SCM Politehnica, reeditare a sferturilor Cupei României de anul trecut, cu CSM Bacău, dar acum în deplasare în optimi, Unirea Sânnicolau Mare tot afară, la Craiova

Divizionarele masculine timișene trecute de faza inițială a 16-imilor de finală în actuala ediție a Cupei României la handbal, SCM Politehnica și CS Unirea Sânnicolau Mare, au aflat astăzi înaintea prânzului identitatea oponentelor din optimi, ambele fiind repartizate în deplasare conform tragerii la sorți a jocurilor, alb-violeții timișoreni la Bacău, într-o reeditare a duelului din sferturi de pe Bega din decembrie 2017, iar alb-albaștrii de pe Aranca la colegii de serie craioveni din liga a II-a.

”Violeții” Timișoarei au fost foarte norocoși în ediția trecută a Cupei României să aibă parte de doar două meciuri acasă cu formații inferioare valoric pentru a pătrunde în turneul Final4, 39-30 cu CSU din Suceava și 27-22 în sferturi cu CSM Bacău, pe-atunci o divizionară secundă, dar de astă dată, în prima jumătate a lunii decembrie, vor juca în optimile de finală în deplasare la băcăuani, actualmente prim-divizionari.

De fapt, SCM Politehnica îi va mai vizita deja până atunci încă o dată pe galben-albaștrii de pe Bistrița, în campionat, peste 3 etape, cu ocazia rundei a XI-a din Liga Națională, peste două săptămâni, în jur de 21 noiembrie, ieșire până la care timișorenii mai au în program partida de sâmbătă de la ora 18 din sala de sport a Colegiului Radu Negru din Făgăraș și intermediara acasă de miercurea viitoare cu nou-promovata din Cluj.

CSM Bacău – SCM Politehnica va reprezenta așadar o ”dublă” confruntare în Moldova spre finele acestei toamne, în Liga Națională și în Cupa României, formația gazdă aflându-se momentan pe locul 11 în campionat, cu două victorii dar și 6 eșecuri, ultimul, în weekend, 33-28 la Călărași, și în fața unor partide cu CS Minaur, acasă, și la Constanța.

O singură dată au învins moldavii pe teren propriu în campionat de la promovare, 30-25 în urmă cu două etape, pe 20 octombrie, într-un duel al fostelor colege până în primăvară în seria estică a eșalonului secund, cu buzoienii, CSM mai având un succes în cont, în etapa I, tot cu o formație sosită din Divizia A, 22-24 la Cluj. Iar tot în deplasare și-au asigurat băcăuanii și calificarea din 16-imile Cupei României, 35-22 (18-10) la Oradea, în urmă cu 3 săptămâni.

Extrema ex-polistă Mihai Cotinghiu a fost principalul marcator al băcăuanilor în ultimul meci de campionat, cu 7 goluri în eșecul cu 33-28 la Dunărea Călărași, Bahdan Serhel înscriind de 6 ori, Rareș Păunică 4 goluri iar Tărîță și Anton câte trei.

Anul trecut, pe 16 decembrie, SCM Politehnica intra în Final4 în detrimentul oaspeților băcăuani, unicii din Divizia A în sferturile de finală ale Cupei, printr-un 27-22 (12-9) în sala ”Constantin Jude”, Filip Marjanovic înscriind 11 goluri, Flavius Câmpan 6, Krsto Milosevic și Vuk Milosevic câte 3 fiecare iar Hrimiuc, Fenici, Orbovic și Șania câte unul.

Într-un alt meci din optimi cu implicare bănățeană, CS Universitatea Craiova – CS Unirea Sânnicolau Mare, între colege de eșalon din Seria C a Diviziei A, oltenii intrând în turul secund după un 36-31 acasă cu HC Szejke Odorhei, tot din liga a doua, iar elevii lui Joszef Roosz Suba cu 37-34 în sala ”Ioan Morar” cu CSU din Suceava. În campionat, oltenii de pe locul 2 în serie în urma primelor șase etape au trecut în urmă cu o lună, pe 6 octombrie, în runda a III-a, cu 33-22 de timișenii de pe Aranca, gazde în revanșă peste două reuniuni, după mijlocul lunii în curs.

SCM Politehnica a avut însă chiar și așa sorți favorabili, ținând cont de două dueluri din optimi, ce implică semifinaliste ale campionatului trecut, AHC Potaissa Turda – CSM București, respectiv semifinaliste ale Cupei României în turneul de pe litoral, CSA Steaua București – HC Dobrogea Sud Constanța. În alte dueluri în manșă unică pe 8 decembrie, CSM Focșani –  HC Buzău, CSM Sighișoara (Divizia A) – Dinamo București, ”U” Cluj – CSM Vaslui (Divizia A) și CS Minaur Baia Mare – AHC Dunărea Călărași.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × cinci =

 


Alte articole legate de acest subiect: