Riko Ribnica, în Grupa A din EHF Cup cu echipa timișoreanului Alexandru Șimicu, Saint Raphael

RD Riko Ribnica, învingătoarea celor de la SCM Politehnica Timișoara în dubla manșă din turul III preliminar al ediției 2016-2017 în EHF Cup, a fost repartizată în Grupa A a penultimei faze a competiției numărul 2 europene, din care mai fac parte Saint Raphael Var Handball din Franța, GOG din Danemarca și Fuchse Berlin, conform tragerii la sorți ce a avut loc astăzi la amiază.

Faza grupelor, ce constă în disputarea în perioada 11/12 februarie – 1/2 aprilie 2017 a șase etape sub formă de meciuri în sistem campionat, tur-retur, între cele câte 4 cluburi repartizate în fiecare din cele patru serii, are drept miză pătrunderea în Final4.

Slovenii din Ribnica îl vor avea așadar ca adversar și pe fratele mai mare al alb-violetului polist Claudiu Șimicu, și anume interul internațional român Alexandru Viorel Șimicu, aflat în cel de-al doilea său sezon la gruparea de pe coasta de sud a Franței. În aceeași grupă, și câștigătoarea din 2015 a acestui trofeu, Fuchse Berlin.

Deținătoarea la zi a trofeului, Frisch Auf! Goppingen, a fost repartizată în Grupa B, împreună cu Midtjylland, Fraikin BM. Granollers și FC Porto, pe când o câștigătoare în 2002 a întrecerii supreme pe semicercul continental intre-cluburi, Champions League, și anume SC Magdeburg, va juca în Grupa C cu KIF Kolding Copenhaga, Maccabi Castro Tel Aviv și Grundfos Tatabanya KC, formație la care a ajuns în vară ex-polistul Demis Grigoraș.

În fine, în Grupa D, Melsungen, Helvetia Anaitasuna, finlandezii de la Cocks și Benfica.

În Challenge Cup, mai exact în optimi, Potaissa Turda, ultimă reprezentantă a României care încă n-a ieșit din cărți în actuala ediție, a fost repartizată cu Jeunesse Esch, din Luxemburg, o finalistă pierzătoare în fața lui SKA Minsk a aceleiași competiții în 2013, după ce în semifinale dispunea de CSU Suceava.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: