România învinge clar campioana olimpică și mondială Norvegia

Selecționata de handbal feminin a României s-a revanșat categoric miercuri seară în fața Norvegiei, de care era depășită după reprize de prelungiri în semifinalele Campionatului Mondial din luna decembrie, în Danemarca.

În prima dintre cele două întâlniri între fruntașele Grupei 1 de calificare la turneul final Euro 2016 din Suedia, româncele s-au desprins clar încă din prima repriză a disputei de la Cluj, până la 10-4 spre mijlocul părții întâi și 16-9 la pauză.

sigla-frh-mare

 

Cristina Neagu a înscris aproape jumătate din golurile selecționatei pregătite de Tomas Ryde, de zece ori, România impunându-se cu 25-20 în urma unei părți secunde în care și-a conservat în mare măsură rezultatul, fără a lăsa vreo șansă reală de revenire campioanei mondiale și olimpice la zi

Alte 9 handbaliste au marcat pentru gazdele încurajate de peste șapte mii de susținători, și anume Buceschi și Chiper – fiecare de câte 3 ori, Ardeal-Elisei și Manea – câte două goluri, respectiv Brădeanu, Chintoan, Szucs, Tănăsie și Zamfirescu – câte un gol, în vreme ce ”gurile de tun” ale scandinavelor au fost ca și amuțite, Mork înscriind de 6 ori, Kristiansen și Loke de câte 3 ori, iar Herrem și Kurtovic câte două goluri.

România, care a contabilizat 8 eliminări temporare și descalificarea lui Marin, și-a menținut astfel procentajul 100% după jumătate din parcursul în Grupa 1, cu 3 victorii din 3 apariții, mergând întins spre turneul final din luna decembrie, din Suedia dar având totuși cel mai greu meci sâmbătă seară, la Stavanger, în revanșa din Norvegia.

Serbia, vicecampioana mondială Olanda, Ungaria, Rusia și Franța au acumulat tot câte 3 succese în primele trei etape ale fazei secunde a preliminariilor pentru Euro 2016, desfășurată sub forma a șapte grupe a câte patru naționale.

Și pe 18 decembrie 2015, în Danemarca, româncele au fost nu departe de a depăși și elimina Norvegia, ceea ce ar fi echivalat cu calificarea în finala Campionatului Mondial, contra Olandei. Însă, după ce au condus în minutul 50 cu 23-21, ”tricolorele” au fost egalate până la final, 27-27, fiind întrecute apoi în prelungiri, cu 35-33, după ce în sferturi era rândul lor să se califice grație reprizelor de prelungiri, în dauna gazdei Danemarca.

Și la nivelul principalei întreceri inter-cluburi a handbalului feminin continental, EHF Champions League, polul de greutate s-a mutat aproape complet în această parte a Europei, cu o singură reprezentantă a nord-vestului în sferturile de finală, Larvik. CSM București – Rostov-Don se va juca în 31 martie și 9 aprilie iar HCM Baia Mare – Buducnost în 2 și 10 aprilie, celelalte două sferturi fiind HC Vardar – Larvik și FTC Rail-Cargo Hungaria – Gyori Audi ETO KC.

Iar în Cupa EHF, handbalistele de la ASC Corona 2010 Brașov vor juca semifinalele cu TuS Metzingen în 2 și 9 aprilie, celălalt penultim act fiind între Randers și Dunaujvarosi.

În celelalte semifinale, din Challenge Cup, grupări din Polonia, Spania, Ucraina și Turcia, iar în Cupa Cupelor din handbalul sexului frumos, din Danemarca, Franța, Rusia și Slovenia.

Reprezentantele României încă prezente în competițiile europene sunt și pe podiumul Ligii Naționale cu 5 etape înaintea încheierii sezonului regular, CSM București având 63 de puncte – maxim, băimărencele 57 iar Corona 41, urmate de Dunărea Brăila, cu 40, HCM Roman, cu 38 de puncte, CSM Ploiești cu 36, respectiv SCM Craiova și HC Zalău, cu câte 32. Returul seriei vestice a ligii a doua va continua abia pe 23 martie, când CSU de Vest Timișoara însă nu va juca, fetele de pe Bega având meci abia pe 30 martie, miercuri, în deplasare la liderul cu punctaj maxim CSM Bistrița, în etapa a 19-a din 22 ale sezonului.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: