SCM Poli are nevoie de victorie acasă, duminică, cu Potaissa Turda pentru a forța decisivul în primul tur de play-off

SCM Politehnica Timișoara este condamnată să câștige duminică în al doilea meci cu AHC Potaissa Turda pentru a duce duelul din sferturile de finală ale Ligii Naționale în joc decisiv. Alb-violeții vin după eșecul usturător de la Turda unde gazdele s-au impus cu 31-22. Ambele echipe au jucători indisponibili pentru meciul programat duminică de la ora 16 la sala Constantin Jude.

SCM Politehnica TimișoaraLa SCM Poli va lipsi în continuare Marko Simovic, iar Andrei Păiuș este al doilea indisponibil. Antrenorul Pero Milosevic crede că formația sa trebuie să își îmbunătățească evoluția din atac pentru a putea obține rezultatul care să ducă în decisiv duelul pentru un loc în careul de ași. „Sunt mulțumit de apărare, au luptat mult, dar nu și de atac, unde am pierdut foarte multe mingi și am aruncat greșit. Meciul al doilea va fi cu siguranță diferit, sper să nu mai repetăm aceleași erori cu pierderea baloanelor. Trebuie să ne îmbunătățim ofensiva și să câștigăm așa cum am făcut-o în turul campionatului. Ne vom pregăti bine, aici acasă cu publicul alături vom lupta pentru a ne impune și pentru a egala la general și apoi să jucăm și meciul al treilea. Sunt sigur că jucătorii vor răspunde și ne vom îmbunătăți randamentul din atac, o mai spun o dată, acolo nu am greșit în defensivă ci în atac”, a declarat Pero Milosevic. Rămâne de văzut câtă lume va reuși SCM Politehnica să strângă în tribune în duminica Floriilor de la ora 16.

SCM Poli a obținut un succes clar la ultima întâlnire dintre cele două formații găzduite de sala Constantin Jude: 28-20 pe 12 octombrie în etapa a 8-a din sezonul regulat. De atunci s-au mai consemnat trei dueluri, toate pe terenul semifinalistei Cupei Challenge. La finalul lunii ianuarie Potaissa câștiga la limită, 26-25, partida din sferturile Cupei României și obținea biletele pentru Final 4. În returul din campionat a fost 31-25 pentru clujeni în prima zi a lunii martie, în etapa 21. Cea mai mare diferență s-a consemnat în primul meci al primului tur de play-off,  miercurea trecută, când Potaissa câștiga cu 31-22 după 14-10 la pauză. „La Turda am pierdut la 9 goluri, dar nu e o diferență reală; să nu uităm că în toamnă i-am învins și noi la 8 goluri. Recunoaștem că nici noi nu am jucat prea bine, ne-am grăbit în unele faze și am irosit posesii și portarul lor a apărat foarte bine, astfel că nu am avut nicio șansă să ne mai apropiem de adversarii noștri. Trebuie să vedem ce putem îndrepta și să încercăm să câștigăm aici. Cred că putem să ne impunem și, de ce nu, apoi să încercăm să câștigăm al treilea meci la Turda. Important e să câștigăm duminică, nu contează diferența”, a declarat extrema dreaptă, Marko Lasica. Muntenegreanul și-a revenit după intervenția la menisc și a jucat multe minute în primul meci al seriei în care a înscris 5 goluri pentru SCM Poli. Milosevic se poate baza și pe Marko Pejovic care a revenit pe teren la Turda după o perioadă de absență din cauza problemelor la menisc.

Antrenorul Potaissei, ex-polistul Horațiu Gal, nu se va putea baza nici la meciul de la Timișoara pe accidentații Dragoș Iancu, Ionuț Rotaru, Silvian Amihăesi și Lucian Ignat, jucători care nu au evoluat nici în prima partidă. Formația din Turda va veni însoțită și de o galerie la sala Constantin Jude.

Partida a doua din reeditarea duelului pentru bronzul sezonului trecut se joacă duminică 9 aprilie de la ora 16 și va fi arbitrată de bucureștenii Iliescu și Manea. Meciul va fi transmis pe TVR 1. În cazul în care Poli câștigă, meciul decisiv se va juca joi 13 aprilie la Turda.

Câștigătoarea va întâlni CSM București în semifinale. Deținătoarea Cupei s-a calificat în penultimul act după ce s-a impus la Vaslui cu 23-15 în meciul secund al seriei. În prima partidă bucureștenii au câștigat cu 27-24. Campioana Dinamo București a fost prima formație calificată în semifinale după ce astăzi la prânz a câștigat pe terenul Dunării Călărași cu 23-21. La primul meci, jucat în capitală, gazdele s-au impus cu 31-26. Luni se dispută la Constanța a doua partidă dintre HC Dobrogea Sud și HC Odorhei. În primul meci HC Odorhei a profitat de avantajul terenului propriu și a câștigat cu 27-22.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: