Șapte echipe timișene de minihandbal la zonalul de vest de la Băile Herculane și 5 de băieți la Târgu Jiu

O largă participare numerică a grupărilor din județul Timiș la faza zonală a ediției din acest an a Campionatului Național de juniori V, minihandbal, sub egida federației de profil, nu mai puțin de 7 cluburi din cel mai vestic județ al țării aliniind la start echipe de fete în reuniunea cărășeană de pe valea Cernei, la Băile Herculane, cu meciuri fără evidența scorului, la fel și în evenimentul cu mingea mică dedicat băieților la Târgu Jiu, unde au jucat 5 formații de băieți. 

Reuniunea pe semicerc din Caraș-Severin a fost impresionantă, nu mai puțin de 50 de echipe feminine jucând în evenimentul dedicat formațiilor de minihandbal din zona vestică, printre care și șapte din județul Timiș, și anume HC Jimbolia, AS Leu Giarmata, CS Giroc Chișoda, Phoenix Buziaș, Unirea Sânnicolau Mare, Dominicii Moșnița Nouă și LPS Banatul Timișoara. 

Trei dintre aceste cluburi au aliniat și echipe de băieți în reuniunea vestică a juniorilor V de la Târgu Jiu, și anume LPS Banatul, CS Giroc Chișoda și Dominicii Moșnița Nouă, alte două grupări timișene fiind reprezentate în concursul băieților, și anume CSȘ Lugoj și AS CH Cîtu.

În privința organizării acestor competiții, ar putea fi menționat că de exemplu cheltuielile au fost acoperite de Federația Română de Handbal, în vreme ce costurile legate de transportul echipelor, asigurate de cluburile participante.

În altă ordine de idei, CSM Făgăraș și CS HC Buzău 2012 și-au păstrat în această ordine locurile în Liga Zimbrilor, a seniorilor categoriei masculin, în urma turneului de baraj la care au participat și secund-divizionarele din Alexandria și Sighișoara, în vreme ce retrogradatele din Suceava și Cluj au fost înlocuite în elită prin revenirea Reșiței și a vasluienilor.

Pe plan extern, EHF Velux Champions League a fost câștigată din nou după 2 ani tot de HC Vardar Skopje, macedonienii prezenți și în turneul final din 2018 dispunând cu 27-24 într-o finală estică a băieților de Telekom Veszprem, pe când Barca Lassa a obținut medaliile de bronz: 40-35 în finala mică cu Vive Kielce. Ediția din acest an a EHF Cup a fost adjudecată într-o finală germană de gazda THW Kiel, 26-22 cu Fuchse Berlin, FC Porto obținând locul 3 în Final4.

Dominație maghiară la vârf pe semicercul continental al cluburilor feminine, Gyori Audi ETO KC triumfând la limită în finala Champions League cu rusoaicele de la Rostov-Don iar Siofok KC în EHF Cup, pe când ibericele din Gran Canaria au cucerit Challenge Cup.

Desigur, săptămâna viitoare programează etapele finale ale preliminariilor EHF Euro 2020, România primind joi vizita Portugaliei iar duminică 16 iunie jucând în Franța.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − trei =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: