SCM Politehnica pierde din nou la un gol cu CSM București după un meci tensionat, cu multe întreruperi și proteste la masa oficială

SCM Politehnica a pierdut din nou la un gol cu CSM București, 25-26 la sala Constantin Jude, după 13-11 la pauză. A fost din nou un meci tensionat, mai ales pe final, când au fost multe momente de întrerupere, cu discuții aprinse între oficialii celor două formații care aveau de protestat și la masă. La ultima fază au existat și negocieri cu masa oficială pentru mutarea cronometrului înapoi, cu 4 secunde rămase pentru un ultim atac al gazdelor. Fenici a fost blocat de Blazevic, decisiv pe finalul partidei. Poli a încheiat meciul fără Santeiu și Simovic, primul a văzut cartonaș roșu și albastru după o intrare dură la fața unui adversar, în timp ce interul a fost scos cu targa de pe teren după ce s-a accidentat la umăr.

Sursa foto: facebook.com/scmpolitehnica/

Sursa foto: facebook.com/scmpolitehnica/

Meciul a contat pentru etapa 22 a Ligii Naționale. Cele două echipe au jucat în echipamente închise la culoare, cu timișorenii în violet și bucureștenii în negru cu inserții portocalii. Pero Milosevic nu s-a bazat nici la acest meci pe Lasica și Pejovic,cu probleme la menisc. A revenit în schimb Simovic care nu a jucat în ultimele două partide și a intrat în formula de start. Alături de interul dreapta au început partida Savic – Furak, Fenici, Păiuș, V. Milosevic și Marjanovic, cu mențiunea că violeții s-au apărat la prima fază, iar în atac intra Santeiu pe pivot. De partea cealaltă Sundovski a început partida cu Iancu – Georgievski, Humet, Novanc, Șomlea, Negru, Marijanac. Partida a început cu ratări de ambele părți, cu  trei galbene la rând încasate de gazde (Fenici, Vuk și Pero Milosevic), Negru a lovit bara și Iancu a reușit o primă intervenție. Georgievski a deschis scorul din extrema dreaptă, iar Marjanovic a egalat de la 7 metri. Savic și-a trecut și el în cont o primă intervenție, iar Păiuș a dus-o pe Poli prima dată în avantaj, 2-1 după ce a finalizat de pe semicerc o contră în faza a 2-a. Gol anulat pentru pași în fault la Șomlea și Saurina a egalat la 2 de la 7 metri. Furak a coborât pivot și a înscris, iar Șomlea (în forță de la 9 metri) și Novanc au făcut 3-4.

Novanc a fost primul eliminat temporar, iar în superioritate Fenici și Milosevic au făcut schimb pe posturi. A fost un gol anulat și la timișoreni după ce Marjanovic a călcat semicercul. În inferioritate oaspeții au scos portarul, iar Iancu l-a blocat pe Marjanovic în duel 1 la 1. Fenici a marcat pe final de superioritate cu un șut de la distanță, Poli a încercat apărarea 4+2, iar Humet ducea scorul la 4-5. Marjanovic puncta din aruncare de pedeapsă, Păiuș a fost trimis 2 minute pe bancă și Humet marca pentru 5-6 la jumătatea primei reprize. Milosevic a ratat pe contră când nu l-a văzut pe Furak liber, Fenici a fost luat în marcaj de sus, iar Iancu îl bloca pe Santeiu. Bucureștenii au fragmentat mult atacul violeților cu faulturi. Simovic a scos 7 metri, transformat de Marjanovic (6-6). Savic a reușit o dublă intervenție, iar Furak și Fenici (a făcut slalom printre adversari pe contră) au dus-o pe Poli la două goluri în față, 8-6. CSM a obținut 7 metri după un pas pe la spate și eliminare temporară pentru Fenici, dar Savic a apărat execuția lui Saurina. A intrat și Lazarov, iar Georgievski ducea scorul la 8-7 din extrema dreaptă.

Marjanovic a înscris primul gol din acțiune când formația sa era în amenințare de joc pasiv, a intrat din stânga și a primit pasă la întâlnire de la Simovic (9-7). Georgievski marca la final de superioritate și Fenici a găsit poarta după o nouă pătrundere. Combinație rapidă între Novanc și Marijanac și pivotul a redus din nou diferența la un punct. Lazarov l-a luat în marcaj avansat pe Marijanac, iar Simovic a primit dublă eliminare la aceeasi fază. Savic l-a blocat pe Georgievski (singur în extremă), oaspeții s-au apărat avansat la Jeremic și Lazarov a marcat după o aeriană (11-9). Santeiu a fost trimis și el temporar pe bancă atunci când mai erau 4 secunde din prima eliminare a lui Simovic, iar Saurina a transformat aruncarea de la 7 metri (11-10). În dubla inferioritate Milosevic a scos portarul și Fenici a reușit să-și distanțeze formația la 13-10, fiind greu de blocat în acest meci. Time-out Sundovski și Șomlea a pătruns în stânga și a marcat. Timp de odihnă și Milosevic, dar elevii săi nu s-au uitat la cronometru, au pasat și a venit finalul reprizei fără ca violeții să pună în pericol poarta. La pauză scorul era 13-11. 5-1 a fost scorul la eliminările temporare în prima jumătate.

În partea secundă Sundovski a făcut schimbări la linia de 9 metri. Saurina a punctat cu șut puternic de la distanță, Santeiu s-a întors cu om în spate și a dus scorul la 14-12, iar Aslanian puncta de pe semicerc. A urmat unul din momentele importante ale meciului. Santeiu a primit direct cartonaș roșu pentru că și-a lovit un adversar care încerca să pătrundă (a ieșit cu mâinile sus la blocaj și le-a lăsat în jos, moment în care și-a lovit dur adversarul care a avut nevoie de îngrijiri medicale pe margine). Pe lângă cartonașul roșu, arbitrii au scos și cartonașul albastru ceea ce înseamnă că incidentul va fi analizat de comisii. Aslanian a fost cu greu stăpânit de coechipieri. Au fost discuții aprinse și între oficiali (antrenori, conducători).

În jur de două minute jocul a fost întrerupt pentru a se calma spiritele. Saurina a punctat de la 7 metri, Iancu l-a blocat pe Lazarov, iar același Saurina a înscris cu un șut în forță și oaspeții reveneau din nou în avantaj (după jumătatea primei reprize), scor 14-15. Lazarov a punctat de două ori din stânga, venit lansat, iar Șomlea după ce a pătruns. Poli a încercat o apărare avansată, fragmentând jocul advers cu faulturi, iar Savic l-a blocat pe Saurina. A intrat și Ștefan (singurul pivot valid al gazdelor) și a înscris, din cădere cu adversar în spate, pentru 17-16. A scos și eliminare temporară pentru Marijanac. În inferioritate, bucureștenii au pasat de-a lungul semicercului de la baschet după care au accelerat ritmul paselor și a reușit o aeriană frumoasă la capătul căreia Humet a egalat la 17. Negru a dus scorul la 17-18, cu toată opoziția lui Savic. De partea cealaltă Sundovski a schimbat portarul și Blazevic l-a oprit pe Marjanovic din extremă. Georgievski a desprins CSM-ul la 17-19, pe contraatac, iar Fenici a pătruns rapid și a făcut 18-19.

Lazarov a fost trimis și el temporar pe bancă, Șomlea a primit îngrijiri medicale și a trebuit să iasă trei atacuri, iar Novanc a marcat golul de 18-20. Simovic s-a ridicat aproape de pe loc și a dus scorul la 19-20. Saurina a înscris peste adversar și Furak a intrat pe inter și a șutat tare de la distanță. Marijanac a mers și el 2 minute pe bancă și bucureștenii au scos din nou portarul în inferioritate. Negru a punctat din extrema stângă și scorul era 20-22. Ștefan a scos din nou 7 metri și Georgievski a primit și el 2 eliminări la aceeași fază, astfel că oaspeții aveau încă un minut de dublă inferioritate. Marjanovic a transformat de la 7 metri și Milosevic îl trimitea în poartă pe Daskaloski. Blazevic l-a oprit pe Furak pe contră, iar Simovic a fost scos cu targa de pe teren, accidentat la umăr în minutul 49. Daskaloski a reușit o primă intervenție, Saurina a fost eliminat temporar pentru că a împiedicat repunerea violetă și Lazarov a egalat la 22. Humet a trimis o torpilă în vinclu, iar Marjanovic marca din extrema stângă pe ultimele secunde din dubla superioritate.

Bucureștenii au schimbat locurile în atac, iar Daskaloski l-a blocat pe Humet. Din nou Blazevic a parat în fața lui Furak. Saurina puncta de la 7 metri și Milosevic (de pe picioare) și scorul era 24-24. Poli a încercat 5+1 în apărare, fault ofensiv la Humet, iar Blazevic s-a remarcat din nou, în fața lui Fenici și Milosevic. Novanc a dus scorul la 24-25, iar Blazevic a apărat aruncarea de la 7 metri a lui Marjanovic. Humet a pătruns și a marcat cu o aruncare în forță (24-26). Poliștii au ratat, iar oaspeții au fost sancționați cu joc pasiv. Fenici a dus scorul la 25-26 la intrarea în ultimul minut. Timp de odihnă CSM. Gadele s-au apărat sus la Marijanac. Fenici a încercat să obțină forțare, dar a fost sancționat el cu fault. Mingea a ieșit în aut, violeții au vrut să repună, dar unul de-al lor a deviat mingea afară.

Ultimul minut a fost tensionat, cu arbitrii cerând oprirea cronometrului după fiecare fault. Oaspeții au faultat în atac, mingea a ajuns spre colțul sălii și Daskaloski nu s-a grăbit să o repună. Au fost momente de confuzie când nimeni nu a știut cât mai este din joc, cu oaspeții cerând expirarea timpului de joc, în timp ce banca timișoreană cerea cu disperare mutarea cronometrului. Au fost discuții intense (certuri) în dreptul mesei, cu antrenorii greu de stăpânit. Până la urmă s-a dat timpul înapoi și mai erau 4 secunde. Arbitrii au acordat eliminare de 2 minute pentru ambele bănci, astfel că ambele echipe au încheiat cu un om mai puțin. A intrat și Vaidasigan, pe final, în locul portarului. Deși bucureștenii au încercat să-l ia la om pe Fenici, căpitanul gazdelor a primit mingea, a avut timp să avanseze în dribling și să încerce o aruncare, din cădere. Blazevic a întins piciorul stâng și reflexul său a păstrat toate punctele pentru oaspeți după un meci foarte tensionat. S-a încheiat 25-26, din nou ecart de un gol între cele două formații după ce în tur bucureștenii câștigau cu 20-19 și timișorenii erau nemulțumiți că nu au primit 7 metri la ultima fază.

Revenind la meciul din etapa 22, Cristian Fenici și Guillaume Saurina au fost cei mai buni marcatori cu câte 7 goluri. Căpitanul timișorenilor a marcat 5 goluri în prima repriză și 2 în a doua, în timp ce experimentatul jucător de la CSM a marcat 2 în prima repriză (ambele de la 7 metri) și 5 în partea secundă (2×7 metri). Pentru Poli au mai înscris: Marjanovic 6 goluri (4+2, 4×7 metri), Lazarov 4 goluri (1/3), Furak 3 (2/1), Păiuș un gol în prima repriză, iar Santeiu, Ștefan, Simovic și Milosevic și-au trecut numele pe lista marcatorilor cu câte un gol în partea a doua. Pentru CSM București au mai înscris: Humet 5 goluri (2/3), Novanc 4 (2/2), Georgievski 4 (3/1), Șomlea 3 (2/1), Negru 2 (ambele în repriza a doua) și Aslanian 1 gol. Poarta bucureșteană a făcut diferența, cu Iancu reușind 7 parade, iar Blazevic 8, toate în partea secundă, inclusiv un 7 metri și ultimul șut a lui Fenici. De partea cealaltă, Savic a reușit 6 intervenții (5/1), iar Daskaloski 3. 8-6 a fost scorul la eliminări temporare.

Cu acest rezultat CSM București urcă pe trei cu 43 de puncte, iar timișorenii rămân pe șase cu 31 de puncte. Dacă încheie pe aceste locuri, cele două formații s-ar putea întâlni din nou în play-off. Pentru SCM Poli urmează un nou meci dificil acasă, pe 15 martie de la ora 17, cu HC Odorhei.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: