SCM Poli câștigă la Constanța pe mâna lui Zlatko Daskaloski după o repriză în care a jucat cu un coordonator improvizat

SCM Politehnica Timișoara a deschis cu o victorie noua ediție a Ligii Naționale după succesul cu 26-25 la Constanța cu HC Dobrogea Sud, 13-13 la pauză. Alb-violeții au mers pe terenul nou-promovatei fără căpitanul Cristi Fenici și au rămas fără un coordonator de meserie în minutul 23 când Vuk Milosevic a fost descalificat după trei eliminări temporare. Zlatko Daskaloski a fost eroul bănățenilor cu 25 de mingi apărate, inclusiv la ultima fază, când Laurențiu Toma putea scoate un egal pentru gazde cu o aruncare din extremă. Partida s-a jucat într-un ritm foarte alert în prima repriză, dar a fost presărată cu destule durități, fiind dictate 17 eliminări temporare, trei cartonașe roșii și un cartonaș albastru.

IMG_1721

Zlatko Daskaloski, eroul timișorenilor la Constanța, într-una din partidele de verificare din această vară

 

HC Dobrogea Sud Constanța are în componență mulți jucători care au luptat pentru titluri cu fosta campioană, defuncta HCM Constanța. Pero Milosevic nu s-a putut baza la această partidă pe căpitanul Cristi Fenici, accidentat.

Muntenegreanul a trimis un prim șapte doar cu stranieri: Daskaloski – Lasica, Simovic, Pejovic, Milosevic, Lazarov, Marjanovic.  Începutul partidei a adus obișnuitele cartonașe galbene, inclusiv pentru tehnicianul bănățenilor, iar Poli a jucat în inferioritate după o primă eliminare în minutul 2.

Gazdele au deschis scorul din extremă prin Vujadinovic și s-au desprins la 3-0 (Nikolic și Angelovski). Marjanovic a marcat primul gol al poliștilor din aruncare de  la 7 metri scoasă de fiul antrenorului timișorenilor, Vuk Milosevic. Daskaloski a reușit o primă intervenție la Cutura, iar Simovic, după o schimbare de direcție a dus  scorul la 3-2 cu o aruncare întoarsă. Nikolic, de pe pivot, a marcat pentru 4-2, iar Milosevic a egalat la 4. Angelovski i-a readus pe constănțeni în avantaj, eliminare pentru  gazde, iar Marjanovic și Lazarov au dus-o pe Poli pentru  prima dată în avantaj. Pejovic și Milosevic au fost trimiși temporar pe bancă, apără Daskaloski la Cutura și Angelovski iar Nikolic a egalat la 6 după care a fost și el eliminat temporar.

A intrat Ștefan în locul lui Pejovic, care avea deja 2 eliminări, iar Lasica a intrat din extremă ca inter și a dus scorul la 6-7. Păiuș și Santeiu au fost trimiși în luptă pe faza de  apărare, Daskaloski din nou, iar Lazarov a punctat pentru 6-8. Time-out Dobrogea Sud și Cutura, de pe picioare peste Păiuș, a dus scorul la 7-8. Au urmat trei goluri la rând pentru SCM Poli (Lazarov în forță și Lasica pe contră și din extremă  după o acțiune bine construită), între care ieșea din nou la rampă Daskaloski cu intervenții la Toma și Cutura. Buricea a pătruns și a păcălit trei  apărători, ducând scorul la 8-11, Simovic (golul 12), iar Toma  a redus ecartul la 10-12 după  o reușită  de efect din dreapta și o contră. La golul 10 arbitrii au lăsat jocul să curgă și după ce Toma a marcat i-au dat a 3-a eliminare temporară lui Milosevic care, rămas fără un papuc, s-a luptat și a sărit pentru o minge, dar un jucător constănțean a prins și a declanșat contra. Arbitrii i-au dat roșu pentru 3 eliminări lui Vuk Milosevic în minutul 23, iar Poli a evoluat în dublă inferioritate după protestele de pe bancă. Daskaloski l-a blocat pe Buricea, fault în atac la Poli și Vujadinovic, din extrema stângă, a dus scorul la 11-13.

Cu Milosevic eliminat și Fenici accidentat, pivotul Santeiu a intrat pe postul de coordonator pe care a mai fost folosit și în alte ocazii de Pero Milosevic, inclusiv în amicalele din această vară. Jucătorul care a avut niște probleme la umăr în timpul presezonului a marcat golul 13 al timișorenilor la o amenințare de joc pasiv după care a lovit bara. Cutura, golul 12, forțare și gol anulat la Santeiu, blocat și de președintele jucător Rudi Stănescu. A urmat o fază ciudată când Zlatko Daskaloski a deviat șutul lui Cutura  și mingea s-a tot  plimbat pe linia porții, dar portarul violeților a plonjat și a prins mingea pe linie, având după o intervenție salvatoare și în fața lui Vujadinovic pe contraatac. Forțare în atacul timișorean și Buricea a aruncat prin surprindere de la șold și a punctat pe finalul reprizei care  s-a încheiat cu 13-13.

Pivoții Nikolic și Ștefan au marcat primele goluri ale  părții secunde, Toma din extremă și Lazarov de la 9 metri au punctat pentru 15-15. Fault ofensiv Constanța și Santeiu a strecurat mingea în poartă. Daskaloski i-a blocat pe Vujadinovic și Buricea (când cei doi jucători dobrogeni au scăpat singuri cu portarul), iar Angelovski a  fost trimis pe bancă 2 minute. A început să funcționeze mai bine și poarta gazdelor iar Sijan a apărat aruncarea de la 7 metri a lui Marjanovic. Sala striga HCM la îndemnul crainicului iar Crnoglavac a egalat la 16. Simovic a punctat  în forță, iar la poarta cealaltă golul lui Nikolic  a fost anulat pentru picior. Cutura a înscris pe contraatac, iar Lasica a  marcat  din extremă, asistat de Santeiu. Coordonatorul improvizat a fost eliminat temporar, iar  Buricea a punctat de la 7 metri. Nikolic a readus  formația din Constanța la conducere, Sijan a mai apărat un 7 metri, executat de Lazarov, iar la poarta timișoreană Savic, intrat  pentru  lovitura de penalitate, a apărat în fața lui Buricea. Pas greșit Poli, iar Crnoglavac șu Cutura (pe contră sub transversală) au dus avansul lui HC Dobrogea Sud  la trei lungimi, 21-18.

Time-out Pero Milosevic, iar Lasica a intrat din dreapta și a  marcat de pe poziția  de inter (21-19). Angelovski a fost eliminat temporar, iar Lasica a avut nevoie de îngrijiri medicale și a ieșit de pe teren, cum impune modificarea recentă din regulament. Simovic a marcat  pentru 21-20, oaspeții au primit o minge după  ce Toma s-a demarcat prin semicerc, dar Sijan l-a blocat pe Lazarov. Intercepție alb-violetă și Furak a egalat la 21 după o contră în trei. Păiuș  a fost trimis  2  minute pe bancă, Crnoglavac a punctat  pentru 22-21, iar Daskaloski a prins cu două mâini bolta lui Toma. Sijan a intervenit în fața lui Simovic, gol anulat lui Buricea și Nikolic a primit a 3-a eliminare temporară după un placaj la Santeiu. Roșu și  pentru pivotul constănțenilor în minutul 48. Gol al lui Simovic anulat pentru un fault acordat ușor la blocajul lui Lazarov, iar Daskaloski  a reușit o altă intervenție. Ștefan a egalat la 22, bară Crnoglavac, iar un nou duel încins pe semicerc i-a făcut  pe arbitrii să dicteze eliminare pentru Rakcevic și Păiuș.

Zlatko Daskaloski a reușit 4 parade în câteva minute, iar Poli un „run” de trei goluri prin Marjanovic (a punctat pe contră după o pasă grea), Santeiu (în forță) și Pejovic (de la 7 metri, fază la care Crnoglavac a fost eliminat temporar), iar  scorul devenea 22-25. Toma de la distanță și Marjanovic  de  pe extremă au făcut 23-26 cu cinci minute înainte de final. Vujadinovic din stânga pentru 24-26, iar Santeiu a ratat singur cu portarul după care și-a lovit un adversar. Pivotul-conducător de joc a  primit roșu direct și arbitrii i-au arătat și cartonașul albastru, ceea ce înseamnă că  incidentul va fi consemnat în raport și Comisia de Disciplină va decide suspendarea. Poli a  jucat în dublă inferioritate după ce și Lasica  a  blocat  dur la extrema dreaptă. Savic a revenit în poartă și aruncarea lui Toma a  lovit bara cu 3 minute până  la final.

Alb-violeții  au fragmentat  jocul, pasiv, iar constănțenii au repus rapid și Angeloski a marcat pentru 25-26 la intrarea în ultimul minut. Forțare  în atacul oaspeților, Daskaloski a apărat în fața lui Cutura, iar  Pero Milosevic a cerut time-out cu 42  de secunde înainte de final. Pas greșit al bănățenilor după reluare, forțare la gazde și din nou pasiv fluierat  pe atacul polist cu 9 secunde înainte de final. Constănțenii au avut  timp să ducă  mingea în extrema dreaptă, dar Daskaloski a  fost  din nou de netrecut și l-a blocat pe Laurențiu Toma, salvând astfel victoria pentru SCM Poli.

Marko Lasica și Zoran Nikolic au fost cei mai buni marcatori ai partidei cu câte 5 goluri. Ambii au marcat câte trei goluri în prima parte și două în a doua. Pentru SCM Poli au mai înscris: Marjanovic 4 goluri (2/2), Simovic  4 (2/2), Lazarov 4 (3/1), Santeiu 3 (1/2), Milosevic 2 (2/0), Ștefan 2 (0/2), iar Furak și Pejovic au marcat câte o dată în repriza secundă. Zlatko Daskaloski a reușit 25 de intervenții. 6-11 a fost scorul la eliminări (2-6 la pauză). S-au arătat trei cartonașe roșii plus unul albastru.

Meciul de la Constanța a marcat și revenirea competiției interne la televiziunea publică după un deceniu de absență. Față de alte meciuri televizate, iubitorii handbalului nu au putut să vadă cronometrul pe ecran, iar în unele momente filmarea a fost destul de îndepărtată.

SCM Politehnica Timișoara a devenit primul lider în Liga Națională, denumită pompos în acest an și Liga Zimbrilor, după victoria 26-25 pe terenul nou-promovatei din Constanța. Alb-violeții nu au însă prea mult timp să savureze debutul victorios pentru că joacă sâmbătă de la ora 19, la sala Constantin Jude, primul meci din Cupa EHF cu Polva Serviti, în manșa I din turul 1 de calificare.

În celălalt meci al zilei inaugurale în LNHM, pe seară, Dinamo – CSM Satu Mare 32-26.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: