Sânnicolau Mare, supremaţie la 9 şi 10 goluri în faţa Timişoarei

Întrecerea juniorilor I şi-a reintrat serios în drepturi iar lucrurile sunt şi mai clare, Unirea repetînd în retur isprava din runda a treia, de la LPS Banatul: 34-25 la Timişoara, 36-26 acasă. „Nu ne e uşor, cu jocuri sîmbătă la 11 şi duminică tot la 11, cel puţin 6 juniori evoluînd şi a doua zi, la seniori, dintre care 3 categoric în teren, dar asta vrem, asta ne-am dorit. Avem obiectivul de-a face o echipă valoroasă la nivelul oraşului, cu sportivi localnici”, a spus Slobodan Lavrenski, preşedinte al „uniriştilor” Sînnicolaului Mare, înaintea unui week-end în care juniorii mari, defilînd în Seria D a Campionatului Naţional, primesc sîmbătă vizita unor sibieni de podium, iar duminică, în liga a doua de seniori, Divizia A-Seria B, pe Naţional Sighişoara.

Care e secretul pe semicerc al celui mai vestic oraş românesc? Ne sugerează una alta, mai jos, preşedintele clubului Unirea, fostul handbalist Slobodan Lavrenski, acum cătînd de la cîrmă spre maturarea şi absolvirea juniorilor, dar un aspect deloc de neglijat ar fi intensele parteneriate cu centre regionale de peste graniţe, creşterea prin jocuri cît mai multe, cu sîrbi, maghiari: „De exemplu am mers cu juniori III în Serbia, imediat după turneul Campionatului Naţional, ce l-am găzduit acasă. Şi am ocupat locul 2, învingînd Subotica şi Oroshaza şi pierzînd finala mare, cu localnica Ada, pe care am condus-o la pauză. După pauză am apelat şi la generaţia de 1999, băieţii mai mici, pentru a căpăta şi ei experienţă, acesta fiind de fapt scopul. Altfel, poate chiar am fi cîştigat finala. A fost un turneu foarte tare. Următoarea săptămînă învingeam clar în turneul de campionat de la Timişoara. Incomparabil este nivelul, cum se joacă la ei, şi ai numai de cîştigat. Despre Ada pot spune că are toată activitatea asigurată şi plătită de cei de la Oroshaza, iar vîrfurile de generaţie trec apoi la Oroshaza”.

Clara victorie din ultima etapă, 36-26 (19-13) cu LPS Banatul Timişoara, în etapa a X-a a sezonului juniorilor mari, după care Unirea are 9 succese şi o remiză, a fost pusă de Lavrenski mai ales pe seama atitudinii „pepinierei” locale faţă de pregătire şi handbal în general: „Diferenţa au făcut-o doi-trei factori. În primul rînd rivalitatea existentă între aceste generaţii bune, a Unirii şi Banatului, în care finalmente ne-am impus în vreme ce alţii au rămas pe loc, poate şi pe fondul desconsiderării noastre, luîndu-ne puţin de sus. Spun asta prin prisma unor declaraţii la un post local de televiziune, întrebaţi fiind despre poziţia noastră, la care s-au exprimat că nu ştiu dacă suntem aşa de buni dar ne aflăm pe primul loc. În al doilea rînd, constanţa în ceea ce priveşte pregătirea, abordată cu seriozitate de un model modest al sportivului la acest nivel. Acestea au concurat la a ne impune cu 10 goluri diferenţă acasă, după cele 9 din tur, şi sunt bune exemple pentru cei care nu apreciază activitatea noastră la adevărata sa valoare. Lucrăm bine şi serios, şi nu pentru ca să concurăm cu Timişoara, nu acesta este scopul nostru, dar dacă alţii concurează cu noi, suntem încîntaţi să ne măsurăm forţele, încercînd să ne facem treaba. Trebuie de asemenea spus că am avut multe de învăţat din acest duel peste ani cu LPS Banatul, de la profesorul Luciean Vasilache, un profesionist cu state vechi de serviciu în activitatea noastră, şi cu care am preluat în paralel aceste generaţii, acum 7 ani, şi ne-am duelat pe parcurs. Mărturisesc, am luat şi de la dumnealui tot ce a fost bun, şi a fost un cîştig mare că am avut de jucat cu LPS Banatul Timişoara. Dar am fost mai serioşi, mai constanţi, mai modeşti, am rămas să zic aceiaşi, dovedind că suntem mai buni, fără doar şi poate, mai buni în ziua de astăzi, la maturarea generaţiilor. Îi felicit pe această cale pe băieţi, pentru toate aceste calităţi puse în practică, pentru atitudinea lor, pentru felul în care se pregătesc şi cum privesc handbalul… Au rămas aceiaşi tineri modeşti, ăcesta e secretul lor şi reuşita momentană”.

În ordinea de pe foaia de arbitraj, pentru Unirea au punctat contra timişorenilor Dan Oancea, cu două goluri, Dorian Ghiocel – 1, Alexandru Ioan Morar – 13, Daniel Boroş – 3, Bogdan Balogh – 1, Daniel Alda – 2, Denis Cosma – 9, Cosmin Oargă – 3, Daniel Parasca – 1, şi portarul Oliver Hegheduş, cu o frumuseţe din poartă în poartă, pentru LPS Banatul replicînd Cristinel Zamfor, cu 5 goluri, Claudiu Ţăran – 2, Denis Istrate – 3, Carlo Ghimişi – 3, Darius Cristea – 1, Claudiu Şimicu – 6 şi Ioan Luca – 6.

Pe moment, Unirea are linia de clasament 10  9  1  0  372-282  19 puncte, urmată fiind de oaspetea sa de sîmbătă, CSS Sibiu. LPS Banatul stă la cota 10  6  0  4  359-306 12 puncte, în duel pentru locul 3 cu Liceul Teoretic Traian Vuia Reşiţa, cu 11 puncte înaintea jocului de miercuri, la LPS Arad, din a doua jumătate a ierarhiei. În week-end urmează runda a XI-a, cu LPS Banatul – LPS Arad şi Unirea – CSS Sibiu.

În prima rundă pe 2012 se consemna LPS Banatul – CSS Sibiu 36-32, Unirea risipind primul punct în acest sezon, 25-25 la Liceul Teoretic Traian Vuia Reşiţa. „Acolo am jucat sub aşteptări, doar pe sclipiri personale. N-a fost un joc de echipă iar egalul l-am smuls prin cîţiva băieţi care s-au ridicat totuşi cît de cît la nivelul lor. Nu e rău un egal la Reşiţa dar ne doream categoric victoria”, a mai explicat Lavrenski.

Ca pregătire centralizată, „nu avem alocaţi bani pentru cantonament, în ideea de a asigura condiţii cît mai decente pentru alte necesităţi, jocurile acasă, deplasări. Dar tot am efectuat o pregătire intensă la Sânnicolau Mare, cu 2-3 antrenamente pe zi, cu un efort mare al băieţilor, vreme de 7 zile”, a mai punctat preşedintele Unirii.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× patru = 24

 


Ultimele articole din categoria Handbal: