SCM Poli a ajuns la 5 victorii și un egal în meciurile de verificare

SCM Politehnica Timișoara a continuat seria partidelor amicale cu o dublă la Baia Mare, în prima săptămână din august, și una la Buziaș, la finalul săptămânii trecute. Elevii lui Pero Milosevic au câștigat o dată în Maramureș (33-30) și s-au impus în cele două partide cu Dinamo Pancevo, 32-25 și 37-22. Bilanțul alb-violeților este de 5 victorii și un egal, cu aproximativ trei săptămâni până la începerea campionatului. Urmează un alt week-end în deplasare, cu amicale la Făgăraș, iar Cupa Politehnica va încheia seria meciurilor de pregătire ale bănățenilor pe 25 și 26 august.

SCM Poli, la al 5-lea succes în amicale, sâmbătă 12 august la Buziaș, scor 37-22 cu Dinamo Pancevo. Sursa foto: facebook.com/scmpolitehnica

După victoriile cu CSM Făgăraș de la Buziaș, handbaliștii pregătiți de Pero Milosevic au avut parte de alte două duble amicale la finalul ultimelor două săptămâni. SCM Poli a mers la Baia Mare în primul week-end al lunii august unde a jucat două meciuri de verificare cu nou-promovata  Minaur. În cel de vineri, 4 august, alb-violeții s-au impus cu 33-30 (21-14 la pauză). Timișorenii au avut și un ecart de nouă lungimi în repriza secundă (28-19). Filip Marjanovic a fost cel mai bun marcator al timișorenilor cu 11 goluri, urmat de Krsto Milosevic cu 6. Au mai înscris: Cîmpan 4 goluri, Lasica 4, Neamțu 2, Șania 2, Orbovic 2, iar V. Milosevic și Fenici și-au trecut o dată numele pe lista marcatorilor. De la gazde s-au remarcat Daniel Mureșan și Pierre Ragot cu câte 6 reușite.

A doua partidă de la Baia Mare a însemnat primul egal pentru SCM Poli în această perioadă de pregătire. A fost 21-21 la sala Lascăr Pană, sâmbătă dimineață, după ce gazdele conduceau cu 13-11 la pauză. Filip Marjanovic și Krsto Milosevic au fost cei mai buni marcatori ai violeților cu câte 5 goluri. Au mai punctat: Cîmpan 4, Orbovic 3, V. Milosevic 1, Neamțu 1, Hrimiuc 1 și Șania 1 gol. Andrei Popescu, de la Minaur, a fost golgheterul partidei cu 6 goluri. Băimărenii au avut câteva absențe la aceste partide (Nikola Lazic a avut probleme cu viza și s-a alăturat ulterior echipei, ex-polistul Iulian Halcă se află în recuperare, iar Stoean, Simulescu și Marta au absentat și ei).

SCM Politehnica Timișoara și-a continuat în acest week-end seria de partide amicale, reușind două succese clare cu Dinamo Pancevo, la Buziaș. În meciul de vineri (11 august), gazdele alb-violete s-au impus cu 32-25, după 16-13 la pauză. Marjanovic a fost, din nou, cel mai bun marcator de la Poli cu 9 goluri, urmat de Șania cu 6 goluri și de K. Milosevic cu 4. Au mai înscris: Fenici 3 goluri, Hrimiuc 3, Furak 3, Orbovic 2, Păiuș 1 și Lasica 1 gol. Lasica s-a accidentat în primul amical cu sârbii și nu a evoluat în al doilea. Au mai fost menajați în acest meci secund, din cauze medicale: Cîmpan, V. Milosevic și Santeiu.

Poli s-a impus cu 37-22 (20-10) în meciul de sâmbătă dimineață. Krsto Milosevic a reușit 6 goluri, urmat de Hrimiuc și Șania cu câte 5. Marjanovic, Neamțu și Furak au marcat de 4 ori, Păiuș și-a trecut în cont 3 reușite, Fenici 2, iar Orbovic, Ștefan, Szentpeteri și C. Șimicu au înscris câte o dată. Vicecampioana țării vecine se pregătește să joace în calificările Cupei EHF, în primul tur de calificări. Sârbii vor întâlni S.L. Benfica la Lisabona pe 1 și 2 septembrie. Dinamo Pancevo va juca în 29 august la Vojvodina Novi Sad în prima etapă din SEHA League (ligă regională ce reunește la start formații din Belarus, Bosnia-Herțegovina, Croația, Ungaria, Macedonia, Serbia, Slovacia și Slovenia).

Antrenorul Pero Milosevic a fost mulțumit de prestația echipei sale în duelurile cu sârbii. „Am realizat ce ne-am dorit, două meciuri puternice cu un adversar din Pancevo care s-a bătut mult, mai ales în primul meci. Și în jocul al doilea am realizat ce ne-am propus, adică ne-am apărat bine și am alergat mult. Mai avem de lucrat mult, dar mă bucur că se sudează relațiile de joc în defensivă între Șania, Hrimiuc și Orbovic cu jucătorii mai vechi, în frunte cu Fenici. În atac avem multe soluții la aruncările de afară. Din păcate am avut parte și de unele accidentări, cea mai recentă fiind a lui Lasica, în primul amical. Nu l-am folosit preventiv, pentru a nu apărea probleme mai mari, la fel cum am făcut cu Vuk Milosevic și cu Flavius Cîmpan. Și Fenici a simțit dureri, dar a jucat o parte din meci și a dat un exemplu din postura de căpitan de echipă. Probleme mai mari au fost cu pregătirea pe căldura aceasta, cu deplasările în autobuz și cu faptul că băieții nu au timp suficient să se odihnească. Și în aceste condiții am făcut o pregătire bună și îmi felicit jucătorii pentru sacrificiul lor”, a declarat Pero Milosevic pentru site-ul oficial al clubului.

Pentru alb-violeți urmează un turneu la Făgăraș unde vor întâlni gazda CSM (vineri 18 august) și pe Poli Iași (19 august). În 25 și 26 august se dispută Cupa Politehnica Timișoara, unde vor veni Minaur Baia Mare, Tatabanya și Steaua Roșie Belgrad. Alb-violeții încep Liga Națională în 3 septembrie, cu o deplasare la AHC Dunărea Călărași. Pe 10 septembrie vor juca în prima partidă acasă, cu HC Vaslui, în etapa a doua.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 2 =

 


Alte articole legate de acest subiect: