SCM Poli a început pregătirea. P. Milosevic: „Suntem mai puternici în apărare. Am nevoie de timp”. C. Fenici: „Sper să continuăm evoluțiile bune și jucătorii noi să se ridice la nivelul celor care au plecat”

SCM Politehnica Timișoara s-a reunit joi cu speranța să continue evoluțiile bune din sezonul trecut când alb-violeții au încheiat pe locul 3 în campionat. Căpitanul Cristi Fenici a remarcat că față de alte sezoane echipa are deja echipament de antrenament la reunire și își dorește cât mai multe tururi în Cupa EHF. Antrenorul Pero Milosevic a ținut să le mulțumească jucătorilor că au așteptat până la final pentru a semna cu echipa timișoreană deși situația nu era foarte sigură la un momentdat. Acesta și-ar fi dorit să continue toți jucătorii din sezonul trecut, se așteaptă la o defensivă și mai bună cu actualul lot, dar cere timp pentru integrarea nou-veniților.

IMG_0150După o vară în care incertitudinile au planat asupra viitorului formației de handbal timișorene, cu dubii în privința participării în cupele europene, clubul a reușit să acopere mare parte din datoriile din sezonul trecut și se poate concentra pe următoarea stagiune pe care o va începe direct sub egida SCM-ului. Antrenorul Pero Milosevic a dorit să le mulțumească jucătorilor că au așteptat până în ultimul moment să se rezolve situația de la Poli, riscând în acest fel, deși aveau și alte oferte. Am făcut echipa în ultimul moment. Mulțumiri tuturor persoanelor care au ajutat și au făcut un efort enorm ca echipa să continue într-un sens bun. Sunt bucuros pentru asta. Mulțumiri jucătorilor care au așteptat până în ultimul moment. Sunt mulți jucători care nu aveau contract și puteau să semneze cu alte echipe dar au așteptat până la final ca Daskaloski, Lasica, alți jucători noi care au venit, aveau alte echipe dar au vrut să fie cu noi”, a declarat Pero Milosevic. Tehnicianul muntenegrean și-ar fi dorit să păstreze toți jucătorii din sezonul trecut, dar înțelege plecările lui Timofte, Grigoraș, Halcă și Chikovani. „Pe extrema stângă l-am vrut  pe Timofte, îl respect pentru tot ce a făcut. E un mare profesionist, dar a plecat, nu putea să aștepte. Îl respect și îl înțeleg. Au plecat mulți. Îi mulțumesc lui, lui Grigoraș, Halcă, Chikovani, persoane foarte bune și profesioniști buni. Trei jucători din primii 6 au plecat. De asta am nevoie de timp. Uneori ai nevoie de una, 2, 3 luni, 6, dar e important. Tot timpul v-am spus că am nevoie să rămână toată echipa de anul trecut și să mai aducem 2,3 jucători. Este un pas să joci mai bine în fiecare an. Acum trebuie să o iei de la început. Dar asta e munca mea. Nu e bine că am pierdut câțiva jucători români. Trebuie să muncim în această direcție. Am spus și în decembrie că trebuie să recuperăm jucătorii buni din România”, a adăugat Milosevic.

Acesta mai vrea un inter stânga. „Avem echipa făcută, avem nevoie doar de un inter stânga și ne ocupăm deja de asta. Am căutat 10-15 zile, o să mai căutăm. O să aducem unul respectându-ne bugetul și o să aducem unul care e bun. Dacă nu găsim o să așteptăm, dacă nu pe această poziție îi avem deja pe Păiuș, Claudiu (Șimicu), Cristi Fenici, pe Vuk Milosevic care poate să joace inter dreapta, centru, inter stânga. Ne mai trebuie un jucător. Le-am zis în vestiar că în acest moment avem apărare mai bună ca în sezonul trecut. Avem trei portari fenomenali: Daskaloski, Savic și Vîlceanu. O să muncim mult pentru apărare. O să fie puțin mai greu să-i incorporăm din primele momente pe noii jucători”, a continuat muntenegreanul.

IMG_0174Pero Milosevic a vorbit și despre noile achiziții. Marjanovic este o extremă de categorie, de Vojvodina, de Liga Campionilor, de naționala Serbiei. Sunt bucuros că l-am găsit, că vroia să lucreze cu mine. A avut 2, 3 oferte dar a așteptat până în ultimul moment. Pe Simovic îl cunoașteți deja, joacă de mulți ani în România. Este un apărător foarte bun. S-a recuperat foarte bine după accidentare și îi mulțumesc și lui. Nu sunt mulți stângaci și toți îi vor. Savic este un portar care a apărat mulți ani în Spania, are calitate. Vuk Milosevic a jucat 2 sezoane în Spania, are multă experiență și în o a treia ligă. Este un jucător care poate să facă multe lucruri bune cu Fenici și pe centru, și de pe inter stânga și dreapta, și în apărare”. Este pentru a treia oară când tehnicianul lui Poli va lucra cu fiul său Vuk. „A mai lucrat cu mine. Am lucrat la Teucro la 17 ani și la 18 ani când era cel mai tânăr jucător din Liga Asobal din Spania. Mi-a dat rezultate bune cu Valladolid, cu unele echipe, juca foarte bine ca tânăr. Ascultă tot, au fost toți mulțumiți de el pe unde a fost.  Este unul în plus și cred că va continua să fie așa. E a treia oară când lucrăm”, a mai spus Pero Milosevic.

Căpitanul Cristian Fenici a rămas la Poli deși semnase cu nou-promovata HC Dobrogea Sud Constanța. „Pot să zic că clubul a jucat destul de tare cu mine pentru că aveam un contract semnat cu Constanța și sincer chiar n-am vrut să încurc, n-am vrut să mă folosesc de ei să câștig la Poli un contract la fel sau să-mi fie bine aici. Eu chiar aveam de gând să plec acolo și în ultima săptămână am avut o întâlnire cu conducerea și mi-a propus ceva la care eu nu aveam multe de ales. A contat mult și că sunt acasă, că sunt apreciat aici și sper să mă ridic în continuare la același nivel, prin evoluțiile mele să o ducem pe Poli să ne batem, la fel, la locurile fruntașe ale campionatului. Va fi greu dar o să ne antrenăm și o să jucăm la fiecare meci la victorie”, a declarat Cristi Fenici. Acesta speră că echipa va continua evoluțiile bune din sezonul precedent. „Am început frumos, am început bine. Văd că avem echipamente de la începutul pregătirii ceea ce până acum nu prea am avut. Am terminat un sezon foarte bun, am făcut o echipă frumoasă și acum sper din tot sufletul să continuăm evoluțiile bune și jucătorii noi (sunt destul de mulți pentru că au și plecat mulți) sper să se ridice la nivelul celor care au plecat și echipa să dea un randament la fel de bun ca anul trecut. Îi știu pe băieți pentru că am mai jucat împotriva lor. Cred că sunt niște jucători buni, de valoare și sper să ne ajute. Pentru noi e un început frumos în Europa pentru că Poli n-a mai jucat de foarte mult timp. Sper să trecem mai departe și să mergem cât mai multe tururi în EHF. Sper să fie evoluția echipei una bună”, a adăugat Fenici.

IMG_0170Antrenorul Pero Milosevic crede că apărarea va fi și mai puternică în actuala formulă. „Suntem mai puternici în apărare și trebuie să muncim mai mult. Dar în atac, dar și în apărare, am nevoie de timp să găsesc o formă bună. Nu e simplu să intre Marjanovic în locul lui Timofte în sistemul și tactica noastră. Dar cred că vom reuși mai repede pentru că încep campionatul și cupa europeană rapid. Nu e ușor pe poziția de inter stânga… Eu am multă experiență și tot timpul încep cu 5 săptămâni și jumătate înainte să înceapă campionatul, cu între 7 și 9 meciuri amicale. Ajungem la finalul lui octombrie în formă bună. Dacă începi înainte după, în noiembrie și la începutul lui decembrie, ești jos. E suficient timp pentru că jucătorii au avut ce trebuie să facă în pauză și vin cu 70% din muncă făcută. Tot timpul unde am lucrat am început ca acum. Mie mi-ar fi plăcut să mergem la munte dar trebuie să respectăm bugetul. Mie mi-ar plăcea să-l aduc pe Karabatic ca inter stânga dar nu se poate. Trebuie să respectăm banii publici, toți au făcut ca astăzi să fim aici și am riscat mult. Și eu am riscat mult. Am vrut să rămân la Timișoara și toată lumea știa asta”, a mai spus tehnicianul lui Poli.

Conducerea speră la o clasare în primele patru, un parcurs cât mai lung în Europa și chiar câștigarea cupei în condițiile în care în actualul sezon ar trebui să existe o siguranță financiară după adoptarea noii formule prin trecerea direct la SCM. Formula nouă de echipă a fost omologată luni de federație. Pe lângă cerința lui Pero Milosevic de a aduce și un inter stânga, conducerea mai trebuie să rezolve problema suprafeței de joc pentru Cupa EHF. Cum varianta cu închiriatul este problematică, cei de la SCM Poli au cerut primăriei să cumpere o astfel de suprafață, fiind inclusă în lista de investiții. Noua suprafață cu o valoare de aproximativ 40.000 de euro va rămâne ca bun de inventar la sală.

SCM Politehnica Timișoara va juca în primul tur al EHF Cup cu Polva Serviti, campioana Estoniei. „Mulți jucători din Estonia joacă în Germania. Dacă nu se duc să joace în Germania sau Franța în liga a doua o să rămână acolo. Sunt foarte periculoși, trebuie să avem grijă. O să încercăm să jucăm aici două meciuri. Respectăm pe toată lumea, sunt foarte periculoși. Sunt foarte buni”, a spus Pero Milosevic despre adversarul din EHF. Meciurile ar urma să aibă loc pe 3 sau 4 septembrie, respectiv 10 sau 11, returul. Timișorenii încearcă să-și convingă adversarii să joace ambele partide la sala Constantin Jude. „Depinde dacă o să accepte. Clubul o să le propună. Dacă vor bine, dacă nu vom avea primul meci aici, așa cum nu îmi place mie. Mie îmi place să joc tot timpul al doilea meci acasă”, a concluzionat Pero Milosevic.


 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: