Regina remizelor nu se dezminte nici în sala adjudecării Cupei României: Poli, 28-28 la Focșani

Cu recente amintiri foarte frumoase din Vrancea, handbaliștii poliști au revenit în această seară la Focșani, pentru ultima deplasare a returului în sezonul regular din Liga Națională, confirmând ceea ce a anticipat cu luciditate antrenorul Pero Milosevic, și anume că nu s-ar mai fi putut ridica din nou la nivelul calitativ etalat în cele două zile ale turneului Final4. De unde și rezultatul reîntâlnirii pe puncte din campionat, remiză, 28-28, câte unul pentru fiecare, după ce timișorenii se calificau luna aceasta în finala Cupei României cu un succes la 8 goluri în dauna gazdei vrânceană. Punct final seriei ”violet” de 6 victorii, dar bănățenii tot n-au pierdut, bifând în schimb al cincilea rezultat de egalitate, record al ediției.

Seară de miercuri a remizelor în penultima rundă a returului, în jumătate dintre cele 6 meciuri jucate, și liderul AHC Dobrogea Sud la București cu urmăritoarea CSM, precum și CSA Steaua la Buzău, iar când echilibrul primează, SCM Politehnica este nelipsită. După 4 victorii consecutive în campionat, un prim rezultat de egalitate după 16 etape, adăugat celor 4 remize consemnate în dreptul alb-violeților în primele 9 runde din tur: 28-28 la Focșani, unde gazda CSM 2007 conducea cu 15-12 la pauză.

Într-adevăr, moldavii au fost mai mult timp la conducerea jocului, în câteva rânduri și cu 4 goluri avans în cele zece minute dinaintea pauzei, răsturnând de 4 ori situația, față de cele 3 dăți în dreptul timișorenilor, dar oaspeții au avut meritul de a nu ceda, revenind cel mai adesea, în stilul caracteristic, ba chiar preluând o dată controlul și cu două goluri avans, în minutul 40, iar în cele din urmă egalând de două ori în ultimul minut din aruncări de la 7 metri, prin același golgheter Filip Marjanovic, în al doilea caz la potou, fază finală în care pivotul ex-polist Didi Hrimiuc era descalificat din garnitura lui Sandu Iacob, recepționând cartonașul albastru.

Gazdele aveau locul în play-off asigurat, în schimb fără a-și mai putea îmbunătăți poziția, a opta, ceea ce nu era valabil pentru alb-violeți, poliștii având posibilitatea de a mai urca ierarhic în funcție și de jocul rezultatelor, dar la mare preț era orgoliul oponentelor și dorința de revanșă a focșănenilor după eliminarea din semifinalele Final4, de unde și finalul de meci pe muchie de cuțit, cu aspecte dramatice. Iar amfitrionii pot regreta ratarea unei aruncări de la 7 metri în antepenultimul minut, când polistul Cîmpan era și eliminat, inferioritate numerică pe care bănățenii în schimb au egalat prin același procedeu: 27-27, grație lui Marjanovic. 

Pătru și-a răscumpărat greșeala pe ultimul atac al moldavilor și se părea că punctele vor rămâne pe Milcov, dar SCM Politehnica a semnat al treilea draw afară, după cele înregistrate la Călărași și Focșani. Punct pare-se fără foarte mare impact, ”violeții” ratând astfel oportunitatea de a urca două locuri, poziție pe care s-ar fi putut menține în cazul unui succes acasă miercurea viitoare cu CSM București, și de pe care ar fi plecat cu două puncte din oficiu în play-off. Astfel însă, se arată a încheia totuși sezonul regular pe același loc 7, ceea ce nu le-ar conferi nici un punct înaintea startului seriei patrulater cu 6 etape, reunind și formațiile de pe pozițiile 1, 3 și 5. În tot cazul AHC Dobrogea Sud…

Tot Filip Marjanovic și deschidea scorul în minutul 2, preluând apoi din nou conducerea, 2-3, dar și egalând, 4-4 în minutul 11. Poli a mai trecut în față pe următoarele atacuri dar elevii lui Iacob au răsturnat scorul de la mijlocul primei reprize, de la 6-7 la 10-7, conservând avantajul până la pauză.

Nu și la reluare, când 3 rapide goluri poliste consecutiv au prevestit egalarea semnată de Filip Marjanovic în minutul 34: 16-16. 

Iar încă o serie violet de trei reușite în nici două minute a contrabalansat situația, 17-19 prin Vuk Milosevic, Marius Sadoveac și chiar portarul Cristian Tcaciuc. Însă Dragas și Marjanovic au fost eliminați spre mijlocul părții secunde iar gazdele au mai generat un reviriment, până la 22-20, conservându-și apoi avansul, la un moment dat și din 7 metri, prin mocanu și Pătru, 26-24 și 27-25 în minutul 57.

Finishul favorabil câștigătoarei Cupei României a consfințit însă remiza, semnată din partea bănățenilor de Filip Marjanovic cu aproape o treime din totalul golurilor, 9, urmat de Sadoveac cu 7, Vuk Milosevic și Cîmpan cu câte 4, iar Pribanic, Fenici, Păiuș și portarul Tcaciuc cu câte unul fiecare. Iar de la CSM Focșani 2007, Mocanu a adunat 7 goluri, Miroiu 6, Rață, Moisă și cu Pătru câte 3 fiecare, Hrimiuc, Țuțu și Sladic câte două fiecare.

La aruncări de la 7 metri, 3 transformate de gazde din 6 oportunități, respectiv 6 de către timișoreni din 7 tentative, 8 find numărul eliminărilor în tabăra focșăneană și 5 în cea a bănățenilor.

Rezultatele serii în etapa a XXV-a, cea de-a unsprezecea din 2019, pe coloana clasamentelor. În ultima rundă a returului, Poli – CSM București miercurea viitoare de la ora 16 la Timișoara, cei din capitală venind după returul sferturilor Challenge Cup, la Banja Luka.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 4 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: