Șandru desface cu 9 după pauză lacătul violet. Poli, de departe cel mai sever eșec, cu un minim egalat de goluri marcate: 27-19 (13-12) Dinamo

SCM Politehnica a încheiat cum nu se poate mai rău prima săptămână de jocuri oficiale din 2017, capotând de la 19-17 pentru Dinamo la 27-19 în ultimul sfert de oră al deplasării pe terenul liderului campion, care i-a pricinuit de departe cel mai drastic eșec din actualul campionat, la numai 5 zile după ce și rata la limită pătrunderea în turneul Final4 al Cupei României, la Turda. Timișorenii ar fi putut intra la egalitate la pauză, 13-12, dar n-au mai înscris la reluare cu excepția extremelor decât de două ori prin Fenici, Ciprian Șandru excelând în schimb cu alte 9 pentru bucureșteni, care, deși în absența principalului lor marcator, însă nu între primii 10 ai Ligii Naționale în sezonul în curs, iranianul Sajad Esteki, s-au desprins treptat fără replică: Dinamo – Poli 27-19 (13-12).

 Dinamo Bucureşti - AS CH Politehnica Timişoara 29-24 în optimile Cupei României

Dinamo Bucureşti – SCM Politehnica Timişoara 27-19 în etapa a 17-a din Liga Națională, a 4-a din retur dar prima din 2017

Dat fiind bilanțul dinamovist în stagiunea în curs, cu numeroase succese întrerupte de un singur eșec, la Constanța, în octombrie, și două remize, una la Reșița tot în octombrie iar alta acasă cu cei din Odorhei în noiembrie, deplasarea alb-violeților la București se anunța încă din capul locului cât se poate de dificilă, dovedindu-se ca atare mai ales în ultima treime a întâlnirii, în care efectivul gazdei campioane, mai substanțial valoric în profunzimea sa, a înfrânt buna rezistență până atunci a poliștilor, scoțându-l din plin la rampă pe Șandru, care a scuturat plasa cu fiecare aruncare, după ce în prima parte portarul Grigoraș se arătase adesea dezarmant în fața oaspeților.

Învinsă cel mai adesea în acest sezon doar la limită, cum era cazul și în jocul tur de la Timișoara, 33-34 cu Dinamo, SCM Politehnica a cedat pe final și defensiv, înregistrând o înfrângere depășind-o cu mult ca handicap de scor pe cea mai mare de până acum, 32-29 pentru vasluieni în Moldova, dar și cu un minim egalat de goluri înscrise în actuala campanie, 19, precum în remiza acasă cu secund clasata HC Dobrogea Sud respectiv în eșecul din 22 octombrie de la București, 20-19 pentru CSM. De fapt, diferența de 8 goluri este egală celei cu care bănățenii se impuneau cel mai clar în două rânduri în ediția în curs, acasă cu Potaissa și cu sucevenii.

Conform debutului de joc de la ora 11, abordat de Pero Milosevic și Ioan Atilla Horvath cu Daskaloski – Marjanovic, Lazarov, Fenici, Simovic, Lasica și Pejovic, nimic n-ar fi prevestit că autoarea a două victorii și 3 remize în deplasările din acest campionat al elitei va pierde afară pentru a patra oară în Liga Națională la un scor reamintind de calificarea ratată nu demult în returul de la Ribnica.

Căci deschiderea de scor le-a aparținut alb-violeților, căpitanul Fenici obținând o aruncare de la 7 metri, fructificată de golgheterul echipei, Filip Marjanovic. Campioana a egalat de pe extrema dreaptă prin Vrankovic, dar Simovic a preluat din nou conducerea pentru poliști, 1-2. Avea să fie însă și pentru ultima oară, cu unicul său gol, timișorenii doar mai egalând ulterior de 4 ori, ultima dată la 7-7, după care liderul s-a desprins încet-încet, la două-trei goluri în prima parte, respectiv de la 4 în sus după mijlocul reprizei secunde.

Pentru moment, pe debutul abordat de Voica și Bota cu Grigoraș – Bera, Ragot, Moushavi, Vrankovic, Mironescu și Savenco, a doua egalare a survenit tot de pe extrema dreaptă, prin Mironescu, Savenco aducându-i în premieră pe bucureșteni în avantaj, 3-2 de pe semicerc.

Apoi Vuk Milosevic a fost alipit lui Fenici în încrucișările pe 9 metri, tocmai căpitanul recuperând pe repliere o degajare a lui Grigoraș, fără însă ca Simovic să profite, ratând și a doua sa aruncare succesivă. Vrankovic l-a imitat ochind bara iar Pero Milosevic a văzut pe margine cartonașul galben.

Ștefan Grigoraș s-a opus apoi și lui Lasica iar Bera a înscris de pe extrema stângă, 4-2, dar Vuk Milosevic a ripostat cu două goluri în succesiune, egalând pe cont propriu în minutul 9, intercepție și contraatac: 4-4.

Ciprian Șandru, interul stânga care luna aceasta va împlini 26 de ani, a devenit al cincilea marcator dinamovist, 5-4, însă Lasica a egalat infiltrându-se pe inter stânga, după care și Ragot s-a înscris pe lista autorilor de gol, din aruncare de la 7 metri, Pejovic egalând și el cât se poate de prompt.

La 6-6 a intrat în premieră și tânărul pivot Leonard Ștefan, atac pe care Fenici a ratat aruncarea, dar la fel și Șandru, înmulțindu-se deja în general nu doar pasele greșite ci și erorile de tragere. Se vedea din plin că e abia întâiul meci de campionat după peste o lună și jumătate de pauză…

În schimb portarul Grigoraș a continuat să fie tot mai mult la post, ce-i drept și Daskaloski, în fața lui Mironescu, neavând însă ce face apoi în fața lui Capotă, care finaliza un contraatac în 3, 7-6.

Esteki a blocat aruncarea lui Fenici în prepasiv, iar Ștefan, intrat pe atac la schimbare cu Păiuș, a smuls o aruncare de la 7 metri după combinația cu Lazarov, Marjanovic transformând din nou de la punct fix. 7-7, ultimă egalitate izbutită de bănățeni.

Apoi, Șandru a devenit în minutul 19 primul dinamovist care să înscrie de două ori, prevestind pofta de gol din partea secundă, iar colegul său dintre buturi, Grigoraș, s-a remarcat și în fața lui Vuk Milosevic, Esteki redesprinzând-o pe Dinamo la două goluri diferență, 9-7. Daskaloski l-a lansat ideal pe Marjanovic, devenit primul jucător al partidei cu 3 goluri în cont, însă Mironescu a finalizat și el un contraatac, după pașii aceluiași Milosevic, mai apoi Grigoraș scoțând cu piciorul și în fața lui Fenici dar și Ragot ochind de la șold. Pentru prima oară 3 goluri avans, la care Pero Milosevic a solicitat time-out.

Grigoraș a rămas și pe mai departe de netrecut, nefiind însă completat de Savenco, neglijent în aruncare, după care Vuk Milosevic a înscris cu tot cu eliminarea temporară a lui Șandru, Dinamo încercând în consecință un atac fără portar, în 6 și cu Șania în premieră pe inter stânga.

Iar Mironescu a punctat de pe extrema stângă, fie și în inferioritate numerică, pe când Poli, jucând pe 9 metri cu Vaidasigan, Vuk Milosevic și Lazarov, nu a exploatat situația pe primul atac, ci abia pe următorul, prin Pejovic: 12-10

Șania, aruncând pe al doilea atac la rând, a spart și el gheața, 13-10, valabil apoi și pentru Vaidasigan, la care Eliodor Voica a solicitat time-out și l-a trimis în teren pe Mocanu, pe pivot, alb-violeții apelând în schimb la Santeiu pe apărare și Furak în locul lui Lasica.

Au urmat greșeli în serie, Daskaloski remarcându-se apoi în fața lui Ragot iar Filip Lazarov înscriind în sfârșit și el, de pe inter dreapta: 13-12. Și putea fi chiar egalitate în ultima secundă a reprizei I, dar Marjanovic, ținut în aruncarea de pe extremă, a torpilat bara la colțul scurt, ricoșeul lăsându-l pe Santeiu singur cu poarta goală, ochită dar pare-se după ce le-ar fi surâs arbitrilor. Se intra așadar la vestiare cu respectivul 13-12…

Iar în loc de egalitate, două prime goluri dinamoviste după pauză, mai întâi Daskaloski având prima intervenție, la aruncarea lui Șandru. Întâiul atac polist a fost purtat cu Marjanovic, Vuk Milosevic – schimbat imediat pe apărare cu Santeiu, Fenici, Simovic, Furak și Pejovic, însă nu s-a înscris. Nici la poarta timișoreană, unde Mocanu a obținut un 7 metri, irosit de Ragot, Daskaloski ghicindu-l cu palma stângă, de jos.

Șandru însă nu s-a complicat, tare de la șold pentru 14-12, ca o primă salvă, Grigoraș completându-l cu o mai facilă intervenție în fața lui Lazarov, după care Savenco a punctat de pe pivot: 15-12.

Furak a semnat primul gol polist după pauză, în minutul 36:10, pătruns de pe extrema dreaptă, dar Șandru și-a intrat și mai mult în mână, pe bătaie, de la peste 9 metri. Daskaloski s-a remarcat însă și în fața lui Savenco iar Fenici a înscris primul său gol cu tot cu eliminarea lui Moushavi, așa încât Poli putea încă spera cu îndreptățire.

Șandru a marcat totuși în inferioritatea numerică bucureșteană, la care Furak a ripostat rapid, însă același Șandru a înscris și al doilea gol în aceeași perioadă de inferioritate, de pe inter stânga, în minutul 40: 18-15.

Furak, servit de același Lazarov, a fost la fel de eficient, însă Simovic a fost eliminat, prima în tabăra polistă, la care Șandru a urcat la cota de 5 goluri înscrise în 11 minute. Infiltrat pe inter stânga, Fenici a ripostat trimițând cu podeaua printre picioarele lui Grigoraș, cu tot cu o nouă eliminare, la Vrankovic.

19-17 și se juca 6 la 6, Moushavi blocând aruncarea lui Vuk Milosevic de la șold, Esteki nimerind apoi bara iar Grigoraș plasându-se bine între buturi. Fără goluri, s-a ajuns înapoi la 7 contra 7 în minutul 45, când Mocanu a mai scos un 7 metri și cu două minute de eliminare în contul Păiuș, Șandru preluând atribuțiile și de la 7 metri, cu succes. Iar pentru prima oară se consemnau 4 goluri avans, 21-17.

Fenici nu a mai fost la fel de inspirat, dar golgheterul Marjanovic a adăugat celor 3 reușite din prima parte, în plus și Daskaloski apărând a doua minge la rând. 21-18. Se mai putea, totuși?

Vuk Milosevic a faultat însă în atac dar Fenici a acoperit bine din nou, o nouă recuperare, urmată de un alt atac irosit, ceea ce n-a fost cazul la tentativa aceluiași Mocanu, abil în a mai obține încă un 7 metri, pe seama lui Santeiu. Cu Savic în premieră între buturi, Șandru a punctat din nou.

Și și-a continuat recitalul cu o bară-gol, ajungându-se în premieră la 5 goluri diferență, în minutul 49. Și Șania a fost eliminat temporar însă Grigoraș a mai scos și de jos în fața lui Lazarov, Dinamo înscriind din nou în inferioritate numerică, de astă dată prin Vrankovic, pătruns mult prea ușor pe centru, din fața lui Pejovic. Erau deja 6 goluri avans dar mai ales maniera în care altfel rezilienta apărare polistă lăsase garda jos dădea de înțeles că meciul îi scăpase din mâini. Capac la toate, și un gol neacordat timișorenilor, după o minge ricoșată din transversală, parcă după linia porții. Grigoraș s-a mai opus în schimb și în fața lui Furak iar apoi și tocmai Șandru a smuls la rândul său o aruncare de la 7 metri, transformată în fața lui Savic. 25-18 și disputa locurilor 1 și 8 nu mai avea istoric…

Furak a înscris totuși, stopând o serie dinamovistă de 4 reușite, dar Cîmpan a devenit primul nou marcator al bucureștenilor după pauză și al zecelea al învingătorilor, în contrast Vaidasigan aruncând cât se poate de neglijent pe lângă colțul scurt, ca o însumare a zilei negre a interilor bănățeni, cu câte doar un gol și în contul lui Lazarov respectiv Simovic. Până și Capotă avea să strângă mai multe, punctând cu boltă, iar Pop își trecea în cont o intervenție ca înlocuitor pe final al lui Grigoraș, descrețind frunțile alb-roșilor înaintea deplasării finale din Grupa D în Champions League, sâmbătă la Istanbul, cu Besiktas, pe care o vor aborda deja eliminați din cursă.

De fapt, extrema Cătălin Robert Furak l-a egalat pe golgheterul Marjanovic ca principal marcator timișorean în capitală, fiecare cu câte 4 de pe extrema dreaptă respectiv stângă, totalul de pe flancuri fiind de 9 cu tot cu golul lui Lasica, aproape jumătate din zestrea polistă…

În cele din urmă, Poli a fost departe de a răsturna tradiția nefavorabilă în sala Dinamo, unde a pierdut și în precedentele 4 apariții, dar cel mai drastic de astă dată, trebuind acum să se regăsească în jocul difuzat de TVR2 sâmbătă de la ora 16, acasă cu focșănenii, altceva decât victoria complicându-i existența în încercarea de a prinde locul 6 în ulterioarele 7 apariții din retur, într-un duel cu HC Vaslui și Steaua, care o devansează, respectiv CSU Suceava și Dunărea Călărași, care o urmează nu foarte departe pe pozițiile 9-10.

*

7 de start

Dinamo: Grigoraș – Bera, Ragot, Moushavi, Vrankovic, Mironescu, Savenco.

Poli: Daskaloski – Marjanovic, Lazarov, Fenici, Simovic, Lasica, Pejovic.

*

Evoluția scorului…

În prima repriză: 0-1 / 1-1 / 1-2 / 2-2, 3-2, 4-2 / 4-3, 4-4 / 5-4 / 5-5 / 6-5 / 6-6 / 7-6 / 7-7 / 8-7, 9-7 / 9-8 / 10-8, 11-8 / 11-9 / 12-9 / 12-10, 13-10 / 13-11, 13-12.

Scor la pauză: 13-12.

În repriza a II-a: 14-12, 15-12 / 15-13 / 16-13 / 16-14 / 17-14 / 17-15, 18-15 / 18-16, 19-16 / 19-17 / 20-17, 21-17 / 21-18 / 22-18, 23-18, 24-18, 25-18 / 25-19 / 26-19, 27-19.

Rezultat final: 27-19.

*

Eliminări temporare (Dinamo 3 – Poli 2): Șandru la 11-9, Moushavi la 16-14, Șania la 23-18 / Simovic la 18-16, Păiuș la 20-17.

Cartonașe galbene (1-3): Șandru / Pero Milosevic – antrenor, Lasica, Vuk Milosevic.

7 metri (4/5 – 2/2): Ragot 1 / 2 (ratare la 13-12, apără Daskaloski), Șandru 3/3 – Marjanovic 2/2.

Intervenții în poartă: Grigoraș 18 (12 în repriza I + 6 după pauză), Pop 0+1 / Daskaloski 5+5 (1x7m), Savic 0+1.

Time-out: Voica la 13-11 (minutul 28), la 24-18 / Milosevic la 11-8 (minutul 24).

Bare: 2-2.

Marcatori…

Dinamo – 10 jucători… Ciprian Șandru 11 goluri (2 în repriza I + 9 în repriza a II-a din care 3x7m), Mironescu 3 (3+0), Ragot 2 (2+0), Vrankovic 2 (1+1), Savenco 2 (1+1), Capotă 2 (1+1), Șania 2 (1+1), Bera 1 (1+0), Esteki 1 (1+0), Cîmpan 1 (0+1).

Poli – 9 jucători… Marjanovic 4 (3+1 – 2x7m în repriza I), Furak 4 (0+4), Milosevic 3 (3+0), Pejovic 2 (2+0), Fenici 2 (0+2), Simovic 1 (1+0), Lasica 1 (1+0), Vaidasigan 1 (1+0), Lazarov 1 (1+0).

*

Dinamo i-a convocat pe Grigoraș, Irimuș, Pop – Bera, Capotă, Asoltanei, Cîmpan, Șania, Mironescu, Savenco, Ragot, Moushavi, Vrankovic, A. Esteki, Șandru și Mocanu.

SCM Politehnica i-a convocat pe Daskaloski, Savic – Păiuș, Fenici, Marjanovic, Lasica, Vaidasigan, Lazarov, Ștefan, V. Milosevic, Pejovic, Simovic, Santeiu, Furak, Neamțu și Gurănescu.

Arbitri: Barbu și Badiu – Cluj.

Rezultatele etapei a 17-a, clasamentul la zi și programul rundei a 18-a, pe coloana dreaptă.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: