Răzvan Trif se alătură lui Pal, Dumitrescu și Bordeanu, convocați la naționala de seniori

Interul polist Răzvan Trif a primit o convocare de urgență la lotul national de seniori al României, care se pregătește vreme de trei zile la București (până la 9 aprilie). El devine al patrulea handbalist al ”violeților” chemat la această acțiune de pregătire.

România a fost eliminată luna trecută din faza I a barajului de calificare la turneul final al ”Mondialului” din ianuarie 2023 din Polonia și Suedia, pierzând decisiv cu 30-22 manșa I din Macedonia, astfel încât în aprilie nu este implicată în turul secund, în care ar fi întâlnit Cehia pentru un bilet la Campionatul Mondial de anul viitor.

Pauza competițională a întrecerilor interne rămâne însă în vigoare, cu acțiuni ale loturilor reprezentative. Poliștii vor reveni la meciurile de campionat joi 5 mai, acasă cu CSM Vaslui, în antepenultima etapă din retur, jucând mai apoi pe 8 mai la Alexandria și în 15 mai de la ora 11 acasă cu HC Dobrogea Sud Constanța, în runda a 26-a și ultima din sezonul regular, meci difuzat în direct de DigiSport2.

Până atunci, barajul decisiv pentru ”Mondial” se va disputa în zona europeană pe 13 și 17 aprilie 2022, în dublă manșă: Finlanda – Croația, Slovenia – Serbia, Portugalia – Olanda, Austria – Islanda, Grecia – Muntenegru, Cehia – Macedonia, Israel – Ungaria și Germania – Insulele Feroe. Belgia s-a calificat deja fără joc, la ”masa verde”, ca urmare a suspendării Rusiei din competiții, parte a imixtiunii politicului în sport, în orchestrația ocultei satanice mondiale care posedă omenirea de a o manipula spre controlul totalitarismului exercitat sub felurite forme, prin diversiunile bioterorismului sau conflictelor cu totul diferite în realitate decât propaganda rezervată maselor condiționate psihologic. 

Ceilalți trei jucători convocați de la ”violeții” Timișoarei sunt portarul Claudiu Pal, interii Ianus Dumitrescu și Antonio Bordeanu, toți aflați pe lista inițială a selecționerului. Alături de ei, se vor afla la lot antrenorul principal al Politehnicii, Horvath Atilla, care va fi secundul selecționerului Xavier Pascual pentru această acțiune, și kinetoterapeutul Elian Apostol.

Cei șase au plecat la București, aseară, imediat după meciul de la Sighișoara, unde SCM Politehnica Timișoara a pierdut cu 34-28 în fața formației Steaua București, în turul al doilea din Cupa României – optimi de finală.

După trialul naționalei de seniori, cei patru jucători vor rămâne în București, unde urmează să participe la cantonamentul reprezentativei de tineret.

Ultimele rezultate din Liga Zimbrilor și programul antepenultimei runde dn retur, ăe coloana clasamentelor la zi.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ unu = 2

 


Ultimele articole din categoria Handbal: