Redresată după pauză, Poli înfrânge rezistența promovatei din Buzău

Un meci acasă cu o nou-promovată fără puncte și neavând nimic de pierdut este întotdeauna mai dificil decât ar părea la prima vedere și cu atât mai mult cu cât urmează în programul gazdei favorite unei deplasări victorioase tocmai pe terenul campioanei, caz al ”violeților” de la SCM Politehnica Timișoara cu ocazia primirii sâmbătă seară a celor de la CS HC Buzău 2012, de care au trecut după ce erau însă conduși la pauză, 24-19 de la 9-10, prim succes și în ”Constantin Jude” în noua ediție, în completarea celui din capitală.

Trecuți cu bine săptămâna trecută de ”dubla” de start în noua campanie cu Potaissa și la București cu Dinamo, 26-26 și 31-29 contra campionilor, examene care te întind la maxim și te solicită să dai totul pentru a te ridica și chiar depăși nivelul contracandidatelor de cupe europene, poliștii au abordat ca mari favoriți meciul cu buzoienii, toată presiunea fiind însă tocmai de aceea strict pe umerii alb-violeților, de la care se aștepta să mențină ștacheta sus, ca și obligați să bifeze un prim succes acasă.

Acontat în cele din urmă la o diferență liniștitoare și pe un ton mai apropiat decalajului valoric dintre oponente, însă abia după ce dârza rezistență a buzoienilor a fost încetul cu încetul înfrântă pe parcursul reprizei a II-a. A existat acel grad de risc indus de incapacitatea de a te mai ridica la același nivel al prestației și în compania unui adversar mai slab cotat după meciuri bune în compania unora dintre cele mai tari, coajă de banană pe care unii mai alunecă din când în când, dar timișorenii au văzut-o totuși din timp, evitând-o după pauza partidei din etapa a III-a: SCM Politehnica – CS HC Buzău 2012 24-19 (9-10).

Poli a fost nevoită să tragă ulterior mai din greu decât s-ar fi așteptat după ce a ratat startul jocului, Asoltanei și Mironescu înscriind primele goluri ale partidei în contul oaspeților, pe când bănățenii au replicat abia în minutul 6 din aruncare de la 7 metri, prin Marius Sadoveac. Ceea ce părea a fi doar un foc de paie totuși s-a întețit, Manole remarcându-se în poarta vizitatorilor, iar abia minutul 21 a adus egalarea, prin tânărul Darius Neamțu, 6-6.

Bucurie timișoreană de scurtă durată, în rol intrându-și și o mai veche cunoștință a celor din ”Constantin Jude”, Andrei Grasu, cândva golgheter al ligii în tricoul ”violet”, care i-a desprins chiar și la 3 goluri pe cei din Buzău, 6-9 în minutul 24.

Și totuși, cu toate lăudabilele strădanii ale nou-promovatei, plusul valoric și de experiență al poliștilor s-a făcut resimțit pe fondul apariției primelor semne de oboseală ale outsiderilor, în ultimele minute ale părții întâi, Sadoveac fructificând și a treia din cele 4 aruncări de la 7 metri avute și reducând la minim handicapul înaintea reprizei a II-a: 9-10.

Avertizați de mersul lucrurilor, favoriții au pus piciorul în prag încă din debutul părții secunde, goluri ale sârbilor Dragas și Marjanovic pentru preluarea conducerii în premieră, 11-10 din minutul 32.

Era de-ajuns o descătușare a timișorenilor pentru a se desprinde decisiv de adversar iar tocmai localnicii Sadoveac și Cîmpan au simțit momentul favorabil, pistonând de pe flancul drept, 4 goluri fără replică în aproape 8 minute curgând spre mijlocul reprizei a II-a, totul pe fondul unei mult mai vigilente dispuneri defensive, concertată din poartă de Varo: 16-12.

Mijlocul părții secunde scotea la rampă încă un timișorean, dar din tabăra Buzăului, înaltul inter Claudiu Șimicu, care mai cocheta cu grupări din estul țării și pe când mai prindea meserie și la Constanța, două goluri prin care a înjumătățit avantajul alb-violeților, semn că soarta disputei nu era încă pe deplin pecetluită.

Și totuși, a venit și rândul extremei Filip Marjanovic să preia responsabilitatea finalizării atacurilor, alte 4 goluri în serie până cu 8 minute înainte de final, 20-14, cea mai mare diferență de până atunci. Iar oaspeții erau lăsați în urmă, tot mai vulnerabili defensiv, tot mai ușor blocați de o apărare intrată în mână.

Finalul a fost totuși ceva mai deschis, înscriindu-se mai mult de ambele părți iar buzoienii echilibrând disputa, însă prea târziu. Poli învingea dar nu convingea, fără a se simți neapărat nevoită să o facă și într-un joc nu de prim-plan, cu iz de intermezzo înaintea unei mai delicate deplasări duminica viitoare, la Călărași, în partida televizată cu Dunărea, din runda a patra.

Până atunci, invincibilitate cu reveniri acasă în meciuri avându-l ca principal marcator pe interul repatriat Marius Sadoveac, o bucurie să-l vezi în sfârșit și-n violet, acum autor a 9 goluri după cele 11 pe teren propriu cu Potaissa, acompaniat astăzi de Marjanovic cu 5 reușite, Cîmpan 3, Fenici, Pribanic și Dragas câte două fiecare, respectiv Neamțu cu unul. CS HC Buzău 2012 s-a străduit și a avut meritul de a ține meciul în priză, mărindu-i atractivitatea, cu golurile în contul lui Asoltanei – de 6 ori, Anton și Mironescu câte 3, Șimicu și Grasu câte două fiecare iar Scarlat, Bușecan și Stroe câte unul.

Rezultatele etapei a III-a, clasamentul la zi al Ligii Zimbrilor și programul rundei a IV-a, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: