România conduce neabătut din primul minut și trece în trombă de Germania: 29-24

Handbalistele României au aplicat cu folos luni seară la Brest rețeta desprinderii încă din primele minute, care le asigura sâmbătă victoria cu 31-28 la debutul în turneul final al Campionatului European de senioare ce se va derula până la finele săptămânii viitoare în Franța, un nou început bun și contra Germaniei croindu-le drum spre triumful cu 29-24, la pauză 14-11, mai clar decât cel în dauna Cehiei, succese prin care ”tricolorele” și-au asigurat deja calificarea în faza a doua preliminară a grupelor, cu începere de vineri, încă înaintea apariției finale de miercuri contra Norvegiei în Grupa D.

România – Germania a reprezentat meciul învingătoarelor de sâmbătă în prima rundă de jocuri din seria patrulater de la Brest, nemțoaicele debutând la EHF Euro 2018 printr-un triumf la limită cu Norvegia, însă favoritele au rupt echilibrul încă din primele 3 minute, în care Melinda Geiger a deschis scorul, Eliza Buceschi l-a majorat și tot Geiger a înscris din nou pentru 3-0, răstimp în care și Denisa Dedu a apărat o aruncare de la 7 metri în fața lui Zapf.

Iar avantajul luat de ”tricolore” în debutul partidei de la ora 19 avea să se dovedească a fi decisiv, fără a mai fi ciuntit decât de puțin în numai 3 dăți, când Germania s-a apropiat la două goluri diferență, 3-1 prin Grossmann în minutul 4, 12-10 în minutul 24 prin principala sa marcatoare, Behnke, care avea să strângă 8 goluri, respectiv 13-11 prin Weigel în minutul 27.

În rest însă, România s-a distanțat chiar și la 12-7 în cursul primei reprize, printr-o aruncare de la 7 metri valorificată de Eliza Buceschi în minutul 21, avantajul de 3 goluri avut la pauză fiind triplat chiar și la 9 în minutul 49, scor 25-16 grație golului Cristinei Laslo.

Partida se transformase într-un adevărat galop de sănătate al româncelor, care au fructificat de 3 ori mai multe aruncări de la 7 metri decât învinsele lor, 6 din opt oportunități, ”tricolorele” contabilizând în partea secundă exact același număr de eliminări temporare precum nemțoaicele în repriza I, una singură, în dreptul Crinei Pintea, după ce în primele 30 de minute erau trimise pe margine Udriștoiu, Perianu și Geiger.

Buceschi a marcat 11 goluri în succesul cu 29-24, Neagu 5, Pintea 4, Geiger 3, Florica și Udriștoiu câte două iar Laslo și portarul Dedu câte unul, în vreme ce dintre cele zece nemțoaice care au înscris doar Bolk a mai depășit ”cota” de două reușite.

Tot în această seară, în primul joc al Grupei C, tot de pe jumătatea de tablou competițional a seriei României, Ungaria a depășit Croația cu 24-18 (13-9) în duelul învinselor din prima rundă de sâmbătă, Hafra, Kovacs și Schatzl contribuind fiecare cu 5 goluri la triumful maghiarelor.

Seara de la ora 22 se joacă în grupa României partida Norvegia – Cehia, meciul de miercuri al ”tricolorelor” cu scandinavele fiind programat tot de la ora 22. Până atunci, mâine, ultima rundă de meciuri în Grupa A și Grupa B, decisivă pentru stabilirea celor 6 formații calificate din respectivele serii în cea a fazei secunde preliminare, din care se vor alege două semifinaliste, dar și a punctajelor cu care vor demara în turul următor.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− patru = 3

 


Ultimele articole din categoria Handbal: