România şi-a găsit ghinionul: cu Suedia, la barajul pentru Mondialul din Qatar 2015

România va juca prima manşă pe teren propriu, în 7/8 iunie, iar returul în deplasare, pe 14/15 iunie, conform tragerii la sorţi a celor 9 meciuri de baraj pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial de handbal masculin din Qatar, Suedia fiindu-i desemnată ca adversară conform evenimentului derulat în această după-amiază în Danemarca, înaintea finalelor, mică şi mare, la Campionatul European, în care Franţa a devenit pentru a treia oară câştigătoare a titlului, cu un 41-32 contra gazdelor într-un ultim act pe care l-a controlat cu autoritate şi detaşat încă din start, iar Spania şi-a adjudecat medaliile de bronz, cu 29-28 în dauna Croaţiei, Joan Canellas adăugând încă 8 goluri pentru un total de 50, marcator numărul 1 al întrecerii.

Mondialul va avea loc anul viitor, în cea de-a doua jumătate a lunii ianuarie, iar românii au ajuns la baraj după ce au câştigat Grupa 2 preliminară a fazei europene, fiind repartizaţi în cea de-a treia urnă valorică a tragerii la sorţi şi împerecheaţi cu o selecţionată din prima grupă valorică, având în exclusivitate participante la actualul turneu final european.

Suedia s-a clasat a şaptea la turneul final din Danemarca, în care a câştigat două meciuri din grupa preliminară şi a cedat cu Croaţia, iar apoi a mai învins în alte două partide din grupa principală, 29-27 cu Rusia şi 30-28 cu Franţa, un 25-35 cu Polonia fiindu-i însă fatal pentru ratarea oricăror şanse de semifinale.

Suedezii obţineau locul 4 pe teren propriu la turneul final mondial din 2011, după un 23-24 cu Spania, în finala mică, iar un an mai târziu se clasau pe locul 12 la EHF Euro 2012, după care n-au participat, ca şi România, la Mondialul din 2013.

Într-adevăr, ca şi România, şi scandinavii au înregistrat un oarecare recul în ultimii ani, însă alcătuiesc a treia cea mai puternică naţională care le-ar fi putut ieşi “tricolorilor” în cale în acest play-off.

Suedia deţine, ca şi România şi Franţa, câte 4 titluri mondiale, ultimul în 1999, în Egipt, contra Rusiei, intercalat între două finale pierdute, în 1997 cu ruşii iar în 2001 cu Franţa.

Iată şi celelalte 8 perechi din barajul european pentru Mondialul din Qatar 2015: Ungaria – Slovenia, Polonia – Germania, Grecia – Macedonia, Serbia – Cehia, Rusia – Lituania, Bosnia şi Herţegovina – Islanda, Austria – Norvegia şi Muntenegru – Belarus.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 9 = zero

 


Ultimele articole din categoria Handbal: