SCM Politehnica – CSU Suceava în optimile Cupei României

SCM Politehnica Timișoara va avea parte de un meci acasă la debutul din optimile de finală ale întrecerii eliminatorii în noua ediție a Cupei României la handbal masculin, alb-violeții care tocmai au urcat aseară pe locul 4 în Liga Zimbrilor prin cel de-al cincilea succes din tot atâtea apariții în tur în sala ”Constantin Jude” urmând a primi în jur de 7 decembrie vizita antepenultimei clasate CSU Suceava, depășită pe Bega în campionat pe 23 septembrie cu 34-24, la pauză 16-11.

Handbaliștii alb-violeți s-au străduit fără succes în acest deceniu să pătrundă în turneul final al Cupei României, o nouă încercare așteptându-i luna viitoare, în optimile acasă iar apoi, în cazul unei așteptate victorii, în sferturile de finală, în jur de 17 decembrie, țelul timișorenilor constând în accederea în Final4.

Bănățenii au învins mai mult sau mai puțin clar pe teren propriu în jocurile de campionat din noul sezon, la 5 goluri avans în fața lui HC Vaslui, la zece cu oponenții din meciul eliminatoriu, sucevenii, chiar și la 17 cu codașii ieșeni iar apoi cu 23-21 contra celor din Focșani respectiv aseară cu 32-25 contra vizitatorilor din Odorheiu Secuiesc.

SCM Politehnica va disputa întâlnirea de calificare cu moldavii între alte două meciuri acasă, cu CS Minaur Baia Mare și Dunărea Călărași, toate la început de decembrie, la cumpăna între tur și retur.

Timișorenii treceau în ediția trecută acasă de faza optimilor Cupei României, printr-un 31-23 (16-7) sâmbătă 17 decembrie 2016 de la ora 12 la încheierea sezonului de toamnă, în dauna reșițenilor, însă cedau în sferturi cu 26-25 (15-13) pe 31 ianuarie 2017, la Turda, celor de la Potaissa, care aveau apoi să piardă semifinala dar și jocul la ”bronz” din ”careul de ași” al întrecerii knock-out, în fața lui CSM București. În decembrie, trecut, în triumful acasă cu cărășenii, Vuk Milosevic înscria cel mai adesea pentru învingători, de 5 ori, urmat de Neamțu cu 4 reușite, Marjanovic, Simovic, Lasica, Fenici și Lazarov, fiecare cu câte 3 goluri, Furak, Păiuș și Vaidasigan cu câte două iar Santeiu cu un gol.

Cu încă un sezon înainte, ”violeții” erau eliminați deja la primul hop, în decembrie 2015, la Odorhei, din faza optimilor de finală, depășită acum 3 ani, 34-25 (17-16) în optimile acasă de joi 27 noiembrie 2014, tot contra reșițenilor, sferturile din primăvară aducând însă eliminarea printr-un eșec în ”Constantin Jude” cu cei din Constanța, în manșa a II-a din sferturi.

Deținătoare la zi a Cupei României este campioana Dinamo, învingătoare anul acesta în ultimul act din Final4 în dauna celor de la Dobrogea Sud Constanța, cu 23-21 (11-13).

Dar iată rezultatul tragerii la sorți a optimilor Cupei României la handbal masculin, efectuată astăzi la FRH, cel mai interesant duel anunțându-se în capitală între CSM București și HC Odorhei, ca un prilej de revanșă pentru elevii lui Vlad Caba după eșecul la 9 goluri suferit în campionat săptămâna trecută în Harghita…

Optimi de finală (6-8 decembrie):
CS Minaur Baia Mare – Dinamo
CSM București – HC Odorhei
Potaissa Turda – CSM Focșani
SCM Politehnica Timișoara – CSU Suceava
HC Dobrogea Sud Constanța – Poli Iași
Loc 1 Seria B din Divizia A – CSM Făgăraș
HC Vaslui – CSA Steaua București
Loc 1 Seria A din Divizia A – AHC Dunărea Călărași.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + = 9

 


Ultimele articole din categoria Handbal: