SCM Politehnica împinge în decisiv lupta pentru un loc în careul de ași al Ligii Naționale după 30-29 acasă cu Potaissa Turda

SCM Politehnica Timișoara s-a impus pe propriul teren și a împins confruntarea din play-off cu AHC Potaissa Turda în joc decisiv. Alb-violeții au câștigat meciul doi cu 30-29 după 15-13 la pauză. A fost un joc tensionat, cu bănățenii având nevoie de victorie pentru a continua lupta pentru un loc în careul de ași. Antrenorul Pero Milosevic a urmărit finalul de pe scara de deasupra băncii echipei sale după ce a primit cartonașul roșu. Gazdele s-au desprins la 5 goluri în debutul părții secunde și conduceau cu 30-27, dar nu au avut un final liniștit, cu ambele echipe făcând greșeli în ultimele minute. Oaspeții s-au apropiat la un gol la final după ce au transformat de la 7 metri la expirarea timpului regulamentar.

Marjanovic, cel mai bun marcator al partidei cu 10 goluri. Sursa foto: timisoreni.ro

Marjanovic, cel mai bun marcator al partidei cu 10 goluri. Sursa foto: timisoreni.ro

SCM Poli era obligată să câștige după ce în primul meci al seriei a fost învinsă clar în deplasare, 22-31. Alb-violeții au avut o prestație modestă mai ales în atac pe terenul unde au pierdut de alte două ori în acest sezon. Pentru partida secundă timișorenii aveau nevoie să își îmbunătățească în special ofensiva unde au rămas datori la primul meci. Oaspeții au venit însoțiți și de o mică galerie. Fără Simovic și Păiuș, Milosevic a început partida cu Savic, Lasica, V. Milosevic, Fenici, Santeiu, Lazarov și Marjanovic. Primul gol a venit de la extrema stângă, Marjanovic. Țenghea a reușit prima intervenție în fața lui Fenici, căpitanul timișorean fiind luat în marcaj avansat. După ce au ratat primele două atacuri, oaspeții au punctat de trei ori pe contră (2 goluri Thalmaier și unul Zacaciurin) și scorul devenea 1-3. Fenici a scăpat de marcajul advers și a dus scorul la 2-3, iar alb-violeții încercau un 5+1 în apărare. Pentru faza defensivă intrau Pejovic și Vaidasigan. Thalmaier și-a continuat startul bun și a înscris de la 9 metri  pentru 2-4. Au urmat două goluri anulate ale gazdelor (pentru faul ofensiv la paravanul lui Santeiu și pași în fault la Milosevic) și Lasica a înscris până la urmă golul 3 a lui Poli după ce a recuperat ofensiv.

Cîntec a șutat tare din stânga și Santeiu a dus scorul la 4-5. Zacaciurin a înscris de la 7  metri și pe contraatac și a pus pe tabelă cel mai mare avans al oaspeților: 4-7. Fenici a marcat de la distanță, portarii și-au făcut simțită prezența și același căpitan timișorean a pătruns după o repunere rapidă și a făcut 6-7. Vuk Milosevic a fost primul jucător eliminat temporar aproape de mijlocul primei reprize. Adomnicăi a marcat cu un șut în forță și au fost faulturi în atac de ambele părți. Oaspeții au încercat să se apere sus la Fenici și Lazarov, dar Marjanovic înscria de la 7 metri. A urmat un nou șut puternic a lui Adomnicăi, iar Milosevic a înscris rapid după ce a revenit pe teren (8-9). Savic a apărat bolta slabă a lui Laslo de la 7 metri  și Santeiu egala la 9 după „no look pas-ul” de la Milosevic. Savic a reușit o intervenție bună în fața lui Pavel și, în timp ce oaspeții protestau, Lasica i-a readus pe timișoreni în avantaj după o contră reușită (10-9). Thalmaier a egalat la 10 din extrema dreaptă după ce a primit un pas pe la spate și Milosevic schimba portarul, cu Daskaloski intrând în locul lui Savic.

Oaspeții au ratat pe contră, Lazăr a fost primul trimis 2 minute pe bancă la Potaissa și Țenghea îl bloca pe Lasica. Horațiu Gal scotea portarul în inferioritate numerică, dar elevii săi au ratat o aeriană. Marjanovic a reușit bolta de la 7 metri și făcea 11-10. A fost rândul lui Fenici să fie trimis 2 minute pe bancă după ce a protestat la deciziile arbitrilor. Ambele echipe au avut probleme să găsească poarta și poliștii au pierdut mingea, pasiv. Daskaloski a avut o paradă pe contră, dar Laslo a egalat la 11. Timp de odihnă Milosevic, clujenii se apărau avansat și V. Milosevic a pătruns și a dus scorul la 12-11. Cîntec a marcat cu efect din stânga și Marjanovic din extremă pentru 13-12. A venit timpul de odihnă cerut de banca oaspete după care Daskaloski a reușit două intervenții. Adomnicăi a tras rapid pe lângă și Santeiu, de pe semicerc, ducea în premieră formația gazdă la două goluri avans (14-12). Pejovic a fost trimis temporar pe bancă și alb-violeții au fost în dublă inferioritate după ce Savic a protestat și s-au acordat 2 minute la bancă. Daskaloski l-a blocat pe Thalmaier, Turda s-a apărat sus 3+3 și Thalmaier a fost trimis și el 2 minute pe bancă după ce l-a faultat pe Fenici. Milosevic și Pavel au stabilit scorul la pauză: 15-13.

La revenirea de la vestiare clujenii au avut câteva momente de inferioritate când au scos  din nou portarul și Pavel a tras pe lângă. Santeiu a trimis mingea în bară dar a scos 7 metri, transformat de Marjanovic. Daskaloski l-a blocat pe Laslo și timișorenii au reușit două goluri rapide, pe contraatac, prin Fenici și Marjanovic care făceau 18-13. Time-out Potaissa și Savic ducea scorul la 18-14. Fenici și Lazarov au fost luați în marcaj avansat, Țenghea l-a oprit în două rânduri pe Lazarov, oaspeții au ratat contra și Milosevic a tras pe lângă. La desprindere șesarul violet l-a lovit pe coechipierul său Santeiu care a rămas pe parchet. Gazdele au repus rapid și Pavel a marcat (18-15), timișorenii protestând că jocul nu a fost întrerupt. Santeiu a primit îngrijiri medicale și a trebuit să iasă, în locul său intrând Ștefan care a reușit să scoată câteva aruncări de la 7  metri. Savic (de la Turda) a fost trimis 2 minute pe bancă și Lazarov puncta pentru 19-15. Zacaciurin a transformat de la 7 metri, Lazarov și Huta au făcut 20-17 și Marjanovic transforma aruncarea de pedeapsă scoasă de Ștefan (21-17).

Marian și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor și Marjanovic transforma din nou de la 7 metri (22-18). Arbitri au dictat dublă eliminare la duelul dintre Pejovic și Huta. Daskaloski l-a blocat în două rânduri pe Savic, iar Zacaciurin puncta din dreapta pentru 22-19. Gol anulat Poli după ce Lazarov a călcat semicercul și Adomnicăi și-a întors adversarii pe semicerc și a strâns ecartul la două lungimi, 22-20. Lazarov a înscris din nou cu un șut puternic și Zacaciurin de la 7 metri (23-21). Pejovic a primit a treia eliminare temporară la jumătatea reprizei secunde și a văzut cartonul roșu. Zacaciurin a ratat aruncarea de la 7 metri (a tras pe lângă). Milosevic a scos aruncare de pedeapsă în partea cealaltă și Marjanovic și-a continuat recitalul de la 7 metri după care a reușit o intercepție și l-a servit pe Lasica pe contră (25-21). Au fost  câteva întreruperi pentru parlamentări cu masa. Marian a transformat de la 7 metri, Milosevic a înscris la colțul lung dar a avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că a căzut rău pe spate. Adomnicăi reducea diferența și Milosevic îi folosea în atac pe ambii pivoți rămași, Ștefan și Santeiu, ultimul ca și coordonator. Tânărul Ștefan a scos un nou 7 metri, transformat de Marjanovic (27-23).

Sursa foto: timisoreni.ro

Sursa foto: timisoreni.ro

Adomnicăi a înscris spectaculos, cu ajutorul transversalei, fază la care s-a accidentat ușor Daskaloski. A avut nevoie de medic și astfel a fost înlocuit de Savic. Portaul care a început ca titular a reușit o intercenție bună la un contraatac dar a trimis mingea în aut când a încercat să dea drumul la atac rapid. Thalmaier a marcat repede pentru 27-25. Lasica a profitat de găurile din apărarea adversă și a dus scorul la 28-25, Huta a înscris de pe pivot și Milosevic puncta din nou la colțul lung, 29-26. Vaidasigan a primit 2 minute eliminare. Savic l-a oprit pe Adomnicăi și a reușit să pareze și aruncarea de la  7 metri a lui Marian. Time-out Milosevic și Țenghea reușea două intervenții. Cei de la Turda au plecat pe contră dar nu au avut curaj să atace poarta și Savic l-a blocat pe Pavel. Oaspeții au păstrat mingea cu noroc și Lazăr ducea scorul la 29-27. După acea fază Pero Milosevic a primit cartonașul roșu și a fost trimis în tribună.

Tehnicianul muntenegrean i s-a alăturat lui Pejovic pe scara de lângă banca timișoreană. Au fost destule momente de întrerupere până antrenorul s-a lăsat convins să plece din zona băncii când mai erau mai puțin de cinci minute din joc. Pavel a tras pe lângă din extrema stângă și aruncarea lui Fenici a ieșit din blocaj în colț la amenințarea de joc pasiv. Timișorenii au încercat o aeriană, ratată, dar de partea cealaltă Pavel a tras din nou pe lângă. Potaissa a ieșit la pressing sus, iar Milosevic a pătruns și a dus scorul la 30-27. Adomnicăi a marcat pentru 30-28 și secundul Horvath cerea timp de odihnă. Fenici a fost deposedat, dar au greșit și clujenii.  Până la urmă mingea a ajuns în apropiere de  poarta gazdelor și s-a dictat 7 metri pentru apărare în semicerc. S-a auzit și sirena ce anunța expirarea celor 60 de  minute. Poliștii se bucurau deja de victorie în timp ce Zacaciurin transforma și stabilea rezultatul final: 30-29 astfel că duelul va avea nevoie de joc decisiv.

Filip Marjanovic  fost cel mai bun marcator al partidei cu 10 goluri, 7 dintre acestea de la 7 metri. Extrema a punctat de 4 ori în prima repriză și de 6 în a doua. Pentru Poli au mai înscris: Milosevic 6 goluri (3/3), Fenici 4 (3/1), Lasica 4 (2/2), Santeiu 3 (toate în prima repriză) și Lazarov 3 (în partea secundă). Roman Zacaciurin a înscris cel mai mult de la Potaissa: 7 goluri (3/4, 4 goluri au fost de la 7 metri). Pentru oaspeți au mai înscris: Adomnicăi 6 goluri (2/4), Thalmaier 5 (4/1), Pavel 2 (1/1), Huta 2 (0/2), Marian 2 (0/2, 1×7  metri), Cîntec 2 (în prima repriză), iar Laslo, Savic și Lazăr au marcat câte o dată.

Meciul decisiv se  va juca joi 13 aprilie la Turda. Rămâne de văzut ce decizie se va lua în ceea ce îl privește pe tehnicianul timișorenilor după acest cartonaș roșu. Două formații din capitală au obținut deja calificarea în semifinale după ce au câștigat atât acasă cât și în deplasare. Campioana Dinamo a trecut de AHC Dunărea Călărași și CSM București de HC Vaslui. Luni se dispută meciul secund dintre HC Dobrogea Sud și HC Odorhei, cu avantaj la general pentru formația din Odorhei.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: