SCM Politehnica a încheiat la egalitate acasă cu HC Odorhei, scor 31-31. Alb-violeții au revenit de la -3 în ultimele cinci minute, dar nu au reușit să înscrie golul victoriei pe final

SCM Politehnica Timișoara a încheiat la egalitate 31-31 acasă cu HC Odorhei după 16-16 la pauză, într-un meci contând pentru etapa 23 a Ligii Naționale. A fost un meci în care apărările au fost destul de permisive. Cu 4 indisponibili, timișorenii au recuperat în ultimele cinci minute diferența de trei goluri care îi separa de oaspeți, dar nu au putut să forțeze golul decisiv. Alb-violeții au încercat să scoată faulturi în ultimul minut, antrenorul Milosevic a protestat în stilu-i caracteristic, iar elevii săi au fost blocați până la urmă. Portarul Da Rosa a încercat golul din poartă în poartă, dar mingea a trecut peste. Daskaloski a contribuit la punct cu o prestație foarte bună în partea secundă.

Sursa foto: facebook.com/scmpolitehnica

Sursa foto: facebook.com/scmpolitehnica

SCM Poli venea după înfrângerea la un gol duminică acasă cu CSM București. HC Odorhei bătea acasă vineri pe HC Vaslui cu 30-22. Pe lângă accidentările mai vechi ale lui Lasica și Pejovic, Milosevic nu s-a putut baza pe al treilea Marko din lot, Simovic, care a ieșit cu targa la disputa cu CSM București. Indisponibil a fost și Santeiu care a primit o etapă suspendare după roșul din partida respectivă. Poli a început meciul cu Odorhei în formula Savic, Furak, V. Milosevic, Ștefan, Fenici, Lazarov și Marjanovic. Debutul partidei a fost echilibrat, cu Poli trecând în avantaj cu un gol, iar adversarii egalând până la 8-8. Primul gol l-a înscris Marjanovic, intrat ca al doilea pivot. Ghiță a egalat de pe inter dreapta, iar Milosevic băga mingea în poartă după un șut în forță. Savic a reușit singura sa paradă când l-a blocat pe Baranau de la 7 metri, iar de partea cealaltă Da Rosa reușea o primă intervenție. Din nou  gol de la stângaciul Ghiță care egala la 2 după o contră în faza a doua. Galben pentru antrenorul timișorenilor, iar Ghiță a fost avertizat cu galben, iar la faza următoare l-a faultat din nou pe Ștefan și a fost trimis pe bancă 2 minute.

Lazarov a punctat în forță după care a încercat să se apere avansat. Vlad Caba a scos portarul în atac pe inferioritate, iar Milosevic l-a introdus pe Vaidasigan pentru apărare. Peric a dus scorul la 3-3 după o execuție spectaculoasă, a cules mingea de pe semicerc în stânga și a fentat extrema adversă cu o piruetă. Marjanovic i-a dus din nou pe alb-violeți în avantaj, punctând de pe extremă în superioritate. Oaspeții au cerut primul timp de odihnă în minutul 9. Baranau a egalat la 4, Milosevic a tras în bară după o fază frumoasă, iar Caba a încercat să joace cu 7 în atac. Nu i-a ieșit pentru că arbitrii au dictat eliminare la bancă pentru schimbare greșită când portarul încerca să reintre. Ștefan a scos aruncare de la 7 metri, a executat Marjanovic, dar a scos Da Rosa cu piciorul stâng. Din nou Odorheiul a scos portarul în atac, timișorenii au recuperat în apărare, au plecat pe contră și Lazarov a punctat în poarta goală. După bara lui Baranau, Ghiță ducea scorul la 5-5. Timișorenii făceau des schimb de locuri la 9 metri. Prima repriză a avut un ritm destul de scăzut, cu multe atacuri poziționale. Fenici a venit lansat din stânga și a făcut 6-5, iar Baranau a egalat după ce a fost lăsat liber în extremă. Milosevic a pătruns pe culoar în dreapta și a dus scorul la 7-6, iar oaspeții au continuat să trăiască în atac din reușitele stângacilor. Baranau a egalat la 7 (Marjanovic strângea prea mult în centru), iar Ghiță la 8, după golul lui Fenici. Milosevic a schimbat portarul (a intrat Daskaloski), dar și pe Marjanovic cu Neamțu.

HC Odorhei a trecut prima dată la conducere (8-9) după jumătatea primei reprize când Peric a înscris din nou după o piruetă cu care a scos din joc doi adversari. Milosevic a egalat la 9, portarul Da Rosa a fost aproape să scoată șutul dar a scăpat mingea în poartă. Komogorov a dus scorul la 9-10. Au urmat greșeli de ambele părți, iar Ștefan a scos un nou 7 metri, transformat de Lazarov (10-10). Onyejekwe a punctat de pe semicerc, Lazarov tare de la 9 metri, iar Ghiță a taxat replierea lentă a gazdelor în apărare și a înscris rapid de la 9 metri pentru 11-12. Schimb de portar și la Odorhei, cu Jokanovic intrând în locul lui Da Rosa. Fenici a egalat la 12 după fentă și depășire în dreapta. Prima diferență mai mare de un gol a fost în minutul 25. Szasz l-a lobat pe Daskaloski după ce Ghiță l-a găsit singur pe semicerc, iar Onyejekwe ducea scorul la 12-14. Furak puncta din extrema dreaptă, iar Szasz de pe semicerc profitând de găurile din apărarea gazdelor. Time-out Milosevic. Fenici a punctat cu un șut de la distanță, Daskaloski l-a blocat pe Peric pe contră, dar alb-violeții au pasat din  nou greșit. Szasz a găsit poarta după un nou atac rapid (14-16 în minutul 28). Komogorov a fost trimis 2 minute pe bancă după un fault la Ștefan și imita teatral căderea tânărului pivot timișorean. Poli a reușit două goluri de pe extreme în superioritate (Furak și Marjanovic) și astfel s-a intrat la egalitate la pauză 16-16. A fost o primă repriză în care apărările au fost depășite în dese rânduri, cu puține intervenții de la portari, două de la cei ai gazdelor și 4 de la oaspeți. 0-3 a fost scorul la eliminări temporare în prima perioadă de joc.

HC Odorhei s-a desprins pentru prima dată la 3 goluri în debutul părții secunde, profitând de greșelile din atacul gazdelor, iar Komogorov, Ghiță (fără elan) și Szasz (din nou după atac rapid) duceau scorul la 17-20. Poli s-a apropiat la un gol după reușitele lui Furak (a fentat și a pătruns din extremă) și Fenici, secondate de două intervenții ale lui Daskaloski. De partea cealaltă Jokanovic a blocat finalizarea lui Furak de la aeriană, iar mingea a ricoșat în extrema timișoreană și a intrat în poartă, dar golul s-a anulat pentru călcarea semicercului. Din nou ecart de trei goluri după ce Komogorov și Baranau (pe contră) au găsit plasa, iar Daskaloski și-a menținut echipa în joc cu două intervenții (a doua cu ajutorul blocajului). Lazarov a înscris după o aeriană, Marjanovic a ieșit la om, iar Fenici, din dreapta, ducea scorul la 21-22. Baranau marca din extrema dreaptă, iar Milosevic încerca și cu Vaidasigan în atac. Golgheterul de la Reșița nu a primit foarte multe șanse să își arate calitățile pe atac în alb-violet de când a venit în iarnă.

Jucătorul cu numărul 8 a înscris golurile 22, 23, 24 și 25 ale lui Poli între minutele 41 și 49 cu șuturi în forță. Milosevic l-a trimis pe Neamțu pe extrema dreaptă în apărare și continua cu Furak în atac. Pentru Odorhei Komogorov și Baranau refăceau ecartul de 3 goluri, iar Da Rosa revenea între buturi. Fenici a fost și el odihnit câteva momente și Poli era cu Lazarov, Milosevic și Vaidasigan pe linia de 9 metri. Milosevic a marcat după întoarcere pentru 26-28, Daskaloski reușea o nouă intervenție, dar au urmat două pase greșite ale coechipierilor săi. Time-out Caba și Baranau puncta din extrema dreaptă (Fenici a solicitat fault în atac). Milosevic a tras tare sub transversală după o aeriană ratată (27-29) și Vaidasigan era sancționat cu fault în atac după ce a primit mingea pentru contră. Interul de la Poli nu și-a văzut adversarul când a primit mingea și s-a ciocnit tare de acesta. Vaidasigan a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind momente în care cei de la ambulanță au alergat prin spatele băncilor. Până la urmă jucătorul a urmărit finalul de pe bancă. Neamțu și Marjanovic au ieșit la apărare avansată la om,  iar Ojleksi a pătruns prin dreapta și a dus scorul la 28-31 în minutul 56.

Avea să fie ultimul gol reușit de oaspeți. Ghiță a fost trimis 2 minute pe bancă după ce l-a lovit involuntar pe Fenici în față. Lazarov a punctat de la 7 metri, Daskaloski l-a blocat pe Baranau și Marjanovic ducea scorul la 30-31 din extrema stângă, în superioritate. Jucătorii în negru au căutat faulturile dar au pierdut până la urmă mingea. Poliștii au repus rapid și au marcat, dar arbitrii au întors faza pentru că nu s-a repus din locul semnalat inițial. Furak a punctat din extrema dreaptă și a egalat la 31 în minutul 58. Caba a cerut timp de odihnă, mingea a ajuns în extrema dreaptă, dar Daskaloski l-a blocat pe Baranau care a tras la colțul scurt. Timp de odihnă cerut și de Milosevic cu aproximativ 50 de secunde până la final. Fenici a fost luat în marcaj avansat, Milosevic a marcat dar s-a fluierat pași în fault și golul a fost anulat. Același fiu al antrenorului a lovit bara și tatăl său protesta vehement pe margine, cerând 7 metri. S-a reluat jocul de la 9 metri. Poliștii au încercat să scoată eliminări, dar nu au reușit. Fenici a fost blocat cu câteva secunde rămase din joc. Mingea a ajuns la Da Rosa care a încercat să arunce din poartă în poartă. Acesta a tras peste buturile lui Daskaloski și cele două echipe își împart punctele după 31-31 la capătul unui meci cu un final tensionat, la care apărările au rămas datoare mai ales în prima parte.

Maksim Baranau a fost cel mai bun marcator al partidei cu 10 goluri (3 în prima repriză și 7 în a doua). Cristian Fenici și Filip Lazarov au fost golgheterii lui Poli cu câte 7 reușite, ambii cu 4 goluri în prima repriză și 3 în a doua. Lazarov a punctat de trei ori de la 7 metri. Pentru Poli au mai înscris: Milosevic 5 goluri (3/2), Marjanovic 4 (3/1), Furak 4 (2/2) și Vaidasigan 4, toate în partea secundă. Pentru HC Odorhei au mai marcat: Ghiță 7 goluri (5/2), Komogorov 5 (1/4), Szasz 4 (3/1), Peric și Onyejekwe câte 2 (în prima repriză) și Ojleksi 1 gol. Portarul venit de pe banca gazdelor, Daskaloski, a fost decisiv în partea secundă când a reușit 9 intervenții (plus una din prima parte). Da Rosa a avut 5 parade (3/2) și Jokanovic 3 (1/2), în timp ce Savic a reușit să scoată un 7 metri în debutul meciului, fiind schimbat la jumătatea primei reprize. De menționat că Milosevic l-a trecut pe accidentatul Lasica pe foaia de joc, în loc să treacă un alt jucător apt, poate Vîlceanu care în ultima vreme nu a mai figurat în lotul de meci al bănățenilor.

Egalul de la sala Constantin Jude este al 5-lea din sezon pentru ambele echipe. HC Odorhei este pe 5 cu 41 de puncte, iar Poli pe 6 cu 32 de puncte. Etapa viitoare elevii lui Pero Milosevic se deplasează la penultima clasată CSM Făgăraș. Partida este programată sâmbătă 18 martie. HC Odorhei primește vizita campioanei Dinamo București pe 20 martie.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: