SCM Politehnica, prim joc oficial după 47 de zile de pauză forțată în plin sezon. Pe teren neutru, în capitală. Handbalul, sport național?

Liga Zimbrilor la handbal masculin revine vineri pe semicerc după exact 5 săptămâni de pauză forțată în plin tur de campionat, chiar și mai mare în cazul alb-violeților de pe Bega, care în precedenta rundă nu se aliniau la start dat fiind impunerile normative legate de rezultatul ”pozitiv” al unui jucător, pierzând astfel la ”masa verde” meciul programat la Sfântu Gheorghe cu CS Minaur. În consecință, poliștii n-au mai jucat așadar de duminică 11 octombrie, care va să zică de peste o lună și jumătate, când treceau tot în Covasna de Dunărea Călărași, cu 26-24. Nu mai puțin de 17 partide au fost decise la ”masa verde” în primele zece etape ale Ligii Naționale, sub constrângerea protocoalelor implementate fără nici cea mai mică justificare reală științifico-medicală, impuneri adoptate cu capul plecat de Federația Română de Handbal pe linie ministerială și care n-au ținut cont câtuși de puțin de repercusiunile asupra imaginii și percepției jocului pe semicerc ca parte a lumii arenelor și vieții sociale în general, a se citi sfidarea totală a iubitorilor sportului cu mingea mică, rupți de proprii favoriți prin imposibilitatea de a asista la meciuri din tribune, în condițiile în care toate rundele s-au derulat pe terenurile neutre ale unui oraș fără formație divizionară de băieți, Sfântu Gheorghe, cea de-a XI-a fiind programată în schimb în capitală. Niște grupări de elită susținute din banul public dar care nu pot organiza întâlnirile în propriile localități și care sunt ținute forțat peste o lună pe tușă în plin sezon de aceeași aberantă legislație dovedită deja ca ineficientă și detrimentală în mai toate studiile de specialitate întocmite în ultima vreme în lumea științei și cercetării într-o sumedenie de țări. La asta a dat concurs onor Dedu și celelalte echere federale pe relația cu MTS, COSR, MS, IGSU și toată orchestrația, în loc să apere interesele handbalului în raport și cu spectatorul suveran. Dacă sportul pentru asta este făcut, ca niște echipe să fie mânate precum oile docile pentru a bifa cu ochii la ceas și în fața tribunelor goale niște meciuri fără noimă pe bandă rulantă, atunci FRH să nu mai fluture sus și tare sloganul ”Handbalul, sport național”. Este o rușine absolută ceea ce se întâmplă în numele acestei populare discipline iar istoria nu-i va ierta pe actualii obedienți protagoniști, doar poate, poate își vor salva cumva sufletele…     

Handbaliștii de la SCM Politehnica Timișoara efectuează așadar deplasarea la București pentru meciul de campionat din etapa a XI-a, programat mâine cu CSM Focșani. Ora de start a partidei de vineri din Sala Rapid a fost modificată, fiind acum 13, mai vremelnică în programarea de pe site-ul Federației Române de Handbal.

”Practic echipa, în integritatea ei, o aveam abia de câteva zile. Cel mai important pentru noi va fi să arătăm ca o echipă, după o lungă perioadă în care am fost destul de fragmentați” a spus înaintea plecării antrenorul principal Vlad Caba. Despre jocul cu CSM Focșani, tehnicianul timișorean a adăugat: ”E greu să împărțim campionatul cu favoriți și outsideri, pentru că au fost surprize, inclusiv noi realizând câteva dintre rezultate. Aș spune că meciul cu Focșani e deschis; noi nu ne detașăm ca o favorită netă, poate doar tradiția și valoarea individuală a unor jucători să ne îndrume cu gândul spre acest lucru, Superioritatea noastră, dacă va fi, trebuie să o arătăm pe teren în tot meciul”.

Posibilul debut a lui Savo Slavuljica (23 ani), după încheierea tuturor formalităților legate de permisul de muncă, a fost comentat de antrenorul Vlad Caba: ”A fost destul de ciudată această situație. Acum trebuie să ținem cont că jucătorul nu a evoluat într-un meci oficial cam de la începutul acestui an, când evolua în campionatul din Ungaria. El s-a antrenat cu noi, dar fără să fie în vreun meci nici de pregătire nici oficial. În aceste condiții, va trebui să-i acordăm o perioadă de acomodare și îl vom utiliza atât timp cât simțim că este util în joc”.

Portarul Aleksandar Milenkovic are și el actele în regulă, dar nu s-a putut întoarce deocamdată la Timișoara, pentru că este în izolare în Serbia, constrâns de impunerile normative trasate de pescarii de rezultate ”pozitive”.

Programul etapei a XI-a în Liga Națională, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + = 13

 


Ultimele articole din categoria Handbal: