SCM Politehnica revine în ”Constantin Jude”: antepenultimul meci acasă din tur

Liga Națională revine la rundele sezonului de toamnă începând cu jocul televizat la matineu de sâmbătă de la Chiajna, CSA Steaua – Potaissa, de fapt prin a demara cea de-a doua jumătate a acestui parcurs programat până spre mijlocul lunii decembrie, iar deja în cea de-a doua partidă a etapei a VIII-a va fi implicată SCM Politehnica Timișoara, până acum pe teren la căderea cortinei în mai bine de jumătate din reuniunile campionatului în curs. Sunt aproape două săptămâni de la ultimul meci din elită, duelul duminical ”Poli” – Steaua, 23-23 (11-12) în sala UVT, răstimp în care România a pornit cu stângul în preliminariile EHF Euro 2020, eșecurile la 8 respectiv 10 goluri diferență plasând-o doar deasupra celor din Italia, Estonia și Kosovo ca bilanț comparativ inclusiv la golaveraj între ”lanternele roșii” fără punct din grupele de calificare.

SCM Politehnica Timișoara va juca așadar și în runda care bate la ușă tot pe teren propriu, dar nu în noua sală de sport de pe strada Oituz a Universității de Vest, ci din nou în sala ”Constantin Jude”, la cea de-a cincea apariție acasă în turul campionatului, după remiza cu Potaissa Turda, victoriile cu 5 respectiv două goluri avans cu oaspeții din Buzău și Baia Mare dar și remiza cu steliștii. Bănățenii vor aborda însă partida cu penultima clasată din Suceava după premiera de a nu învinge în două apariții consecutive din actuala ediție a primei divizii, punctul smuls la potou cu vicecampioana din capitală survenind după întâiul eșec din actuala campanie, 25-19 pentru constănțeni pe litoral.

Chiar și așa, deși poziționată doar pe locul 7, cu numai două puncte în plus față de maramureșeni, primii sub linia de demarcație a zonei play-off, formația timișoreană se numără între cele doar patru grupări care n-au suferit mai mult de o înfrângere în prima jumătate a sezonului de toamnă, o dată fiind învinse și campioana Dinamo respectiv Dunărea Călărași, cea cu nou antrenor de peste hotare, pe când liderul CSM București este și în continuare invincibil, doar prima clasată din capitală încasând până acum mai puține goluri decât poliștii lui Pero Milosevic, care au scos mingea mică din plasa propriei porți în medie de 24,5 ori pe meci.

Pe de altă parte, în turul actualei ediții, CSU din Suceava nu a reușit vreo victorie, capitol la care este la braț cu urmăritoarea sa nou-promovată, ”lanterna roșie” fără punct în cont Universitatea Cluj, dar a adunat în schimb două puncte din remize cu adversari mult mai bine cotați, formația pregătită de Adrian Chiruț încheind la egalitate cu campioana Dinamo și cu Dunărea Călărași, dar și pierzând la limită cu actualul lider al Ligii Zimbrilor, CSM București, rezultate strict din primele 3 apariții acasă.

În rest însă, eșecuri la scor la Turda și acasă cu constănțenii, la 12 goluri în prima deplasare a sezonului respectiv la 11 handicap în ultima apariție înaintea pauzei competiționale, dar și alte înfrângeri, de exemplu și la nou-promovata din Buzău sau cu 5 goluri diferență într-o mai recentă ieșire la Baia Mare, toate completate prin eliminarea luna trecută tocmai în Timiș din 16-imile Cupei României, secund divizionara CS Unirea Sânnicolau Mare mergând mai departe printr-un succes în sala ”Ioan Morar”.

În plus, și palmaresul direct de dată recentă pe malurile Begăi este favorabil în mod categoric alb-violeților, 41-31 în noiembrie 2014, o pauză de un sezon dat fiind trecerea sucevenilor prin divizia secundă, dar apoi și 33-25 în noiembrie 2016 respectiv 34-24 în septembrie, anul trecut.

Iar partida cu CSU din Suceava va fi antepenultima acasă în tur pentru poliști, care vor mai primi și vizita celor din Cluj respectiv Focșani, pe când în deplasări vor merge pe rând la Făgăraș, Bacău, CSM București – la finele turului, dar și Turda, la startul returului, ultimă rundă din sezonul regular pe 2018.

Până atunci, CSM Politehnica s-a pregătit cu tot efectivul de jucători disponibili abia cu trei zile înaintea jocului cu CSU din Suceava. S-au alăturat lotului alb-violet și jucătorii care au fost plecați la echipele naționale, însă ei au primit câte două zile libere pentru a se odihni după încheierea primei treimi a parcursului partidelor din preliminariile EHF Euro 2020.

Chiar și cu aceste reveniri, trupa bănățeană mai are probleme cu absențele în perspectiva partidei de pe teren propriu, de sâmbătă 3 noiembrie de la ora 17, cu formația bucovineană. ”Nu vor evolua, cu siguranță, Dragas, Sadoveac și Kocic. Nu e ușor să abordăm întâlnirile fără câte doi sau trei jucători, așa cum s-a întîmplat și în precedentele partide, la Călărași și cu Steaua. Și contra celor de la Suceava prevăd o întâlnire dificilă, pentru că dacă nu ne concentrăm sută la sută ne pot învinge și la noi acasă. Știm că aleargă foarte mult, joacă o apărare agresivă, sunt periculoși atât acasă cât și în deplasare. Și anul trecut și anul acest au făcut meciuri bune” a spus, în preambulul întâlnirii, antrenorul Pero Milosevic. Și sucevenii vin la Timișoara cu o absență notabilă, după ce Gabriel Burlacu s-a accidentat la echipa națională de seniori și va lipsi aproximativ patru săptămâni.

Tehnicianul muntenegrean pune accentul pe crearea unei diferențe, care să garanteze victoria: ”Trebuie să jucăm bine mai ales apărarea, cu șanse de a marca ușor și foarte ușor niște goluri, pe contraatac, și astfel să facem diferența. În atac trebuie să fim disciplinați, dar și creativi, să aruncăm de afară. Avem nevoie de victorie, în situația în care suntem, cu absențele pe care le avem. Nu mă gândesc la diferențe mari de scor, vreau în primul rând să câștigăm acest meci. Nu-i las pe jucători să se relaxeze și nici ei nu își doresc acest lucru. Știu că Suceava joacă foarte bine și o face mai ales fără presiune contra echipelor cu pretenții, atât acasă cât și în deplasare.”

Întâlnirea dintre SCM Politehnica Timișoara și CSU Suceava urmează să fie arbitrată de cuplul vâlcean Nițișor – Stamatoiu, iar observator FRH e desemnat Horațiu Belu din București.

Programul etapei a VIII-a și clasamentul, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = unu

 


Ultimele articole din categoria Handbal: