Rezultatele sportului școlar timișean în anul școlar 2015-2016

Anul școlar 2015-2016 a adus sportului școlar timișean rezultate excelente în fazele finale ale celor două competiții importante, coordonate de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice în parteneriat cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român și federațiile de specialitate pentru disciplinele sportive cuprinse în calendarul competițional.

Olimpiada Națională a Sportului Școlar este forma cadru de organizare și desfășurare a competițiilor sportive școlare destinate ciclului primar și liceal-profesional. Olimpiada Gimnaziilor se adresează elevilor sportivi  din ciclul gimnazial, iar competițiile s-au derulat pe parcursul mai multor etape: faza pe unitatea școlară, faza locală, județeană, regională și națională. Remarcabilă este implicarea alături de M.E.N.C.Ș. a celor de la C.O.S.R. și a zece federații de specialitate, asigurând regulamentele pe discipline sportive și premierea elevilor sportivi calificați la fazele regionale și naționale.

Inspectoratul Școlar Județean Timiș în colaborare cu comisiile şi responsabilii pe discipline sportive a organizat în acest an şcolar patru etape de zonă din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, cu participarea  echipelor campioane judeţene reprezentând judeţele Caraş-Severin, Arad, Alba, Hunedoara, Mehedinţi, Timiș, precum și 6 etape regionale din cadrul Olimpiadei Gimnaziilor. Etapele de zonă/regionale organizate de  ISJ Timiş au cuprins următoarele discipline: SRugby (gimnazial, liceal), handbal fete (gimnazial), baschet (gimnazial-fete, liceal-băieți), volei băieți (liceal), oină (gimnazial), badminton pe echipe mixte (gimnazial), șah pe echipe mixte (gimnazial) și fotbal băieți (liceal).

Timișul a organizat totodată etapa națională de baschet băieți pe liceu în 19-22 mai 2016, Timișul neavând însă o echipă calificată, și Campionatul Național Școlar de lupte libere –juniori II, la băieți și fete, pe 13-15 mai 2016, în care luptătorii timișeni au obținut 3 medalii de argint și 4 de bronz, prin sportivi legitimați la CSȘ1 Timișoara, CSȘ Lugoj și CSȘ Jimbolia.

La fazele naţionale din cadrul ”Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar”, judeţul Timiş a obţinut rezultate foarte bune, concretizate prin medalii și mențiuni la următoarele discipline:

– cros, prin Kiss Oscar – Liceul cu Program Sportiv Banatul, loc II, profesor Grigorescu Marcel;

– fotbal băieți liceu, prin Liceul cu Program Sportiv Banatul, locul I, profesor Vâlceanu Ovidiu;

– SRugby liceu – Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu, mențiune, profesor Bîndariu Gheorghe.

La  fazele naţionale din cadrul ”Olimpiadei Gimnaziilor”, județul Timiș a obținut următoarele rezultate:

12998470_1762902527280432_5685716255604670098_n-150x125

– handbal fete gimnaziu – Liceul cu Program Sportiv Banatul, loc II, profesor Bota Adriana (foto);

– volei fete gimnaziu – Școala Gimnazială Nr. 30 Timișoara, loc II, profesor Scutelnicu Rodica;

– volei băieți gimnaziu – Școala Gimnazială Nr. 30 Timișoara, loc V, profesor Ilea Cosmin;

– șah, echipă mixtă gimnaziu – Liceul Teoretic David Voniga Giroc, loc III, profesor Babici Boris;

– badminton – echipe gimnaziu – Liceul Teoretic ”Nicolaus Lenau”, loc V, profesor Turcu Mihai.

– campionatul Național Școlar de Șah Echipe ”Elisabeta Polihroniade”, clasele V-VIII, Liceul Teoretic David Voniga Giroc, loc I, Profesor Babici Boris;

– Cupa ”Tymbark Junior”faza națională, echipa băieți U 10, Liceul Pedagogic ”Carmen Sylva”, loc II, profesor Chirițoiu Eugen;

– campionatul Național Unificat de Fotbal în 7 (elevi cu dizabilități intelectuale), Liceul Tehnologic Special ”Gheorghe Atanasiu”, loc I, profesor Adnagy Dragomir, competiție organizată în parteneriat cu Fundația Special Olympics și Federația Română de Fotbal.

– olimpiada de Pregătire Sportivă Teoretică, Buda Ionuț, Liceul cu Program Sportiv ”Banatul”, loc III, profesor Antonievici Alina.

În anul competițional 2016, Clubul Sportiv Școlar ”Bega”, Clubul Sportiv Școlar Nr.1, Clubul Sportiv Școlar Lugoj și L.P.S.” Banatul” au obținut peste 470 de medalii în competițiile naționale.

”Mulţumim directorilor,profesorilor şi elevilor sportivi pentru munca şi dăruirea lor, pentru felul în care reprezintă județul Timiș!”, a spus în încheiere profesorul de educație fizică și sport Constantin Osain, din partea ISJ Timiș.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: