SCM Politehnica, ”dublă” joi – duminică: în Timișoara cu ”lanterna roșie”, pe litoral la o trupă de podium

După o pauză competițională de 18 zile, a urmat și un program cu 5 meciuri de campionat tot în 18 zile, pe care handbaliștii alb-violeți îl vor completa la sfârșitul acestei săptămâni, joi de la ora 16 în sala ”Constantin Jude” cu ”lanterna roșie” nou-promovată în Liga Zimbrilor din Teleorman, iar duminică seară la Constanța pe terenul ocupantei locului 3, la încheierea turului primei divizii. SCM Politehnica, spre finele unei perioade pe ruta Baia Mare – Timișoara – Vaslui – Timișoara – Constanța, alegându-se până acum cu 3 puncte din 9 posibile.

Poliștii, în reconstrucție în acest sezon prin întinerirea lotului cu componenți foști la Centrul Național Olimpic de Pregătire pentru Juniori Timișoara, au câștigat doar pe teren propriu în actuala ediție de campionat a Ligii Naționale de handbal masculin, rare succese în 11 apariții, 33-28 cu CSU din Suceava în etapa a treia și 37-32 (18-15) în runda a X-a, în urmă cu 11 zile, cu CSM Bacău, grupări moldave clasate pe locurile 10-11, în vreme ce ”violeții” sunt antepenultimii, pe 12, egalați fiind la puncte în weekend de către nou-promovații clujeni, autori ai unei victorii la limită tocmai în Teleorman, împotriva vizitatoarei de joi a capitalei Banatului, CSM Alexandria.

”Poli” nu s-a mai aflat demult într-o asemenea situație delicată în clasament, de la începutul deceniului trecut, însă orice remaniere a lotului printr-o masivă întinerire implică și un eventual recul, pasaj cu asperități în pregătirea unui viitor sustenabil, meritoriu fiind și aspectul că întreg efectivul alb-violeților este autohton, unicat în Liga Națională.

Și totuși, rezultatele de moment sunt și acestea necesare, timișorenii având acum o bună oportunitate de a învinge din nou, în ultima apariție acasă din tur, dar nu și din anul 2021, în meciul difuzat de TVR2 joi de la ora 16, o întâlnire a suferindelor, antepenultima clasată cu ”lanterna roșie”.

Ocazie cu care va reveni în sala ”Constantin Jude” un fost antrenor al poliștilor, ex-dinamovistul Constantin Ștefan, acum la cârmă nou promovatei din Alexandria, grupare din Teleorman care a înregistrat două rezultate contradictorii în precedentele tot atâtea runde, semnând prima sa victorie, și tocmai în deplasare la CSM Focșani, dar apoi cedând acasă duminică uneia dintre contracandidatele la evitarea retrogradării, 23-24 (11-12) cu CS Universitatea Cluj.

Eșec la limită în care Oancea, Dobrincu și Chiorean au marcat de câte 4 ori pentru învinși, primul în special până la pauză, ceilalți mai ales în partea secundă, iar Voicu, Roșca și Mocanu de câte 3 ori, Hebo înscriind de două ori. Teleormănenii suferind două eliminări temporare față de cele 4 ale oaspeților nou-promovați de sub Feleac, fiecare echipă beneficiind de câte 3 aruncări de la 7 metri, toate fructificate de vizitatori, una nu în cazul gazdelor.

Tot duminică seară, dar în Moldova, SCM Politehnica a pierdut și pentru a cincea oară în deplasare în noul campionat, pe ruta Cluj – Buzău – Chiajna, cu CSA Steaua – Baia Mare – Vaslui, unde a condus doar cu 0-1 și 1-2, fără ca apoi să mai egaleze, iar duminică are în program o nouă deplasare în estul țării, la Constanța, pentru întâlnirea cu o trupă de podium.

Într-adevăr, ”violeții” vor încheia turul Ligii Naționale duminică de la ora 18, pe litoral, la HC Dobrogea Sud Constanța, care a pierdut o singură dată în 11 etape. Dar care în schimb nu s-a calificat în faza grupelor din EHF European League – întrecere intercluburi numărul 2 de pe continent, constând la ora actuală din 4 serii a câte 6 formații, printre care și reprezentante ale Ungariei, Serbiei, Sloveniei sau Croației, dar și Cehiei, Slovaciei ori Greciei. 

În grupele EHF Champions League, campioana națională CS Dinamo a ieșit deja din cărțile calificării în faza superioară, reprezentarea Ligii Zimbrilor fiind mai consistentă în competiția numărul 3 de pe continent, EHF European Cup, ale cărei 16-imi de finală demarează în weekend, conform programului:   

Drammen HK (Nor) – HC Dukla Praha (Ceh)
SGAU-Saratov (Rus) – Pölva Serviti (Est), o fostă oponentă a Politehnicii;
CSM Focsani 2007 – Haukar (Isl)
RK Partizan (Serb) – CS Minaur Baia Mare
Besiktas JK (Tur) – SKA Minsk (Blr)
Sabbianco Anorthosis Famagusta (Cip) – HCB Karvina (Ceh)
Talent tym Plzenskeho kraje (Ceh) – HC Robe Zubri (Ceh)
Bianco Monte Drama 1986 (Gre) – HC Victor (Rus)
SKIF Krasnodar (Rus) – MSK Povazska Bystrica (Slovacia)
Alingsås HK (Sue) – HC Tallinn (Est)
KH Besa Famgas (Kos) – AHC Potaissa Turda
ZRHK TENAX Dobele (Let) – AC PAOK (Gre)
Handball Esch (Lux) – Baekkelaget Handball Elite (Nor)
HSC Suhr Aarau (Elv) – RK Jeruzalem Ormoz (Slo)
ASD Accademia P. Conversano 2014 (Ita) – Nærbø IL (Nor)
AS SGS Ramhat Hashron (Isr) – IFK Skövde HK (Sue).

Iar concluziile despre reprezentarea Ligii Zimbrilor în cupele europene le trageți Dumneavoastră, în condițiile în care majoritatea cluburilor continuă să insiste pe importul de jucători de mâna a doua și a treia. 

Iar indirect și în dauna intereselor echipei naționale, apropo de care, selecționerul Xavier Pascual a definitivat lotul lărgit de 26 de jucători pentru următoarea perioadă de pregătire. Este vorba despre efectivul cu care România va aborda partidele din cadrul Trofeului Carpați (26-30 decembrie) și apoi cantonamentul și turneul de calificare pentru Campionatul Mondial 2023 (2-10 ianuarie), extrema poliștilor, Csog Vencel, primind o convocare sub ”tricolor”, la fel și tânărul portar Claudiu Pal, precum și kinetoterapeutul Elian Apostol.   

Cât despre meciul de campionat acasă cu CSM Alexandria, „lupta este foarte strânsă în zona locurilor 8-14. Două victorii te pot propulsa departe de locurile fierbinți și de aceea punctele sunt foarte importante. Orice meci este dificil în această perioadă și în situația în care ne aflăm. Vrem să luăm cât mai multe puncte din aceste patru jocuri pe care le mai disputăm în 2021, ca să ne asigurăm o anumită liniște în perioada de intersezon din iarnă”, după cum a spus Horvath Atilla, antrenorul principal al SCM Politehnica Timișoara.

Ce urmează? În luna decembrie se vor juca și primele două etape din retur, cu violeții programați în deplasare la Focșani (5 decembrie) și acasă, cu Universitatea Cluj (12 decembrie).

Penultima etapă a turului, cea de-a XII-a, a început deja miercuri, CSU din Suceava – CSM Focșani 25-26 (12-10), la fel și ultima, a XIII-a, CS Minaur – CSA Steaua 24-31, în devans. Programul rundelor 12-13 și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Handbal.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 3

 


Ultimele articole din categoria Handbal: