România bate Serbia la Jimbolia cu 30-22

Reprezentativa de tineret a României a dispus de selecţionata similară a Serbiei în ultimul meci de verificare înaintea debutului elevelor lui Dumitru Muşi la turneul de calificare la Campionatul European din luna august. Eliza Buceschi, şeptara cu dublă legitimare la CS Extrem Baia Mare şi HCM Ştiinţa, a contribuit cu 14 goluri la succesul „tricolorelor” cu 30-22 (10-9), înregistrat sâmbătă de la ora 10, după ce vineri seară se impuseseră sârboaicele, în primul joc test, disputat tot la Jimbolia, cu scorul de 29-30 (16-14).

Remarcabilă prezenţa publicului local în sala sporturilor, plină ochi vineri la ora jocului tineretului, peste 400 spectatori asistând la duelul româno-sârb.

Româncele au început slab în cel de-al doilea joc, văzându-se conduse cu 1-5 în minutul 11, după care au egalat însă la şapte, în minutul 20, şi au intrat la vestiare cu avantaj de un gol: 10-9. Reprezentativa de tineret s-a desprins la reluare, cu 16-13 în minutul 34 şi 20-14 în minutul 40, diferenţa crescând chiar la 24-17 în minutul 51 şi 29-20, cea mai mare pe parcursul celor două întâlniri, cu trei minute înaintea finalului, care a consemnat succesul gazdelor, cu 29-20. Pe lângă Buceschi, care a marcat aproape jumătate din reuşitele reprezentativei de tineret în jocul de sîmbătă, s-au remarcat Irina Ivan, cu 7 goluri, Andreea Pricop, cu 4, Andreea Bărboşi, cu două, Gabriela Perianu, cu o reuşită, de la sârboaice excelând aceeaşi Ivana Popovic, cu 6 goluri, după cele 8 înscrise vineri.

Româncele vor debuta vineri 22 aprilie la turneul de calificare de la Leiria, în Portugalia, unde vor întâlni în zile consecutive echipele Turciei, Bulgariei şi Portugaliei, cu ţelul de a accede la turneul final al C.E. Tineret din 4-14 august.

Vineri, România cedase cu 29-30 în faţa Serbiei, aceeaşi Buceschi marcând 12 goluri, iar Gabriela Perianu – 5, Roxana Varga – 3, Roxana Rob, Irina Ivan, Ştefania Florea, câte două, Florina Ciobanu şi Ana Ciolan, cîte unul. Gazdele au condus cu 7-3 în minutul 12, sârboaicele reapropiindu-se la 8-7 în minutul 18, moment din care s-a mers fie cap la cap, fie la diferenţe de cel mult două goluri, cum a fost cazul la pauză: 16-14. La reluare, egalitatea s-a consemnat în minutul 54: 26-26.

Delegaţia României, condusă de Remus Drăgănescu şi alcătuită din 19 sportive respectiv şase membri ai staffului, se va deplasa în Peninsula Iberică, la finele stagiului din această săptămână, derulat la Jimbolia într-un parteneriat între Federaţia Română de Handbal şi Primăria locală. Meciurile de verificare din cuplaj au fost arbitrate de cuplurile timişorene Tătaru – Văcaru şi Boldea – Fîşcu.

Rămâne de văzut traiectoria tineretului României, cert fiind că nici sârboaicele nu mai au la nivelul actualei grupe de vârstă generaţiile de altădată, oficialii lor admiţând că este vorba de o garnitură mai modestă, fapt confirmat de un eşec la 19 goluri diferenţă înregistrat săptămânile trecute în faţa danezelor.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + = sapte

 


Ultimele articole din categoria Handbal: