind și cel de-al doilea hop din ediția în curs, și tot pe terenul unei secund-divizionare, prin a se axa mai degrabă pe jucători care apar printre picături în Liga Națională, autori de astă dată ai grosului golurilor învingătoarei la scor, în frunte cu Răzvan-Cristian Trif, cu 9 reușite.

O duminică a debutului ”tricolorelor” în faza principală a grupelor la turneul final al ”Mondialului” nipon, care le-a adus a treia înfrângere din 6 apariții în Japonia, 18-27 cu Rusia, a oferit pe plan intern și grosul partidelor din optimile Cupei României pe semicercul băieților. 

Răsturnând vineri după-amiază în sala UVT scorul după pauza ultimei apariții acasă din tur, 25-21 de la 11-13 cu CSM Bacău, alb-violeții au pătruns în zona locurilor 1-8, din care vor aborda joia viitoare reprezentația finală pe teren propriu în Liga Zimbrilor în 2019, cu Steaua, la startul returului, dueluri pe puncte având greutatea lor, ceea ce i-a determinat pe Pero Milosevic și Lucian Ghiulai să se orienteze în deplasarea de duminică la Pitești și spre componenți din efectiv mai puțin utilizați, în ideea menajării unor titulari.

”Poli” pornea ca mare favorită jocul eliminatoriu de la ora 12 cu CSU Pitești, din optimile de finală ale Cupei României, iar deținătoarea trofeului a confirmat calculele hârtiei, intrând în ultima fază premergătoare turneului Final4 prin a dispune cu 17-32 (9-17) de gazdele din seria sudică a Diviziei A.

Care doar au izbutit să egaleze la unu și doi, după ce Andrei Păiuș deschidea scorul iar Răzvan Trif prelua din nou conducerea, ceea ce a reușit apoi și Ramon Șomlea, 2-3, start al unei serii de 5 goluri poliste în sala Trivale, până în minutul 10: 2-7.

Prim-divizionara și-a mărit și mai mult avansul înainte ca argeșenii să înjumătățească handicapul, de la 3-9 la 9-12, însă încă o serie bănățeană de 5 reușite în ultimele 9 minute ale reprizei I a conturat scorul pauzei dar și cea mai mare diferență de până atunci: 9-17. Iar aproape jumătate din golurile favoritei erau semnate de tinerii Trif și Neamțu, câte 4 fiecare.

Disputa eliminatorie nu mai avea istoric, SCM Politehnica detașându-se aproape pe măsură în partea secundă, de la 9-18 la 10-20 respectiv 11-22, cu un șir de 6 goluri fără replică la mijlocul reprizei a II-a, de la 12-22 la 12-28, diferență maximă a inegalei dispute.

Nu putea fi altfel, ”Poli” lustruindu-și blazonul de multiplă câștigătoare a competiției K.O. N-a avut cele mai grele partide nici spre turneul Final4 câștigat în martie la Focșani, impunându-se pe rând în toamna trecută la Sibiu, Bacău și la Baia Mare în sferturi, și nici de această dată, triumfătoare la Odorheiu Secuiesc și Pitești, așteptând de-acum sorții tragerii sferturilor.

Tot la diferențe de 15 goluri s-au mai calificat în sferturi din primele meciuri jucate astăzi și CS HC Buzău 2012, cu 24-39 la Sighișoara, respectiv CSM Alexandria, cu 42-27 acasă cu CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu, optimile urmând a se încheia luni cu alte două partide, incluzând una între trupe din Liga Zimbrilor, Minaur – CSM Bacău. Alte trei de același gen sunt programate astăzi și anume CS Dinamo – Dunărea Călărași, CSM Făgăraș – AHC Dobrogea Sud și CSM Focșani 2007 – Potaissa.   

Pe lângă Răzvan-Cristian Trif, marcator a 9 goluri, dintre care 5 în repriza a II-a, golgheter al partidei, pentru poliști au mai înscris extremele Năstăsie, 6 goluri (3+3), și Neamțu, 5 goluri (4+1), Sadoveac 4 (3+1 – cele 3 din repriza I din aruncări de la 7 metri), Păiuș 4 (2+2), Șomlea 3 (1+2) și Irimescu un gol, după pauză. Ionuț Acsinte a fost principalul marcator al lui CSU Pitești, cu 6 goluri.

Rezultatele etapei a 13-a în Liga Zimbrilor și programul rundei a 14-a, pe coloana clasamentelor. Astăzi se joacă de la ora 18 în sala ”Constantin Jude” și în cadrul penultimei runde din turul Seriei D în Divizia A, duelul local CNOPJ Timișoara – CSU Politehnica, din etapa a XIII-a.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 45

 


Ultimele articole din categoria Handbal: