România, condusă spre final pe Timiş în jos şi la 8 goluri de gazda Serbia

Aurelia Brădeanu, centrul de 33 ani al Oltchimului, a fost şi aseară principala marcatoare a reprezentativei de handbal feminin a României, înscriind 6 goluri în ultimul joc amical înaintea debutului de marţi la turneul final al Campionatului European din Serbia, dar încheind pe scut, 20-26 (11-12), după ce cele 9 reuşite ale sale contribuiau zilele trecute la un succes cu 28-25 în Germania.

Handbalistele românce au fost conduse destul de clar şi în acest meci, chiar la 8 goluri diferenţă spre finalul său, 25-17 în minutul 56, după ce în precedentul cedau cu un ruşinos 30-9, în Germania.

Româncele au fost învinse de-această dată de selecţionata Serbiei, pentru care au excelat interul stînga Sanja Damnjanovic, jucătoarea lansată de naţionala ţării vecine tocmai la Trofeul Carpaţi din 2006 şi care a marcat 39 de goluri în trecuta ediţie a EHF Champions League, pentru Podravka, aceasta înscriind de 5 ori, respectiv un centru tot de 25 de ani, Andrea Lekic, finalistă a aceleiaşi competiţii cu gruparea din Gyor, şi care a punctat de 4 ori.

Amicalul a avut loc la Pancevo, capitală a regiunii Banatului sîrbesc de sud şi principal port pe rîul Timiş, înaintea vărsării sale în Dunăre, unde „tricolorele” au descins în urma unui stagiu final de pregătire derulat de luni încoace în Aradul vecin.

Naţionala României, care a urcat o singură dată în istoria sa pe podiumul turneelor finale ale Campionatului European feminin, obţinînd medalia de bronz tocmai la precedenta ediţie, din 2010, în Danemarca, n-a dat randament mai ales pe posturile de extremă dreapta şi inter stînga, după ce era spulberată zilele trecute în Germania, cu 30-9, ca al doilea meci al unei „duble”-test.

Pe lîngă Brădeanu, care a înscris de două ori din aruncări de la 7 metri, au mai contribuit cu goluri şi Geiger, cu 3 goluri (unul din 7 metri), Curea, Meiroşu, Nechita şi Stanca, fiecare cu cîte două goluri, respectiv Manea, Dincă şi Ţăcălie, cu cîte un gol. Tadici le-a rulat pe toate cele 16 selecţionabile.

Pe lîngă Damnjanovic şi Lekic, au mai marcat pentru sîrboaice şi Nisavic, Popovic respectiv Rajovic, de cîte 3 ori, Krpez, Milosevic şi Dmitrovic, cîte două goluri, precum şi Pop-Lazic şi Liscevic, cîte un gol.

Sîrboaicele au condus mai tot timpul şi s-au distanţat după minutul 40, evoluţia scorului fiind următoarea: 4-1 (minutul 5),  6-2 (7), 6-6 (15), 9-6 (19), 9-9 (24), 12-10 (30), 13-13 (36), 18-14 (40), 23-16 (50), 25-17 (56).

Primul meci al României în Grupa D, la Vrsac, va avea loc marţi 4 decembrie, contra Rusiei, şi va fi transmis în direct pe TVR2, de la ora 21:10.

Lotul convocat de Gheorghe Tadici le reuneşte pe Paula Ungureanu, Mihaela Smedescu, Talida Tolnai (portari), Iulia Curea, Ada Nechita, Oana Manea, Ionela Stanca, Aurelia Brădeanu, Adina Meiroşu, Cristina Neagu, Adriana Ţăcălie, Magda Paraschiv, Nicoleta Dincă, Clara Vădineanu, Melinda Geiger şi Crina Pintea.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = unu

 


Ultimele articole din categoria Handbal: